ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό; Αυτές οι 6 υποτροφίες των 60.000€, θα σου φτιάξουν την ημέρα!

Αν ψάχνεσαι για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, τότε οι υποτροφίες ύψους 60.00 ευρώ που χορηγεί ο Δήμος Ιωαννίνων, ίσως είναι η ευκαιρία σου. Ειδικότερα, μέσω του κληροδοτήματος «Ελευθερίας  Μπάρκα» ο Δήμος Ιωαννίνων δίνει τη δυνατότητα σε 6 απόφοιτους Ελληνικών Πανεπιστημίων να κάνουν μεταπτυχιακές ή μεταδιδακτορικές σπουδές εξωτερικού, χρονικής διάρκειας ενός ή δύο ετών, ανάλογα με το […]

Neopolis Team

23 Οκτωβρίου, 2018

Αν ψάχνεσαι για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, τότε οι υποτροφίες ύψους 60.00 ευρώ που χορηγεί ο Δήμος Ιωαννίνων, ίσως είναι η ευκαιρία σου.

Ειδικότερα, μέσω του κληροδοτήματος «Ελευθερίας  Μπάρκα» ο Δήμος Ιωαννίνων δίνει τη δυνατότητα σε 6 απόφοιτους Ελληνικών Πανεπιστημίων να κάνουν μεταπτυχιακές ή μεταδιδακτορικές σπουδές εξωτερικού, χρονικής διάρκειας ενός ή δύο ετών, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών που θα καταθέσει ο κάθε υποψήφιος.

Η  Οικονομική  Επιτροπή του Δήμου προέβη με  ομόφωνη απόφασή της σε έγκριση  ποσού  εξήντα χιλιάδων ευρώ 60.000€  μετά από σχετική εισήγηση της προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών, Γεωργίας Γιώτη.

«Σύμφωνα με τη δημόσια διαθήκη της Ελευθερίας Μπάρκα, το 80% των εισοδημάτων του ομώνυμου  κληροδοτήματος από τα μισθώματα των καταστημάτων της οδού Αβέρωφ 6 θα διατίθενται για υποτροφίες μεταπτυχιακών ή μεταδιδακτορικών σπουδών εξωτερικού σε αριστούχους πτυχιούχους Ελληνικών πανεπιστημίων, Ελληνικής εθνικότητας και Ηπειρωτικής καταγωγής, για ένα ή δύο το πολύ έτη, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των υποψηφίων. Λόγω της επάρκειας των εισοδημάτων της περιουσίας του κληροδοτήματος «Ελευθερίας Μπάρκα» έχει προϋπολογιστεί για το έτος 2018 στο σκέλος των εξόδων το ποσό των 60.000 € για την υποτροφία του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, ποσό αρκετά ενισχυμένο και αρκετά παραπάνω από το 80% των ετησίων εισοδημάτων από τα μισθώματα της Αβέρωφ.

Το ποσό της υποτροφίας κατά έτος ορίζεται στο ύψος των πέντε χιλιάδων ευρώ και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό εξόδων έτους 2018 του Κληροδοτήματος «Ελευθερίας  Μπάρκα».

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι  να βοηθήσει  οικονομικά στο μέγιστο βαθμό που μπορεί  τους νέους  επιστήμονες να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσω  μεταπτυχιακών  ή μεταδιδακτορικών  σπουδών. Η σωστή/ορθή διαχείριση των κληροδοτημάτων μας επιτρέπει να σεβαστούμε στο ακέραιο την επιθυμία της Ελευθέριας Μπάρκα και να διαθέσουμε για τρίτη χρονιά ποσό για έξι υποτρόφους» δήλωσε η κ. Γιώτη.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις :

Να είναι Ελληνικής Εθνικότητας και Ηπειρωτικής καταγωγής, ανεξαρτήτως οικονομικής καταστάσεως των υποψηφίων.

→ Να είναι πτυχιούχοι Ελληνικού Πανεπιστημίου με βαθμό πτυχίου ΑΡΙΣΤΑ.

Δες ΕΔΩ την προκήρυξη με τα δικαιολογητικά και όλες τις πληροφορίες.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 17 Γεωπονικές Σχολές – Στους δρόμους οι φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τέμπη: Φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν αίθουσες με τα ονόματα των αδικοχαμένων συμφοιτητών τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέες πτώσεις ταβανιών σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, νιώθουμε ασφαλείς στα «αναβαθμισμένα» ΑΕΙ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας ζήτησε το Υπ. Παιδείας για τις πληρωμένες εργασίες στα πανεπιστήμια!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET