ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο Μάρτιο η εφαρμογή στο κινητό που θα ειδοποιεί αν ήρθαμε σε επαφή με κρούσμα!

It's got our back!

Neopolis Team

26 Φεβρουαρίου, 2021

Από τότε που μπήκε ο κορωνοϊός στη ζωή μας (η μαύρη εκείνη ώρα), ένα πράγμα ευχόταν όλη η ανθρωπότητα κι αυτό ήταν να βρεθεί γρήγορα το εμβόλιο. Βλέπετε, στο μυαλό μας τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι τα βιώνουμε, μιας και πιστεύαμε ότι μέσα σε λίγο καιρό θα ξεμπερδεύαμε με τις ενεσούλες και θα ξαναβγαίναμε από τα σπίτια μας σαν άνθρωποι.

Με τη διαδικασία να κυλάει πιο αργά κι από χελώνα ωστόσο, κάτι μας λέει ότι οι τέσσερις τοίχοι του δωματίου μας θα μας έχουν καιρό ακόμα δέσμιούς τους και η ανταλλαγή μηνυμάτων με το 13033 δε θα κοπεί σύντομα. Ειδικά για εμάς τους νέους και ωραίους τελευταίους στη σειρά εμβολιασμού…

Υπάρχει ακόμα ανάγκη εναλλακτικών λοιπόν, με μία εξ αυτών, η οποία αναμένεται να μας παρουσιαστεί τον Μάρτιο, να είναι η εφαρμογή που σε ενημερώνει αν βρέθηκες κοντά σε επιβεβαιωμένο κρούσμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Πρόκειται δηλαδή για tracing app, το οποίο μας έρχεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει σκοπό να περιορίσει – όσο μπορεί – τη διασπορά.

Μετά το lockdown και τα, ατυχή θα λέγαμε, αποτελέσματά του, έπρεπε να πέσει νέα ιδέα στο τραπέζι. Τώρα αν αυτή είναι και πιο αποτελεσματική, θα το δείξει ο καιρός και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Πάντως, για να υπάρξει διαφορά χάρη στην εφαρμογή, τότε σημειώνεται πως πρέπει να εγκατασταθεί τουλάχιστον από το 60% του πληθυσμού.

Το app θα είναι διαθέσιμο σε Android και iOS, ενώ θα λειτουργεί με τεχνολογία bluetooth. Πιο αναλυτικά, θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένα τα bluetooth στο κινητό μας έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό, μέσω της εφαρμογής να εντοπίζονται όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του σε ακτίνα μικρότερη των 2 μέτρων και να ξεκινά έτσι η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Σημειωτέον, η ενημέρωση θα γίνεται με SMS, ενώ για τους λάτρεις της συνωμοσιολογίας, τα προσωπικά δεδομένα θα είναι πλήρως προστατευμένα, καθώς κατά την ενημέρωση των επαφών δε θα παρέχεται κανένα στοιχείο για το «κρούσμα», ούτε το όνομά του ούτε ο χρόνος και ο χώρος, στον οποίο εκτέθηκαν. Αυτό αν θέλουν το πιστεύουν βέβαια. 


Φωτογραφία από τον χρήστη Katerina Holmes στο Pexels

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET