fbpx

6+1 μέρη στο πανεπιστήμιο για να πάρεις έναν υπνάκο τις μέρες που δεν την παλεύεις!


[cover photo]

Γίνε φοιτητής λέγανε, θα χορτάσεις ύπνο λέγανε. Ναι, μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι – pun intended. Αν υπάρχει κάτι που μας έχει στερήσει το πανεπιστήμιο φορ σουρ, αυτό είναι ο ύπνος! Για πόσα βαρετά μαθήματα των 9 έχουμε ξυπνήσει από τα χαράματα και πόσα ξενύχτια χτυπάμε στην εξεταστική για να βγει η ύλη; Έχουμε καταντήσει βαμπίρ που αντί για αίμα πίνουν καφέ για να τη βγάλουν καθαρή.

Δεν είναι κατάσταση αυτή όμως. Τόσο οι μαύροι κύκλοι όσο και η μόνιμη αίσθηση εξάντλησης δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο. Η φαντασία μας μπορεί να μην είναι στα high της, αλλά η ανάγκη μας για μερικά Zz’s παραπάνω είναι και πρέπει να βρούμε back up plans ώστε να ξεκουράζουμε τα μάτια μας τις μέρες που δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε ανοιχτά στη σχολή.

Αρχικά, λέω να ξεκινήσουμε ένα petition ώστε να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι ύπνου στα πανεπιστήμια. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, θα αρκεστούμε σε μέρη όπως οι κενές αίθουσες, η τελευταία σειρά στο αμφιθέατρο και η βιβλιοθήκη, για την κάλυψη αυτής της ανάγκης. 

Παρότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της, η σχολή έχει μερικά πολύ τίμια σημεία για να κάνεις το power nap που τόσο πολύ χρειάζεσαι. Και ξεκινάω: 

#1 Βιβλιοθήκη 

Η πρώτη θέση της ανήκει δικαιωματικά. Το περιβάλλον φωνάζει ύπνος. Η βιβλιοθήκη παίζει να έχει περισσότερη ησυχία απ’ ό,τι το δωμάτιο σου – ειδικά αν μένεις στο πατρικό σου. Έχει ζεστούλα, χαμηλό φωτισμό, ό,τι πρέπει δηλαδή για να αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα. Μια απαλή μουσική λείπει, αλλά οκ, ας μην είμαστε απαιτητικοί. Υπάρχουν, δε, κάποια απομονωμένα σημεία που γαληνεύουν την ψυχούλα σου και είμαι πεπεισμένη ότι δημιουργήθηκαν ως napping places.

#2 Γρασίδια/Κήπος

Όσοι σπουδάζουν στο Πάντειο θα συμφωνήσουν ότι το καλύτερο μέρος για να κλείσεις τα μάτια σου είναι ο κήπος/τα γρασίδια της σχολής. Βάζεις το τζάκετ σου για στρωσίδι και την τσάντα σου ως μαξιλάρι και απολαμβάνεις την καλύτερη σιέστα. Τι εννοείς έχεις μάθημα; 

#3 Κενός όροφος

Δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά σε κάθε πανεπιστήμιο, πάντα – μα πάντα – υπάρχει ένας όροφος που δε χρησιμοποιείται ή τέλος πάντων είναι συνήθως κενός. Κι ως σωστοί φοιτητές οφείλουμε να τον εκμεταλλευτούμε ως spot ύπνου. Ξέρεις ότι δε θα σε ενοχλήσει κανένας και η βαβούρα είναι στο mute. 

#4 Τελευταία σειρά στο αμφιθέατρο

Η τελευταία σειρά στο αμφιθέατρο είναι η καλύτερη θέση για δύο λόγους: Για να κάνεις οτιδήποτε χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι και φυσικά για να συνεχίσεις τον ύπνο που έκοψες στη μέση για χάρη των πρωινών μαθημάτων. Ο καθηγητής είναι πολύ μακριά για να σε δει και ενίοτε έχει και ζεστούλα. 

#5 Κυλικείο

Ο πιο multiχώρος του πανεπιστημίου με διαφορά είναι το κυλικείο. Θα δεις φοιτητές να τρώνε σάντουιτς, να πίνουν τον καφέ τους, να διαβάζουν, να παίζουν τίτσου και φυσικά να γέρνουν το κεφαλάκι τους. Ενώνεις 3 καρέκλες και έφτιαξες ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι! Όχι ό,τι πιο βολικό, αλλά στα μάτια του νυσταγμένου τα πάντα μοιάζουν στρώματα deluxe. 

#6 Τραπέζι σίτισης 

Μετά από κάθε μεσημεριανό μάθημα, ένα είναι το στάνταρ μέρος που όλοι μας πάμε: η σίτιση. Για το φαγητό ή όχι, δεν έχει σημασία. Αν ωστόσο τύχει καμιά πίτσα ή κοτομπουκιές, θα κοιμηθούμε και χορτάτοι! Αν πάλι, είναι σπανακόρυζο day, θα αρκεστούμε στη θεσούλα και στο τραπεζάκι για τη σιέστα μας. 

Bonus: Παγκάκια παρατάξεων

Η μοναδική τους χρησιμότητα θα έλεγα. Υπάρχουν που υπάρχουν, τουλάχιστον ας τα αξιοποιήσουμε κάπως. Ο φόβος ότι θα σε περάσουν για κομματικ@ ξαφνικά εξαφανίζεται με την υπνηλία που έχεις. Θα έλεγα να την «πέσεις» σε κάνα παγκάκι γενικότερα, αλλά επειδή συνήθως τους κάνουν κατάληψη οι παρατάξεις, δε θα βρεις ουδέτερο έδαφος. 

Να σημειώσω πως αν αποφασίσουν να φτιάξουν δωμάτια ύπνου στα πανεπιστήμια, κάπου εκεί θα με βρίσκετε! Για την ώρα ωστόσο, φοράμε το ‘do not disturb’ look μας (aka γυαλιά ηλίου, κουκούλα και ακουστικά) και τσεκάρουμε ποιο από τα παραπάνω μέρη είναι διαθέσιμο για να κατεβάσουμε για λίγο ρολά.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET