UNI LIFE & TIPS

Όταν πρόκειται για το μέλλον των σπουδών σου, έχεις πολλούς λόγους να σκεφτείς την Κύπρο!

Θα σπουδάζεις στο εξωτερικό, αλλά θα είναι σαν να σπουδάζεις σπίτι σου!

Neopolis Team

13 Ιουλίου, 2021

Έφτασε ο καιρός που οι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείου καλούνται να επιλέξουν πού θα ήθελαν να τους βρει το καινούριο – και για εκείνους πρώτο – ακαδημαϊκό έτος της φοιτητικής πια ζωής τους. Από το πεδίο σπουδών και την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει, έως την τοποθεσία και τις συνθήκες σπουδών τους, η επιλογή αυτή στη μετά την πανδημία εποχή έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη, με πολλά μέχρι πρότινος παγιωμένα χαρακτηριστικά να έχουν αναθεωρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Με τα δεδομένα των μετακινήσεων στην Ευρώπη να μεταβάλλονται συνεχώς λόγω Covid και το Brexit να αποτελεί πλέον πραγματικότητα που επέφερε γραφειοκρατία και εκτίναξη του κόστους διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια, η Κύπρος αναδεικνύεται ως ένας προορισμός σπουδών ασφαλής και προσβάσιμος, αλλά και μία ποιοτική επιλογή με διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία σε πλήθος ειδικοτήτων.

Μία ποιοτική επιλογή για φοιτητές υψηλών απαιτήσεων

Η Κύπρος αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε ένα παγκόσμιας κλάσης ακαδημαϊκό κέντρο, ικανό να προσφέρει πληθώρα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, πλήρως εναρμονισμένων με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια με πλήθος ελληνόφωνων και αγγλόφωνων ακαδημαϊκών προγραμμάτων, τα οποία συνδυάζουν την υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή έρευνα και καινοτομία με την απόκτηση σύγχρονων δεξιοτήτων που ενισχύουν την απασχολησιμότητα, συνθέτουν αυτό το ιδιαιτέρως ελκυστικό ακαδημαϊκό μωσαϊκό. 

Η διά βίου μάθηση, η διεθνοποίηση των δεξιοτήτων στη βάση των παγκόσμιων τάσεων της αγοράς, η επένδυση στο ανθρώπινο ταλέντο και μία οικονομία βασισμένη στη γνώση είναι οι κεντρικοί πυλώνες στους οποίους βασίζονται τα ακαδημαϊκά προγράμματα της Κύπρου, προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των φοιτητών τους για προγράμματα που συνδυάζουν ένα στιβαρό ακαδημαϊκό επιστημονικό υπόβαθρο με την απόκτηση επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στην παγκόσμια αγορά εργασίας του σήμερα.

Μια ξεχωριστή εμπειρία σπουδών

Η φοιτητική ζωή στην Κύπρο προσφέρει ένα ολιστικά ποιοτικό επίπεδο καθημερινότητας για τους φοιτητές, ώστε να περνούν όμορφα και ξέγνοιαστα κάθε στιγμή της φοιτητικής τους ζωής, που θα αναπολούν αργότερα με νοσταλγία: ασφάλεια, περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο για νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα προσιτό κόστος διαβίωσης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών και των οικογενειών τους, μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων διασκέδασης, αναψυχής και βραδινών εξόδων, μεσογειακή γαστρονομία και γλυκό κλίμα με ήπια καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα όμως, σε όλες αυτές τις ανέσεις έρχεται να προστεθεί και ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπως δομείται από φοιτητές που καταφτάνουν από όλον τον κόσμο για σπουδές που κάνουν πιο πλούσιο το φάσμα εμπειριών που μπορεί κανείς να αποκομίσει. Υπάρχει επίσης μεγάλη πρακτική ευκολία στις μετακινήσεις, με καθημερινές πτήσεις. Τέλος, για όσους θέλουν μία γνήσια πλούσια πολιτισμική εμπειρία σπουδών, πολλά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών είναι διαθέσιμα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για να σπουδάσουν ή να εργαστούν για μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Σπουδές στο εξωτερικό που όμως μοιάζει με το… σπίτι 

Για τους Έλληνες φοιτητές οι σπουδές στην Κύπρο αποτελούν αναμφίβολα μία ιδιαίτερη «υβριδική» εμπειρία, η οποία συνδυάζει τα καλά και των δύο κόσμων: μπορεί οι Έλληνες φοιτητές να συναντήσουν ένα περιβάλλον διεθνών ακαδημαϊκών προδιαγραφών, με εγκαταστάσεις ανάλογες των μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού και προγράμματα που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα εκπαίδευσης με βάση διεθνείς δείκτες και προδιαγραφές, ταυτόχρονα όμως θα έχουν ως επιλογή και έναν μεγάλο αριθμό ακαδημαϊκών προγραμμάτων στη γλώσσα τους, ενώ θα μπορούν πάντοτε να στραφούν στα ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα καθοδήγησης και στήριξης φοιτητών σχετικά με τα επόμενα ακαδημαϊκά αλλά και επαγγελματικά τους βήματα, τα οποία λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως το ταλέντο και τις δεξιότητες, την αγορά εργασίας και το ακαδημαϊκό περιβάλλον που συνεχώς αναδιαμορφώνεται.

Οι συνθήκες σπουδών άλλαξαν άρδην τα τελευταία χρόνια και οι ζυμώσεις αυτές αναμένεται να έχουν μακρά διάρκεια συναποτελώντας μία νέα «κανονικότητα» σε ακαδημαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Ό,τι και να γίνει όμως, τα Πανεπιστήμια της Κύπρου μπορούν να σας εγγυηθούν πως η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των ακαδημαϊκών υπηρεσιών τους θα παραμείνουν αναλλοίωτες ό,τι κι αν συμβεί, περιμένοντας όλους τους Έλληνες φοιτητές να τις ανακαλύψουν.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε αυτήν την ξεχωριστή απόφαση για το ακαδημαϊκό σας μέλλον!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET