Επιτέλους Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα αποκτήσουν υψηλότερες ταχύτητες διαδικτύου!


Μπάρες παγωτού Derby από την Κρι Κρι!

Οριστικοποιήθηκε το πλάνο για τη δρομολόγηση του έργου εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, μετά από σύσκεψη των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, και Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό τα 18,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από το Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 και θα υλοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, ώστε οι ταχύτητες του ίντερνετ να γίνουν υπερυψηλές και να μπορέσουν οι φοιτητές, όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Παππάς, να αποκτήσουν πιο εύκολη πρόσβαση στη διδακτέα ύλη, στα συγγράμματα και σε άλλες υπηρεσίες που βοηθούν τη διδασκαλία.

Συγκεκριμένα, τόνισε: Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας, που αφορά στη δυνατότητα της μαθητιώσας και της φοιτητιώσας νεολαίας, των δασκάλων και των καθηγητών της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, σε εφαρμογές και σε λογισμικά, ασφαλή και σύγχρονα, για να μπορούν να επιτελούν το έργο τους. Ανακοινώνουμε επίσης ένα έργο, ύψους 18,6 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στη διασύνδεση των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το Ίντερνετ, σε υπερυψηλές ταχύτητες. Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στην αρχή που έχουμε θέσει ως οδηγό μας στο Υπουργείο: να φέρουμε “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους».

Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος τόνισε: «Πρόκειται για μια συνεργασία στο πλαίσιο αυτού που ανέφερε ο κ. Παππάς, ότι οφείλουμε να φέρουμε “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους”. Για τους φοιτητές, τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνδεθούμε, όχι μόνο “καλωδιακά”, αλλά να είμαστε έτοιμοι να συνδεθούμε και τεχνολογικά και ως κουλτούρα. Οι νέες τεχνολογίες δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη την καθημερινότητά μας. Ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στα σχολεία, ούτε στα ερευνητικά κέντρα. Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το “Αύριο” των φοιτητών και των εκπαιδευτικών και αυτό το “Αύριο” ήρθε “Σήμερα».

Άντε ευχόμαστε και σε άλλες αλλαγές. Όπως οι υπολογιστές για παράδειγμα! 

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Neopolis Team