ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλος Περίπατος: Το Σύνταγμα αλλάζει όψη με μεγάλα στρογγυλά παγκάκια και δέντρα!

Εμάς μας αρέσει πάντως.

Neopolis Team

29 Ιουνίου, 2020

Το κέντρο της Αθήνας γυρίζει σελίδα και αλλάζει όψη, μετά τις παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της πόλης. Το Σάββατο ξεκίνησαν οι εργασίες και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες, οι αλλαγές έχουν κάνει ήδη τη διαφορά προς το καλό ή το κακό, θα δείξει το τελικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζουμε πως η Πανεπιστημίου και η Βασιλίσσης Όλγας έχουν ήδη υποστεί… μεταμόρφωση, ενώ φωτιά έχουν πάρει τα σχόλια για τις ζαρντινιέρες με άνθη που τοποθετήθηκαν κατά μήκος του δρόμου της Πανεπιστημίου.

Από την επέκταση του Μεγάλου Περιπάτου στην πλατεία Συντάγματος, οι πεζοί και οι ποδηλάτες έχουν πια περισσότερο χώρο, ενώ το ακόμα πιο ωραίο είναι πως στην αρχή της Ερμού τοποθετήθηκαν στρογγυλά παγκάκια με δέντρα και φυτά, δημιουργώντας μια νέα, πρωτόγνωρη εικόνα στην πρωτεύουσα.

Παράλληλα, οι στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ μετακινήθηκαν πιο μπροστά, όπως συνέβη και στην Πανεπιστημίου, ενώ όπως είχε ανακοινωθεί θα λειτουργήσουν και αντιδρομήσεις στο τμήμα της Καραγιώργη Σερβίας, από την πλατεία έως την οδό Βουλής, αλλά και στο τέρμα της Κολοκοτρώνη, κάτι που σε πρώτη φάση δεν έγινε.

Στο μεταξύ, σύντομα θα ενεργοποιηθούν και οι λεωφορειολωρίδες όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, και ταυτόχρονα και η λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί. Αναμενόμενο μετά τις παρεμβάσεις στο Σύνταγμα ήταν να απομακρυνθεί και η πιάτσα των ταξί, που για την ώρα οι οδηγοί θα περιμένουν επί της οδού Όθωνος.

Με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, με αυτές τις ρυθμίσεις η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα.

Στην παρούσα φάση, από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση τόσο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ όσο και τα ταξί.  Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης τη διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος.

Ότι η πρωτεύουσα γίνεται πιο ευρωπαϊκή και με τη δυνατότητα πια της χρήσης ποδηλάτου είναι μια ωραία αλλαγή, αλλά ελπίζουμε στο μέλλον να μην γίνουν λαμπάδα και τα παγκάκια. 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET