ΕΛΛΑΔΑ

Με «click away» θα κάνουμε τα ψώνια μας όταν ανοίξουν τα καταστήματα – Τα τρία βήματα!

Ένα σόπινγκ θέραπι είχαμε κι εμείς...

Neopolis Team

30 Νοεμβρίου, 2020

Θ’ ανοίξουν, δε θ’ ανοίξουν τα καταστήματα κι αν ανοίξουν για ποια καταστήματα μιλάμε; Με την αβεβαιότητα που κυριαρχεί γύρω από την άρση του lockdown το οποίο για την ώρα έχει πάρει παράταση, προκύπτουν διάφορα ερωτήματα για το πώς και υπό ποιες συνθήκες θα κινηθεί η καθημερινότητά μας στη συνέχεια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν ανοίξουν τα μαγαζιά, το κομμάτι του shopping δε θα έχει σχέση με αυτό που ξέραμε, καθώς δε θα μπορούμε να τα επισκεφθούμε ό,τι ώρα θέλουμε και να κάνουμε χαλαρά τα ψώνια μας, μιας κι έρχεται μία νέα μέθοδος, αυτή του «click away».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, το υπουργείο Ανάπτυξης και η ΓΓ Εμπορίου βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, κυρίως για τις ημέρες των Χριστουγέννων όπου πολλοί, όπως είναι λογικό, θα κάνουν τις αγορές τους.

Προκειμένου όλο αυτό να συμβεί με ασφάλεια, λοιπόν, θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος του «click away» ή όπως είναι πιο γνωστή «pick and collect», η οποία εφαρμόζεται και στο εξωτερικό, κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, ώστε να υπάρχει παράλληλα και σωστή εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Ποια είναι τα βήματα του «click away»:

  • Γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος.
  • Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  • Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Ο ΓΓ Εμπορίου επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται οι μεταφορές ενώ αποφεύγεται ο συνωστισμός, καθώς «δεν θα γίνεται έρευνα αγοράς εντός του καταστήματος, αλλά από το ηλεκτρονικό κατάστημα».

Πρόσθεσε, δε, πως ο λόγος που δεν έχει τεθεί από σήμερα σε ισχύ το σύστημα «click away» έγκειται στο γεγονός ότι, σε αυτή φάση, την εν λόγω δυνατότητα έχουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Εμάς μας ενδιαφέρει όλοι να έχουν τη δυνατότητα. Αν λειτουργήσει από τώρα, θα εξυπηρετηθούν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες, με αποτέλεσμα οι μικροί που έχουν κλείσει να μην αντέξουν στον ανταγωνισμό.

Για να δούμε πώς θα πάει κι αυτό…

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET