ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης για την τραγωδία στα Τέμπη!

Όταν δεν μπορείς να εκφραστείς με λέξεις, το κάνεις με πράξεις...

Neopolis Team

2 Μαρτίου, 2023

Από χθες η χώρα πενθεί για όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. Κι ας μην είχαμε κάποιον συγγενή ή φίλο μας σε αυτά τα βαγόνια, θρηνούμε για αυτές τις ψυχές σαν να ήταν δικός μας αδερφός ή αδερφή, κολλητός ή κολλητή, πατέρας ή μητέρα.

Το κλίμα είναι ασήκωτο και όσο κι αν πιέζουμε τον εαυτό μας να πράξει όπως πράττει στην καθημερινότητά του, η σκέψη δε φεύγει από τα Τέμπη. Από τις εικόνες τους δυστυχήματος, τις μαρτυρίες των επιζώντων και την αγωνία των κοντινών προσώπων να βρουν τους αγαπημένους τους σώους.

Διάβασε κι αυτό

Τέμπη: Οι αγνοούμενοι από το σιδηροδρομικό δυστύχημα και οι εκκλήσεις για πληροφορίες!

Το μυαλό επιστρέφει συνεχώς πίσω εκεί ζητώντας απαντήσεις – σοβαρές, όχι από αυτές που λαμβάνουμε – και επιθυμεί με κάθε τρόπο να δείξει τη συμπαράστασή του στα άτομα που βιώνουν από πρώτο χέρι τα γεγονότα.

Σε μια τέτοια προσπάθεια, μαθητές διαφόρων σχολείων της χώρας προχωρούν σε μια συμβολική κίνηση, τοποθετώντας τις τσάντες τους σε σειρά ώστε να σχηματίζουν φράσεις. Φράσεις που κάνουν κομμάτια την καρδιά, όπως το «Πάρε όταν φτάσεις», και άλλες που προκαλούν οργή, όπως το «Όχι άλλα εγκλήματα». Πολλοί θα θέλαμε να δούμε αυτό το τελευταίο να εισακούγεται, αλλά μοιάζει χλωμό όταν ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση έχουμε βρει αυτόν τον έναν να του φορτώσουμε όλη την ευθύνη και να μιλήσουμε για «ανθρώπινο λάθος» αντί για «σειρά λαθών που συμβαίνει επί χρόνια και εν γνώση πολλών». Εγκλήματα συμβαίνουν χρόνια τώρα και δε βλέπουμε καμία διάθεση να επιλυθούν. Μέχρι το επόμενο δυστύχημα τουλάχιστον, που θα έχει στερήσει τη ζωή σε αθώους και θα μιλάμε ξανά εκ των υστέρων για καταγγελίες που ποτέ δε δημοσιεύτηκαν και εκκλήσεις που ποτέ δεν εισακούστηκαν γιατί δε σύμφεραν.

Ξέρουμε ότι τη δεδομένη στιγμή τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Μόνο οι πράξεις και οι συμβολικές κινήσεις μας έμειναν για να σταθούμε δίπλα σε όσους χάθηκαν και όσους πονούν για αυτούς. Όπως η συγκινητική κίνηση των παιδιών παρακάτω.

2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου

2ο Γυμνάσιο Κερατσινίου

1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων Αττικής

6o Γενικό Λύκειο Ολυμπιακού χωριού

Γυμνάσιο – Λύκειο Πύλου

Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

7ο ΕΠΑΛ Λαρισας

Καλό ταξίδι σε όσους έφυγαν και καλή τύχη σε όσους μείναμε πίσω. Θα τη χρειαστούμε… 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET