ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Τα μαθήματα yoga με χόρτο είναι η νέα τάση για την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης!

Αν η απλή yoga σε χαλαρώνει μία φορά, τότε σε συνδυασμό με μερικές τζούρες σε στέλνει.

Neopolis Team

23 Αυγούστου, 2022

Αν η απλή yoga σε χαλαρώνει μία φορά, τότε σε συνδυασμό με μερικές τζούρες σε στέλνει. Disclaimer: Δε μιλάμε από προσωπική εμπειρία. Πρόκειται για μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν λάβει μέρος στα yoga sessions του Bend & Blaze, ένα στούντιο όπου δεν αναζωογονείσαι μόνο με διάφορες στάσεις πάνω σε ένα στρώμα, αλλά και με ένα τσιγαριλίκι στο χέρι.

Η Amanda Hitz, ιδρύτρια του προγράμματος, τονίζει πως είναι περισσότερο θέμα γέλιου την ώρα που κάνουν αυτές τις περίεργες πόζες. Αντί δηλαδή να στρεσάρονται να βγάλουν σωστά την άσκηση, γελούν με το πόσο περίπλοκη μπορεί να είναι, πόσο τους δυσκολεύει κι εν τέλει πόσο τους βοηθάει να χαλαρώσουν και να γίνουν πιο ελαστικοί.

Το πρώτο Bend & Blaze ιδρύθηκε στο Ντένβερ το 2015. Τον Φεβρουάριο ωστόσο, η Amanda μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και «το πήρε» μαζί της (μιας και η μαριχουάνα είναι νόμιμη από το 2021), προσφέροντας εβδομαδιαία μαθήματα στους Νεϋορκέζους για 25$.

Ένας από τους μαθητές, ο Antonio Jimenez, δηλώνει πως ο συνδυασμός αυτός σε βοηθάει να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου πολύ περισσότερο, σημειώντας πως έχουν υπάρξει στιγμές στη διάρκεια των sessions που δεν ένιωθε τίποτα άλλο πέρα από κάθε εκατοστό του εαυτού του. Sounds chill.

Για να συμμετέχει κανείς στο group της πρέπει να φέρει τη δική του μαριχουάνα, ενώ μαθαίνουμε πως τα νυχτερινά μαθήματα κλείνουν με τους συμμετέχοντες να είναι ξαπλωμένοι στο στρώμα τους, κάνοντας τη στάση του πτώματος, ή αλλιώς Shavasana και στη συνέχεια κάθονται με σταυρωμένα πόδια και συζητούν καπνίζοντας.

Γενικά, είναι ένα trend που όλο και μεγαλώνει και ιδιαίτερα από την περίοδο της πανδημίας κι έπειτα, όποτε και δόθηκε η δυνατότητα των online μαθημάτων μέσω Zoom.

Όπως είναι φυσικό, ένας τέτοιος συνδυασμός είναι αρκετά αμφιλεγόμενος, αφού υπάρχουν εκείνοι που διαφωνούν κι εκείνοι που δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Στους πρώτους ανήκει η Yoga International, υποστηρίζοντας πως γιόγκα και μαριχουάνα είναι άσχετες μεταξύ τους, κατατάσσοντάς την ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία το junk food και στο αλκοόλ. Ο Dee Dussault από την άλλη, συγγραφέας και δάσκαλος γιόγκα, τονίζει ότι τα δύο αυτά είναι χρόνια συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Ένα ακόμη μέρος όπου λαμβάνουν χώρα τέτοια μαθήματα είναι το Μαϊάμι της Φλόριντα, με την Tiffany April Levy να πραγματοποιεί 420 μαθήματα κάθε Σάββατο, ενώ μαζεύει 200 συμμετέχοντας, από επιχειρηματίες μέχρι φοιτητές, σε κλαμπ ή σε πάρκα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET