UNI LIFE & TIPS

Βρήκαμε τι μάθημα θα ήταν οι τραπερ αν διδάσκονταν στο πανεπιστήμιο!

Τέτοια πανεπιστήμια θέλουμε!

Στέλα Τσάναϊ

26 Οκτωβρίου, 2022

*Το άρθρο είναι χιουμοριστικό και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα*

Θυμάστε όταν ήμασταν μικρά που οι γονείς μας μας μάλωναν επειδή δεν ξέραμε απέξω τα μαθήματά μας όπως τα τραγούδια; «Να έλεγες και την ιστορία τόσο καλά, θα ήσουν αριστούχ@!». Κάτι τέτοιο έπαθα και εγώ λοιπόν. Όχι, δε με μάλωσαν οι δικοί μου, αλλά σε μια φάση που διάβαζα για τη Δημοσιογραφία της Σύγκλισης (τρέχα γύρευε) και από μέσα μου σιγοτραγουδούσα «Έχω κόοοοκο στο τραπέζι μου», αναρωτήθηκα τι θα γινόταν εάν οι τράπερζ ήταν μαθήματα που διδασκόμασταν στο πανεπιστήμιο…

I mean γιατί όχι; Εδώ το πανεπιστήμιο του Τορόντο έχει κάνει μάθημα τον Drake και τον The Weeknd. Άσε που θα ήταν σίγουρο δεκαράκι! Ύστερα, λοιπόν, από προσεκτική μελέτη των σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής trap σκηνής και διατριβή στους στίχους τους, κατέληξα στο μάθημα που θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει κάθε τράπερ και να προσφέρεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Hawk: Ανάλυση σπέρματος και άλλων σωματικών υγρών (Εργαστήριο)

Στο εργαστηριακό μάθημα «Ανάλυση σπέρματος και άλλων σωματικών υγρών» διενεργούνται καλλιέργειες βιολογικών υλικών (χύσι@, εκκρίσεις ιδρώτα και σάλιου), με σκοπό την ανίχνευση και ταυτοποίηση του είδους του σωματικού υγρού που αναφέρει σε διάφορους στίχους του ο Δρ. Hawk, πχ «Στρίβω μπ@φο ιδρωμένος στο κρεβάτι της / μου λέει μέσα μη χύ-σεις». Φυσικά και θα μετράνε οι απουσίες, επομένως θα πρέπει να είσαι παρόν/ούσα σε όλες τα μαθήματα, αλλιώς τη γ@μησες.  

Εξεταστική: Βρες για ποιο υγρό μιλάει ο Hawk σε κάθε στίχο με multiple choice!


Light: Η τέχνη της Διπλωματίας με τη χρήση glock και άλλων óπλων

Θέλεις να μάθεις τα μυστικά της διαπραγμάτευσης και της σωστής διπλωματίας; Πρέπει να έρθει από το σπίτι σου αμφιθέατρο ο Light να σε ελέγξει! Όμως η σωστή διαπραγμάτευση χρειάζεται και ειδικές μεθόδους. Όπλα, κλωτσομπουνίδια, stories στο Instagram και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χρησιμεύσει στο να κερδίσεις μία λόγο(ή και όχι)μαχία! Άλλωστε, πώς θα μάθεις να αναπτύσσεις σωστό γκέτο διάλογο, αν δεν αποκτήσεις πρώτα επαφή πρώτα με τα βασικά; Το μάθημα προσφέρει και πρακτική άσκηση με τη βοήθεια ομοιώματος του Snik. 

Εξεταστική: Στο σχόλασμα στο προαύλιο, έλα μόνος σου!


FY: Γεωμετρία των Καμπυλών και των Σωμάτων

Η ύλη του μαθήματος καλύπτει κύρια στοιχεία της θεωρίας των καμπύλων του ανθρώπινου σώματος. Για την κατανόηση του περιεχομένου απαιτούνται βασικές γνώσεις Τραπικής Άλγεβρας πχ πόσα K για κάθε single και καταμέτρηση followers στα some. Σε όλη την έκταση του μαθήματος χρησιμοποιείται ελεύθερα ορολογία από την ραπ και τραπ σκηνή, όπως «κασέρι», «homie», «groupie». Ανεξαρτήτως έτους σπουδών, είστε καλεσμένοι, φέρτε και τους φίλους σας μαζί. Συνθηματικό για να βρείτε το μάθημα στο eclass: Woah και sk-sk-sk-sk-skr!

Εξεταστική: Ποιο σώμα θεωρείται 8άρι και ποιο πρόσωπο 10άρι; (ανάπτυξης) 


Sin Boy: Η Ψαλτραπική Τέχνη

Θρησκεία και μουσική γίνονται ένα στο μάθημα της Ψαλτραπικής Τέχνης. Θα μπεις στα άδυτα των Illuminati, θα αναλύσεις τις προφητείες του Sin Boy, ενώ θα δοθεί βάση στη συγγραφή στίχων με κρυφά μηνύματα. Όλα αυτά υπό την παράλληλη διδασκαλία φωνητικής σε Οτοτιουνική Β’! Στόχος είναι να μην καταλάβετε τίποτα από όσα διδάσκει, αλλά να περνάτε καλά, να έρθεις πιο κοντά στη φιλοσοφία ενός Sinner και να φωνάζεις το όνομά του σαν του Bieber! 

Εξεταστική: Τραγούδησε όλο το ‘Μama’ χωρίς να ξεκολλήσεις τα δόντια σου!


Trannos: Επιδημιολογία του Τρανοϊού

Μία νέα νόσος θα αναλυθεί στο μάθημα Επιδημιολογίας της Ιατρικής, φυσικά με τον ίδιο τον δημιουργό του ιού. Ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται γρήγορα και χτυπάει κυρίως μικρές ηλικίες – από νηπιαγωγείο μέχρι λύκειο. Τα στοιχεία λένε ότι όποιος κολλάει Τρανοϊό φοράει μόνιμα μαύρο γυαλί ή κυκλοφορεί μόνο με διαμάντια στο κορμί του. Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει το γεγονός ότι η επιδημία αυτή αφήνει κουσούρια, καθώς μπορεί να γίνεις λόκο λόκο λο

Εξεταστική: Όποιος γράψει άριστα, κερδίζει διακοπές στην Ibiza!


Snik: Ματσι-ματσιστική & Eνδυματολογία

Στο πλαίσιο του μαθήματος θα αναλυθεί όλη η διαδικασία σχεδιασμού και σεταρίσματος ενδυμάτων, σύμφωνα με τις τραπικές τάσεις. Ο φοιτητής θα μάθει να επιλέγει υφάσματα και γούνες όπως Chinchilla, θα μελετήσει σπουδαίους σχεδιαστές και οίκους μόδας όπως Gucci, Fendi, Prada, Ferragamo (δεν κοιτάω τιμές απλά αγοράζω), κοκ. Το μάθημα παρέχει θεωρία και πρακτική (ντύσε την κούκλα μάτσι μάτσι), καθώς και επισκέψεις σε backstage συναυλιών πετυχημένου playback. If you know you know bro. Τέλος, ο σπουδαστής θα έχει ολοκληρωμένη άποψη για το επάγγελμα του ενδυματολόγου, με στόχο να γίνει μία μεγάλη πουτ πετυχημένος σχεδιαστής μόδας. Οκ; Δεν ήθελα να σας κάνω expose έτσι, αλλά όποιος μιλάει και ενοχλεί θα σας βαράει με το σφυρί του Thor

Εξεταστική: Δημιούργησε το απόλυτο wet, wet, wet, wet look. 


Rack: Μπισισιτισμός στην Eποχή της Φαβέλας

Το μάθημα εστιάζει και αναλύει την ιστορία του Μπισισιτισμού υπό το πρίσμα των φαβέλων. Στο περιεχόμενό του εντάσσεται η μελέτη ιστορικών προσώπων όπως ο αείμνηστος Λεκτικός και ο Jay Nuts, καθώς επίσης και η εκμάθηση της δερματοστιξίας (ολογράφως τατουάζ) με την πρακτική να γίνεται στις εγκαταστάσεις του Barcode Tattoo Studio. Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, θα υπάρχουν απροειδοποίητα τεστ, γνωστά και ως Rack Attack, κι όποιος ακολουθεί τους BCC κανόνες ανταμοίβεται με εκδρομή για να του δέιξει Ακρόπολη!

Εξεταστική: Περνάτε όλοι, κερνάει ο θείος Rack.


Toquel: Μπίζνες & Κομπίνες

Παρακολουθώντας το μάθημα Μπίζνες & Κομπίνες, θα διδαχθείς βρώμικες θεωρίες και πώς να τις εφαρμόζεις σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Τo μαθήμα του Toquel θα σε προετοιμάσει να είσαι έξυπνος, υπεύθυνος στη λήψη αποφάσεων και επαγγελματίας, ικανός να πλοηγηθείς στην αβεβαιότητα, τον κίνδυνο και τα deals που κρύβει η νύχτα. Με την ολοκλήρωσή του, θα είσαι ικανός να κάνεις business, πίσω από το τιμόνι, μέσα στην Αθήνα, ενώ οι φίλοι σου θα είναι πια όλοι stars. 

Εξεταστική: Προφορική εξέταση στα SOS μέσω TikTok.


Thug Slime: Σλατινικά Ι

Ένα ξεκάθαρα γλωσσικό μάθημα, με το λεξιλόγιό του, τη γραμματική του, το συντακτικό του, με τα όλα του. Μία γλώσσα βγαλμένη από τα βάθη της αλητείας με θεμελιωτή τον Thug Slime. Απαραίτητες εβδομαδιαίες εργασίες είναι: Live στο TikTok, εκθέσεις γραμμένες μόνο με πράσινα στυλό και νύχια ένα μέτρο (δεκτά και τα μανταλάκια). Όσο θα κάνετε μάθημα θα ακούγονται ρυθμοί από ‘Bonnie & Clyde’ και ‘Alitissa’. Όπως βλέπεις, αυτό είναι το Ι, aka εισαγωγή και εκμάθηση βασικής ορολογίας της γλώσσας, όπως slatt και slett! 

Εξεταστική: Σκέφτομαι και γράφω στα Σλατινικά.


Mente Fuerte: O Ρομαντισμός και η επίδρασή του στη σύγχρονη μουσική

Ένα μάθημα επιλογής για να περνάει η ώρα smoothly στη σχολή, χωρίς πολλά πολλά. Στα πλαίσια αυτού, θα αναλύσετε στίχους από τη σύγχρονη μουσική και στιχουργία που ξεκάθαρα έχουν επηρεαστεί από τον ρομαντισμό, όπως «αυτή η κωλ@ρα είναι σαν καρδιά» (ουνάνανα), ή «αυτή η γυναίκα με μαγεύει, με μαγεύει». Ο αγαπημένος καθηγητής όλων θα είναι κοντά στα παιδιά, ενώ στο πρόγραμμα σπουδών μπορείς να τον αναζητήσεις με το ψευδώνυμο Dr. Big Daddy Mente!

Εξεταστική: Δημιούργησε τον πιο viral ρομαντικό τραπο-στίχο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET