ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μητέρα και γιος έδωσαν μαζί Πανελλήνιες και πέρασαν στη σχολή της πρώτης επιλογής τους!

Τώρα, κι αφού το κοινό διάβασμα για τις Πανελλήνιες τελείωσε, θα πάρουν σειρά και τα διαβάσματα για τις εξεταστικές που έρχονται από Γενάρη.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

29 Αυγούστου, 2019

Οι βάσεις βγήκαν, η επόμενη μέρα πέρασε και οι περισσότεροι περιμένουν πλέον με ανυπομονησία τη στιγμή που θα βρεθούν στο αμφιθέατρο της σχολής που επέλεξαν (την περάσαμε κι εμείς αυτή τη φάση, λίγο κρατάει).

Στις πλείστες των περιπτώσεων, κάθε οικογένεια έχει από ένακαμάρι για το οποίο ανυπομονεί να διαβεί την πόρτα του πανεπιστημίου και να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Πιο σπάνιο δε, είναι το φαινόμενο δύο – ή και παραπάνω – αδέρφια να κάνουν συγχρόνως το βήμα αυτό, ενώ τέλος, η περίπτωση μάνα και παιδί να πετυχαίνουν μαζί τους στόχους τους είναι τόσο δυσεύρετη, που προκαλεί και τη μεγαλύτερη εντύπωση.

Μια οικογένεια στη Λάρισα όμως, το γιόρτασε εις διπλούν την ημέρα των βάσεων, καθώς τόσο μάνα όσο και γιος, κατάφεραν να μπουν στις σχολές που είχαν ως πρώτη επιλογή.

Ο 19χρονος Δημήτρης είχε την τύχη να έχει τη μητέρα του στο πλευρό του στη δύσκολη αυτή χρονιά των Πανελληνίων, όχι ακριβώς με τον τρόπο που είχαμε κι εμείς τη δική μας. Δεν τον στήριζε απλώς, αλλά γνώριζε από πρώτο χέρι το ζόρι που τραβάει, για να καταφέρει εν τέλει να περάσει στο τμήμα Φυσικοθεραπείας. Σε δήλωσή του στο onlarissa.gr, είπε:

Είμαι πραγματικά χαρούμενος και συνάμα συγκινημένος. Η μάνα μου, μου έδωσε ένα κίνητρο να καταλάβω πως τίποτα στη ζωή δεν είναι δύσκολο και ποτέ δεν είναι αργά και ότι μέσα από τις δυσκολίες βγαίνουμε πιο δυνατοί. Την θεωρώ παράδειγμα προς μίμηση και χαίρομαι γι’ αυτή…

H 43χρονη μητέρα από την άλλη, έκανε επίσης το όνειρό της πραγματικότητα, περνώντας πρώτη στην Οδοντιατρική Αθηνών, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τρίτο έτος της Φυσικοθεραπείας. Η ίδια δήλωσε:

Είμαι χαρούμενη, ο γιος μου εκπληρώνει το όνειρο του και εισάγεται στην σχολή της πρώτης επιλογής του. Μετά από μια δύσκολη χρονιά με 2 χειρουργεία κατάφερε να ανταπεξέλθει επιτυχώς στις αυξημένες απαιτήσεις των πανελληνίων εξετάσεων. Όσο για μένα το όνειρο της ιατρικής ήταν το ανεκπλήρωτο όνειρο! Προσπάθησα πολύ, διάβασα (χωρίς φροντιστήρια) αλλά προπάντων το πίστεψα πολύ! Tο γοργό έχει την χάρη του αλλά από το ποτέ το προτιμότερο είναι το αργά. Κανείς δεν πρέπει να αφήνει τα όνειρα του ανεκπλήρωτα και να προσπαθεί και να μάχεται για να το αποκτήσει.

Τώρα, κι αφού το κοινό διάβασμα για τις Πανελλήνιες τελείωσε, θα πάρουν σειρά και τα διαβάσματα για τις εξεταστικές που έρχονται από Γενάρη. Αν κρίνουμε από τα πρόσφατα αποτελέσματα, πρόκειται για δυνατό δίδυμο μελέτης και η συνεργασία τους μπορεί να φέρει κάτι παραπάνω από απλά 5αράκια.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων αύριο, ευκαιρία να κάνεις εκείνο το tour που σκεφτόσουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET