ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Make It Bright: Ο διαγωνισμός που ακούει τη φωνή της Gen Z και περιμένει τις ιδέες σου!

Make YOU bright στο Make It Bright!

Στέλα Τσάναϊ

5 Μαΐου, 2021

Σαν παιδί της Gen Z, σίγουρα ξεχειλίζεις από όρεξη να κάνεις σπουδαία πράγματα, να αποδείξεις την αξία σου και τη δύναμή σου σε όσους την αμφισβητούν και να αφήσεις το δικό σου στίγμα στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Αν υπάρχει μια λέξη που χαρακτηρίζει αυτή τη γενιά, είναι η «αλλαγή». Είδαμε πολλά, ακούσαμε ακόμα περισσότερα και τώρα, σαν ενήλικες πλέον, θέλουμε να αναλάβουμε δράση και να… ταρακουνήσουμε τον κόσμο με τις ιδέες μας!

Μπορεί να μας έχουν «χρεώσει» πολλά οι μεγαλύτερες ηλικίες (βλ. «τα παιδιά της οθόνης»), αλλά οι σχέσεις μας με την τεχνολογία και την εξέλιξη είναι ακριβώς το όπλο μας. Η Generation Z έχει αποδειχτεί ότι αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη γενιά και, μέσα από τη σκληρή δουλειά και το πάθος που τη χαρακτηρίζει, φέρνει μεγάλες αλλαγές στο παγκόσμιο status quo! Είμαστε μεγαλωμένοι μέσα στην τεχνολογία και ζούμε για να βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας να προοδεύουν.

Εάν λοιπόν νιώθεις κάποια ταύτιση με τις παραπάνω γραμμές, συνέχισε να διαβάζεις, γιατί υπάρχει κάποιος εκεί έξω που σε ψάχνει και θέλει να ακούσει αυτό που έχεις να του πεις!

Το πρόγραμμα Make It Bright’ είναι εδώ και ακούει τη φωνή όλων των νέων, με σκοπό να αγκαλιάσει και να αναδείξει τη Gen Z χτίζοντας μια σχέση επικοινωνίας και επαγγελματικής συνεργασίας μαζί της.

Για σένα λοιπόν που έψαχνες την ευκαιρία να λάμψεις και να αφήσεις τη δική σου υπογραφή στα πράγματα, ένας νέος κόσμος «ανοίγεται» μπροστά σου χάρη στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό. Ετοιμάσου να κυνηγήσεις τα όνειρά σου αφού θα ξεκινήσεις την καριέρα σου σ’ ένα πολυεθνικό περιβάλλον, θα αποκτήσεις μοναδικές γνώσεις, θα αναδείξεις τα ταλέντα σου και θα δεις τις ιδέες σου να παίρνουν «σάρκα και οστά».

Το ‘Make It Bright’ αποτελεί μια διεθνή πρωτοβουλία της Japan Tobacco International και φέτος είναι μια πολύ σημαντική χρονιά, καθώς για πρώτη φορά θα δεχτεί συμμετοχές και από την Ελλάδα. Σε μια περίοδο μάλιστα που όλα φαίνονται σταματημένα, το MIB σε ξαναβάζει στο παιχνίδι και σου δίνει το κίνητρο να γίνεις δημιουργικός και να νιώσεις ότι προχωράς μπροστά με μεγάλα βήματα. Εάν λοιπόν είσαι 18 έως 24 ετών και πιστεύεις πως έχεις κάτι διαφορετικό να δώσεις και να διαμορφώσεις ένα καλύτερο μέλλον εργασίας, αυτός ο διαγωνισμός ήρθε για σένα.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι το πρόγραμμα MIB;

Πρόκειται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας, που σου προσφέρει μια πολύτιμη εμπειρία για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να κάνεις την πρακτική σου σε μια κορυφαία πολυεθνική, την Japan Tobacco International (JTI), η οποία κατέχει τη 2η θέση στην ελληνική αγορά στα προϊόντα καπνού, καθώς επίσης και τον τίτλο του Νο 1 «Κορυφαίου Εργοδότη (Top Employer)» στην Ελλάδα, τίτλο που απέσπασε και φέτος για 3η φορά για τις άριστες συνθήκες εργασίας, την παροχή κατάρτισης και τη διαρκή επιδίωξή της για ανάπτυξη δεξιοτήτων και βελτιστοποίηση των πρακτικών της στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού. 

Και μεταξύ μας… ποιος δε θα ήθελε να κάνει τα πρώτα του βήματα και να ξεκινήσει την καριέρα του μέσα από πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και δίπλα σε έμπειρα στελέχη της αγοράς, σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον;

Εκτός των άλλων, η Japan Tobacco International, έχει κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία και περισσότερους από 44.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Το 2021 αντίστοιχα, έλαβε για 7η συνεχή χρονιά την πιστοποίηση του Κορυφαίου Εργοδότη Παγκόσμια και συγκαταλέγεται στις 16 διεθνείς εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το ‘Make It Bright’ είναι αυτό το «κάτι» που θα κάνει το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει και γιατί όχι, να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας στην JTI!

Εννοείται πως παίζουν και έπαθλα για τους νικητές, αν ρωτάς εμένα όμως, θεωρώ πως το μεγαλύτερο από αυτά είναι η ευκαιρία που σου δίνεται να γνωρίσεις και να εκπαιδευτείς από experts της παγκόσμιας αγοράς, να ταξιδέψεις και να αναπτύξεις ικανότητες τόσο σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο μαθαίνοντας σημαντικές αξίες όπως της συνεργασίας και του σεβασμού.

Πώς μπορείς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό;

Αν θες να διεκδικήσεις αυτή τη μοναδική ευκαιρία, δε μένει παρά να μπεις στην πλατφόρμα makeitbright.com και να κάνεις εγγραφή.

Στη συνέχεια επίλεξε το θέμα/την κατηγορία που σε ενδιαφέρει, με μια ιδέα που σε αντιπροσωπεύει, στηρίζεται στη δημιουργία, την έμπνευση, τη διαφορετικότητα και την καινοτομία, που σε χαρακτηρίζει σαν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, που θα αλλάξει το μέλλον της εργασίας και θα κάνει engage την Generation Z στο εργασιακό περιβάλλον της JTI. 

Η περίοδος που διανύουμε μπορεί εύκολα να γίνει πηγή έμπνευσης και να στηριχτείς σε αυτήν. Το 2020 έφερε πολλές αλλαγές, μία εκ των οποίων αφορά στον τρόπο εργασίας, οπότε ιδέες που σχετίζονται με ψηφιακό μετασχηματισμό, διατήρηση εργασιακής κουλτούρας, ισορροπίας εργασίας & ψυχικής υγείας, work from home, μπορούν να σε απασχολήσουν και να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από την άλλη, ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία κυριαρχεί και τα πάντα γύρω μας δουλεύουν γι’ αυτήν. Έτσι, βρισκόμαστε συνεχώς μπροστά σε εξελίξεις και νέες, πιο εύκολες οδούς να ανοίγονται διάπλατα. Ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές κάνουν interact με το brand αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για όλες τις εταιρείες και βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο, σε μια προσπάθεια να βελτιώνεται και να εξελίσσεται.

Θα πρέπει να διαβάσεις αναλυτικά ό,τι αναφέρει η πλατφόρμα και στη συνέχεια να καταθέσεις τη δική σου ιδέα σε 3 σελίδες μαζί με ένα σύντομο βίντεο ως τις 31/05/21. Να σε ενημερώσουμε ότι ο διαγωνισμός θα είναι στα αγγλικά! 

Μόλις οι συμμετοχές ολοκληρωθούν, μια ομάδα από στελέχη της εταιρείας θα συγκεντρώσει και θα αξιολογήσει όλες τις ιδέες που έχουν σταλεί στην Ελλάδα και θα ξεχωρίσει αυτές που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Η ανακοίνωση όσων υποψήφιων πέρασαν στην επόμενη φάση, θα γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Αν είσαι σε αυτούς που προκρίθηκαν, θα λάβεις άμεσα πρόσκληση για να ζήσεις τον Ιούλιο την once in a lifetime εμπειρία γεμάτη γνώση και εκπαίδευση, αφού θα συνεργάζεσαι με έμπειρα στελέχη και ειδικούς της JTI Hellas και θα αναπτύξεις την ιδέα σου στο μέγιστο. 

Τον Ιούλιο θα είναι ο μήνας της προετοιμασίας σου, έτσι ώστε τον Αύγουστο, σε ομάδες των δύο, να παρουσιάσεις την ιδέα σας στη διοικητική ομάδα, τα μέλη της οποίας θα αναδείξουν τη νικήτρια ομάδα που θα περάσει και στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Η νικήτρια ομάδα θα ξεκινήσει, τον Σεπτέμβριο του 2021 4μηνη πρακτική με αποδοχές και ευέλικτο ωράριο στο Ελληνικό γραφείο της JTI και, το πιο σημαντικό, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας  – σε παγκόσμιο επίπεδο  –  τον Οκτώβριο στη Γενεύη, προκειμένου να συναγωνιστεί με ομάδες άλλων 34 χωρών για το μεγάλο έπαθλο, την 6μηνη πρακτική στην Ελβετία το 2022*. YAAAAAAAY!

Ακόμα το σκέφτεσαι; Μη χάνεις χρόνο! Make YOU bright στο Make It Bright!

*Υπάρχουν κι άλλα έπαθλα μαζί με την 6μηνη πρακτική στην Ελβετία.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET