Εάν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και είσαι λάτρης του κοτόπουλου, αυτή η συνταγή θα σου λύσει τα χέρια. Ειδικά στην περίπτωση είσαι φοιτητής/ρια κι ο χρόνος σου είναι συνεχώς πιεσμένος, τέτοιου είδους συνταγές είναι που ενδείκνυνται για ένα γρήγορο μεσημεριανό στο διάλειμμα της σχολής, της δουλειάς ή οποιασδήποτε άλλης υποχρέωσής σου. Εύκολη, νόστιμη και σχετικά ελαφριά, η μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο θα γίνει η νέα σου γευστική εμμονή! Πίστεψέ με, δεν ξεκολλάς μετά!
Λοιπόν, αρχικά πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για τη φτιάξεις.
Υλικά (για 3-4 μερίδες):
• 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 κονσέρβα καλαμπόκι
• 2 κύβους με ζωμό κότας
• 500γρ ζυμαρικά πέννες,ριγκατόνι,βίδες (ό,τι θέλει ο καθένας)
• 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα light
• 100γρ τυρί κίτρινο τριμμένο (προαιρετικά)
• Πιπέρι και λάδι
Εκτέλεση:
– Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και λιώνουμε ένα κύβο σε ένα μπολ με 2 κουταλιές σούπας λάδι.
– Ρίχνουμε το μίγμα αυτό στο κοτόπουλο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
– Αλάτι δε βάζουμε γιατί ο κύβος είναι ήδη αλμυρός.
– Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι και αφού πάρει λίγο χρωματάκι προσθέτουμε ψιλοκομμένη την πιπεριά και το καλαμπόκι.
– Τα σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα και έπειτα κατεβάζουμε από τη φωτιά το σκεύος.
– Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα ζυμαρικά μαζί με τον δεύτερο κύβο για να πάρουν κι αυτά τη ωραία τους γεύση.
– Αφού βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και στη συνέχεια αδειάζουμε και το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στο ίδιο μπολ.
– Έπειτα, βάζουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Καλή μας όρεξη!
Τip1: προτίμησε μαγιονέζα light γιατί έχει πιο ελαφριά γεύση
Tip2: για να γευτείς λίγη περισσότερη νοστιμιά μπορείς να ρίξεις στο πιάτο σου λίγο τυράκι κίτρινο, τριμμένο
Tip3: τα υλικά αυτά δένουν τέλεια μεταξύ τους, αλλά αν κάποιος θέλει να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάτι μπορεί άνετα να το κάνει (be my guest). Δε θα σου χαλάσουμε και τη δημιουργικότητα 😉