Το άρθρο αυτό είναι για όλους εσάς που ζείτε μόνοι και μαγειρεύετε με τη βοήθεια του κοινού. Πόσες φορές έχετε φτιάξει μακαρόνια; Άπειρες, ξέρω! Και πόσες φορές σας έχουν μείνει τα μακαρόνια και βαριέστε να τα φάτε σκέτα; Πολλές, ναι ναι.
Ε λοιπόν, ήρθα να σας βοηθήσω. Βρήκα πέντε τέλειες συνταγές για τα μακαρόνια που σας έμειναν εκεί στην ακρούλα.
Κρατιέστε; Πάμε!! (μα τέτοιος ενθουσιασμός…)
1. Mac and cheese, baby.
Oh yeah! Η πατροπαράδοτη αμερικανιά που όλοι αγαπήσαμε. Πανεύκολη μιλάμε. Βήμα πρώτο, μακαρόνια σε πιάτο. Βήμα δεύτερο, τρίβεις ωραιότατο τυρί από πάνω – ό,τι θες – κατά προτίμηση μαλακό για να λιώσει έτσι υπέροχα. Βήμα τρία, τα βάζεις σε φούρνο μικροκυμάτων που σίγουρα έχεις ως γνήσιος φοιτητής ή αν δεν έχεις, σε φούρνο. Βήμα τέσσερα, περιμένεις το τυρί να λιώσει καλά κι ωραία. Βήμα πέντε, ανακάτεψε τα για να πάει παντού το τυρί και …τρως!
2. Παραδοσιακιά frittata.
Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Αυτήν τη συνταγή την κάνουν και στην Πελοπόννησο, my grandma allerts. Το λοιπόν. Βάζεις τα μακαρόνια στο τηγάνι με ελάάάχιστο ελαιόλαδο και τα ζεσταίνεις έτσι καλά. Χτυπάς σε ένα μπολ δύο αυγά, βάζεις ελάχιστο γάλα, αλάτι, πιπέρι και ρίχνεις το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια. Σε φάση ομελέτα με μακαρόνια. Κόλαση.
3. Stir fry noodles.
Εδώ είμαστε στον τομέα μου. Κινέζικο ❤ Και εδώ απλά τα βήματα. Κόβεις τα λαχανικά της επιλογής σου, όπως καρότο και πιπεριές και τα τηγανίζεις λίγο με σησαμέλαιο. Αν δεν έχεις – πράγμα πολύ λογικό – με λίγο ηλιέλαιο. Κάτι ελαφρύ. Αφού τα τηγανίσεις έτσι καλά με λίγο αλατάκι, βάζεις και τα μακαρόνια σου. Προσθέτουμε πιπέρι, μπαχαρικά επιλογής μας και ιδανικά λίγη σος σόγιας, αλλά ως φοιτητές πού λεφτά για υπερβολές. Τα βγάζεις από τη φωτιά μετά από κανένα δίλεπτο, τα βάζεις στο πιάτο και …τα καταβροχθίζεις.
4. Στον φούρνο!
Ντάξει, κορυφή. Έχω δύο ωραία versions. Version1: βάζεις τα μακαρόνια σε ένα ταψάκι, ρίχνεις ψιλοκομμένο μπέικον ή κάποιο αλλαντικό της επιλογής σου, προσθέτεις μια μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος (γύρω στα 250-500 ml, εξαρτάται πόσο φτιάχνεις), ανακατεύεις να πάνε παντού όλα τα υλικά και ρίχνεις από πάνω τριμμένο τυρί και πιπέρι. Ένα μισαωράκι στον φούρνο κι έτοιμο. Version2: Σαν μια πιο υγιεινή επιλογή, ψιλοκόβεις διάφορα λαχανικά, όπως κολοκυθάκια και πιπεριές, τα ανακατεύεις με τα μακαρόνια, τα ρίχνεις σε ένα ταψάκι και για τέλος, τρίβεις από πάνω λίγο τυρί. Στον φούρνο για επίσης μισή ώρα.
5. Pizzza!
Ω ναι. Κι όμως γίνεται. Ενθουσιασμός στο μαξ! Λοιπόν, αγοράζεις έτοιμη ζύμη για πίτσα (γιατί σιγά μην φτιάξεις) και βάζεις από πάνω σάλτσα ντομάτας. Προσθέτεις τα μακαρόνια, έτσι διάσπαρτα και ρίχνεις τριμμένο τυρί για πίτσα, συνήθως gouda. Μπορείς να βάλεις εναλλακτικά ωραιότατη μοτσαρέλα και ρίγανη. Ψήνεις στον φούρνο μέχρι να το δεις έτοιμο ακα τραγανή ζύμη και λιωμένο τυρί. Με ευχαριστείς μετά.