ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Λουκέτο στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας; Αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης!

Στο ευρύτερο πλαίσιο του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των ΤΕΙ και την επανίδρυση τμημάτων τους σε Πανεπιστήμια, σκοπεύει να μοιράσει στα τρία και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Μπορεί οι συγχωνεύσεις για τα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας να είναι υπό συζήτηση,   στο τραπέζι όμως για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας είναι να μοιραστεί […]

Neopolis Team

5 Απριλίου, 2018

Στο ευρύτερο πλαίσιο του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των ΤΕΙ και την επανίδρυση τμημάτων τους σε Πανεπιστήμια, σκοπεύει να μοιράσει στα τρία και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Μπορεί οι συγχωνεύσεις για τα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας να είναι υπό συζήτηση,   στο τραπέζι όμως για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας είναι να μοιραστεί σε Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΚΠΑ και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Στόχος είναι μέχρι την επόμενη χρονιά να έχει αλλάξει πλήρως το τοπίο του χάρτη στην Ανώτατη Εκπαίδευση προκειμένου έτσι να “αφανιστούν” τα τεχνολογικά ιδρύματα και να ενισχυθούν με νέα τμήματα σε Πανεπιστήμια.

Και παρ’όλο που ο κ. Γαβρόγλου κάνει λόγο για πετυχημένο διάλογο με τα Ιδρύματα, οι καθηγητές στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας εκφράζουν αρκετές αμφιβολίες για το εγχείρημα, ενώ και το ΤΕΙ Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή του επιχείρησε να περιορίσει τον «ενθουσιασμό» της ηγεσίας, σημειώνοντας ότι «όταν οι διαφορές μηδενιστούν και υπάρξει οριστική συμφωνία, αυτή θα ανακοινωθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ειδικά στην περίπτωση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, για δύο σημαντικά ερωτήματα δεν έχει δοθεί ικανοποιητική και οριστική απάντηση από την ηγεσία. Τι θα γίνει με τους καθηγητές των ΤΕΙ κι αν θα απορροφηθούν από τα τρία πανεπιστήμια που διεκδικούν τμήματά τους αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα λάβουν πτυχίο οι εν ενεργεία φοιτητές του ΤΕΙ, μετά την κατάργησή του.

Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας αν και δεν έγινε καμία αναφορά για το ακαδημαϊκό περιεχόμενο των νέων τμημάτων που θα δημιουργηθούν, αντίθετα έγινε σαφές ότι η ηγεσία έχει κάνει τη «μοιρασιά» όσον αφορά τις έδρες των τμημάτων – για το οποίο «παίζονται» σε κάθε αλλαγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα μεγαλύτερα μικροπολιτικά παιχνίδια και ασκούνται τοπικές πιέσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τις προτάσεις της ηγεσίας, μετά τις συγχωνεύσεις θα υπάρχουν: 14 τμήματα στο Βόλο (12 λειτουργούν σήμερα), 10 στη Λάρισα (2 σε λειτουργία ), 1 στα Τρίκαλα (όπως ισχύει και τώρα), 4 στην Καρδίτσα (ένα σε λειτουργία) και 5 στη Λαμία (2 σε λειτουργία).

Πάντως, δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση όπου οι συζητήσεις καταλήγουν σε μια σειρά προβλημάτων. Αντίστοιχα, αντιδράσεις υπάρχουν και στα σχέδια συγχωνεύσεων στα Ιδρύματα του Ιονίου, της Κρήτης, της Μακεδονίας, ενώ ακόμα αναμένεται και η επίσημη πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τα Ιδρύματα της Ηπείρου, η πρώτη που αναμένεται να παρουσιαστεί σχετικά με τα περιφερειακά Ιδρύματα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET