ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Lonely Planet: Ο ιδανικός προορισμός στην Ελλάδα για αυγουστιάτικες διακοπές δεν είναι νησί!

Κάποιος το 'πε!

Neopolis Team

30 Ιουνίου, 2024

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προτείνεται σχεδόν πάντα για καλοκαιρινές διακοπές. Το γνωρίζουμε αυτό, παρακάτω.

Το θέμα είναι ποιοι προορισμοί συγκεκριμένα φιγουράρουν στις διάφορες λίστες ξένων περιοδικών. Διότι ξέρουμε σίγουρα ότι θα πετύχουμε Σαντορίνη, Πάρο, Κρήτη, Ρόδο, αλλά τι γίνεται με τα λιγότερο δημοφιλή αλλά εξίσου worthy νησάκια; Ή και όχι μόνο νησάκια! 

Νομίζω προετοιμάσαμε αρκετά το έδαφος για την παρακάτω αναπάντεχη, αλλά απόλυτα σωστή, πρόταση του Lonely Planet. Πηγαίνοντας κόντρα στις τάσεις της εποχής, έρχεται να προτείνει το Πήλιο ως μέρος που αξίζει την ψήφο του κόσμου για αυγουστιάτικες διακοπές. Η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες ανέκαθεν το εκτιμούσαν χάρη των πανέμορφων παραλιών του, αλλά ξεκάθαρα δεν αποτελεί μια mainstream πρόταση για τους ξένους τουρίστες. Είναι ένα μυστικό που γνωρίζουμε περισσότερο μεταξύ μας.

Ήρθε η ώρα όμως τα φώτα να στραφούν πάνω του, παρότι θεωρείται κυρίως χειμερινός προορισμός, καθώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα νησιά. Όπως αναφέρει λοιπόν στην περιγραφή του το Lonely Planet:

Σίγουρα, μπορείτε να «ψηθείτε» στις πολυσύχναστες παραλίες κάποιου ελληνικού νησιού. Αλλά τον καυτό Αύγουστο, κατευθυνθείτε καλύτερα προς το δροσερό Πήλιο, το τυλιγμένο δάχτυλο μέσα στο Αιγαίο που γαργαλάει τις Σποράδες.

Υπάρχει μεγάλη γκάμα από παραθαλάσσια θέρετρα, τα περισσότερα απομονωμένα και πιο ήσυχα απ’ οπουδήποτε αλλού. Δώστε μια ευκαιρία στο Χόρτο ή τη Μηλίνα στη δυτική ακτή ή το πιο πολυσύχναστο Χορευτό, τον Άγιο Ιωάννη και τη χαριτωμένη Νταμούχαρη κοντά στην όμορφη παραλία Φακίστρα στην ανατολική ακτή.

Ξεχωριστή αναφορά κάνει και στο φαγητό της περιοχής, διότι αν πας μέχρι εκεί, δεν μπορείς να φύγεις χωρίς να έχεις φάει ένα σπετσοφάι, φασολάδα ή αρνάκι λεμονάτο.

Πέραν όμως της ελληνικής παρουσίας, η λίστα έχει να προτείνει μερικούς ακόμα ενδιαφέροντες προορισμούς. Μέρη που δεν ακούγονται τόσο, αλλά αξίζουν μια επίσκεψη για την ομορφιά τους! Ολόκληρη η λίστα του LP εδώ:

1. Αλβανική Ριβιέρα

2. Πήλιο, Ελλάδα

3. Minho, Πορτογαλία

Photo: Travelgo.gr

4. Κεντρική Αυστρία

5. Παραθαλάσσιο Βέλγιο

Photo: Travelgo.gr

6. Αρχιπέλαγος Στοκχόλμης, Σουηδία

Διάβασε κι αυτό

Το Times έδωσε τα 16 πιο τσιλ ελληνικά νησιά, για να περάσουμε ήρεμες διακοπούλες!

FUN ZONE

PLACES TO BE

Στο ΚΠΙΣΝ έχει sleepover με ταινίες και παιχνίδια ως το ξημέρωμα αυτήν την Κυριακή!

Τιβί

Τα νέα είναι ΣΥΓΚΛΟ: Το GNTM επιστρέφει στο Star μετά το διάλειμμα που έκανε πέρσι!

PLACES TO BE

Το Aperol πρωταγωνιστεί στα Sunset DJ Sets του ΚΠΙΣΝ, κάθε Τετάρτη μέχρι τις 4/09!

Μουσική

Το κλιπ του ‘Ah Thalassa’ μας κέρασε η Μαρίνα για τη γιορτή της, με ένα σημαντικό μήνυμα!

Τιβί

Power of Love: Ο Αργύρης πριν κολλήσει με τη Σωτηρία, έριχνε άκυρα στο First Dates!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET