Κάνε την υπέρβαση | 5 λόγοι που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις διάβασμα καλοκαιριάτικα!


Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με την πλειοψηφία αυτή την στιγμή που μιλάμε να βρίσκονται σε κάποια παραλία κάνοντας το μπανάκι τους και γενικά διακοπάροντας. Δυστυχώς όμως, υπάρχει και μια μερίδα κόσμου, που δε θα πάει διακοπές για τον έναν ή τον άλλο λόγο και που εκ των πραγμάτων θα πεθάνει από τη βαρεμάρα στο σπίτι.

Αν ανήκεις σ' αυτήν την κατηγορία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απογοητεύεσαι, από την στιγμή που πάντοτε βρίσκονται τρόποι να πάρεις την εκδίκησή σου (όχι, το να σκίσεις τα γαμημένα φλαμίνγκο τους δεν είναι λύση).

Η λύση που προτείνω είναι σαφέστατα πιο εποικοδομητική κι όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο απολαυστική θα γίνεται. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά, το διάβασμα!

Άραξε και πριν αρχίσεις να με σιχτιρίζεις, καλό θα είναι να τσεκάρεις τους λόγους που θα σε πείσουν να διαβάσεις Αυγουστιάτικα, όπως τους παραθέτω πιο κάτω. Κάτι που λέει πως θα ...πειστείς:

#1 Θα τουμπάρεις τους γονείς σου

Κακά τα ψέματα, οδεύοντας προς τα μέσα Αυγούστου έχεις ξεμείνει από χρήματα. Όχι λεφτά για διακοπές δεν έχεις, αλλά ούτε για καφέ και παγωτό δεν μπορείς να πας. Καλά, για κοκτέιλ και ...ποτάρες, δεν το συζητάω καν. Και με τα αποτελέσματα της εξεταστικής Ιουνίου, δεν περιμένεις χέρι βοηθείας από τους δικούς σου.

Εκτός κι αν... καταφέρεις να τους τουμπάρεις. Πίστεψέ με, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να σε δουν να διαβάζεις 2-3 ώρες την ημέρα, προσπαθώντας (στα μάτια τους έστω) να διορθώσεις τα σπασμένα της προηγούμενης εξεταστικής. Αργά ή γρήγορα, θα λυγίσουν!

#2 Είναι ένας καλός τρόπος να «μπλοκάρεις» τους φίλους σου

Όλοι οι γνωστοί σου από τη σχολή είναι διακοπές κι ανεβάζουν μονίμως φωτογραφίες σε Facebook και Instagram; Τα stories από παραλίες και μπιτσόμπαρα διαδέχονται το ένα το άλλο και για κάποιον ανεξήγητο λόγο, είσαι πάντοτε εκείνος/η που δεν μπορεί να ακολουθήσει; Σε νιώθω. Πραγματικά το λέω, δεν είναι λόγια του αέρα. Σου έχει περάσει από το μυαλό, να τους μπλοκάρεις μια για πάντα, έτσι δεν είναι; Μεταξύ μας όμως, αυτή δεν είναι λύση.

Αντιθέτως, είναι λύση να παλουκωθείς κάτω και να πιάσεις τις σημειώσεις και τα βιβλία στα χέρια. Ο χρόνος της ημέρας σου θα γεμίσει, η στεναχώρια θα μειωθεί δραματικά και η ζήλια σιγά σιγά θα σβήσει. Κι όπως είπαμε και πιο πάνω, τα οικονομικά θα φτιάξουν και μπορεί να ανανεώσεις και τα δικά σου profiles με κανά δυο ωραία postάκια...

#3 Γλιτώνεις ώρες διαβάσματος για τον Σεπτέμβρη

Αναλογίσου λίγο, τι έχεις κάνει από την ώρα που βγήκες από το αμφιθέατρο όπου εξετάστηκες στο τελευταίο σου μάθημα. Αν η απάντηση είναι «τίποτα», τότε προφανώς υπάρχει θεματάκι. Γιατί αν επί 2,5 μήνες δεν κάνεις το παραμικρό, το διάβασμα - βουνό που έρχεται τον Σεπτέμβριο, θα σου κάτσει βαρύ. Τι θα έλεγες λοιπόν, να απλώσεις λιγάκι τις ώρες μελέτης στο 20ήμερο του Αυγούστου που απομένει; Μόνο κερδισμένος/η θα βγεις από μια τέτοια απόφαση.

#4 Ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα, ένα τεράστιο βήμα για το πτυχίο

Θα σου πω ένα μυστικό, το οποίο κάτι μου λέει πως το έχεις ξεχάσει. Τα περασμένα μαθήματα μόλις βγουν τα αποτελέσματα της εξεταστικής, προϋποθέτουν γνώσεις. Και οι γνώσεις απαιτούν ...διάβασμα! Ω ναι, όσο κι αν το σιχαίνεσαι, μονάχα έτσι θα αυξήσεις τις πιθανότητές σου να περάσεις περισσότερα μαθήματα τον Σεπτέμβριο, να καλύψεις το χαμένο έδαφος του έτους που προηγήθηκε και κατ' επέκταση, να έρθεις ακόμη πιο κοντά στο πολυπόθητο πτυχίο.

Μπορείς φιλαράκι μου και μαζί σου, μπορώ κι εγώ (χαχα)!

#5 Είναι σκέτη καύλα αυτή η ...φάτσα των "social media freaks" που σε χλεύαζαν

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Όταν λοιπόν, αυτοί οι τύποι των social media και των διακοπών επιστρέψουν δυο τρεις μέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής και πάνε να δώσουν αδιάβαστοι, εσύ θα είσαι αυτός που θα τους χλευάζεις μεσ' τα μούτρα. Άλλωστε, έτσι δεν έκαναν κι αυτοί, λίγες εβδομάδες νωρίτερα;

Ε, θα τους πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. Πώς; Ποστάροντας τα περασμένα μαθήματα, ανεβάζοντας story με τον «καφέ της επιτυχίας» και φυσικά, δείχνοντάς τους το πτυχίο τους που ...δε φαίνεται στον ορίζοντα. Σε αντίθεση με το δικό σου...

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Μιχάλης Σταυρινός