ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 λόγοι που σε εμποδίζουν να κάνεις σοβαρή σχέση όσο κι αν το θες!

Δε θέλω να στο χαλάσω, αλλά κυρίως ευθύνεσαι εσύ.

Στέλα Τσάναϊ

30 Οκτωβρίου, 2023

Και τα χρόνια περνάνε… και οι άνθρωποι φεύγουν… και εσύ μένεις μόν@ σαν την καλαμιά στον κάμπο (προσωπική προσθήκη αυτό το τελευταίο)

Σαν άλλη Ματίνα Μανταρινάκη αναρωτιέσαι τι έχεις κάνει λάθος και έχεις μπακουριάσει έτσι και γιατί τίποτα δε δείχνει να συνεργάζεται για να μπεις σε μια νορμάλ σχέση όσο κι αν το θες. Ο/η ένας/μία περίεργος/η, ο/η άλλος/η ghostάρει, κανείς δεν είναι σε φάση για κάτι σοβαρό και εσύ είσαι κάπως έτσι: 

Υπάρχει πολλή σαπίλα εκεί έξω, μαζί σου. Αλλά έχεις αναρωτηθεί μήπως κάνεις κάτι λάθος κι εσύ; Μία σχέση για να υπάρξει (και να συνεχίσει να υπάρχει) θέλει προσπάθεια κι από τους δύο. Συνήθως ελκύουμε άτομα ίδια με εμάς, άρα σίγουρα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα σε εμάς και τα λάθη μας

Το θέμα είναι ότι ακόμη κι αν θεωρείς πως είσαι ένας σωστός άνθρωπος και σύντροφος, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης! Κανείς δεν είναι 100% τέλειος, γι’ αυτό είπαμε να μοιραστούμε μερικές σκέψεις μας για τους λόγους που δεν μπορείς να κάνεις σχέση και που θα σε βοηθήσουν να γίνεις η καλύτερη version του εαυτού σου.

Δεν έχεις ξεπεράσει τ@ πρώην

Κλασική περίπτωση βλάβης. Σκέψου ότι η ζωή είναι ένα βιβλίο. Αν δεν τελειώσεις το προηγούμενο κεφάλαιο, πώς θα πας στο επόμενο; Κάπως έτσι κουβαλάς άλυτα ψυχολογικά και ανασφάλειες, κοροϊδεύεις έναν αθώο άνθρωπο που απλά σε προσέγγισε με καλές (εύχομαι) προθέσεις και τρίτον αργά ή γρήγορα, θα γυρίσεις στ@ πρώην. Δε θα κάνεις το invest που χρειάζεται για να πετύχει μία σχέση. Κλείσε πρώτα πόρτες και μετά το ξαναβλέπουμε. 

Διάβασε κι αυτό

8 σημάδια ότι έχεις ξεπεράσει τον/την πρώην σου και μπορείς επιτέλους να προχωρήσεις!

Έχεις κακή αύρα

Να ξέρεις ότι η απελπισία βρωμάει από μακριά! Αν κλαις όλη μέρα τη μαύρη σου τη μοίρα που δε σταυρώνεις γκόμεν@, αν μονίμως φταίνε οι άλλοι για αυτό που σου συμβαίνει και γενικά έχεις μπει σε mood Ματίνας Μανταρινάκη, συγγνώμη που θα το μάθεις από εμένα, αλλά γίνεσαι απωθητικ@ για τους γύρω σου. Αρχικά χαλάρωσε! Καμία σχέση δεν έρχεται ετοιμοπαράδοτη στην πόρτα σου επειδή την παρήγγειλες. Ζήσε τη ζωή σου, αφέσου στο τώρα και όπως λέει και η μάνα μου, όλα θα έρθουν στην ώρα τους. 

Πέφτεις με τα μούτρα

Σου έχει τύχει να πεινάς πολύ και από τη λαιμαργία σου να πέφτεις με τα μούτρα σε ό,τι βρεις μπροστά σου; Ή να βρεις νόστιμες τις μπάμιες που τόσο καιρό σιχαινόσουν; Αυτό ακριβώς κάνεις και τώρα. Μπαίνεις με τα χίλια στ@ πρώτ@ που βρίσκεις και μετά απογοητεύεσαι που δεν κράτησε! Πού να κρατήσει; Εσύ βαρυστομάχιασες και αυτ@ πολύ πιθανόν να πιέστηκε ή να τρόμαξε! Δε δίνεις χρόνο σε κάτι νέο που μπορεί να αρχίσει και να εξελιχθεί φυσικά, χωρίς να σκέφτεσαι πού θα καταλήξει όλο αυτό. Βγες, γνώρισε κόσμο και μην ψάχνεις από την πρώτη μέρα να βρεις την αδελφή ψυχή. Και κυρίως μη σκέφτεσαι εάν ταιριάζει το επίθετό του με το όνομα σου από το πρώτο ραντεβού! #ΓΚΙΛΤΙ

Δεν έχεις δουλέψει με τις ανασφάλειές σου

Για να υπάρξει μία υγιής σχέση που θα κρατήσει στο χρόνο, θα πρέπει ο καθένας μέσα του να έχει εντοπίσει τις ανασφάλειές του και να τις δουλέψει. Πώς περιμένεις υγεία στη σχέση δύο ανθρώπων που δεν είναι οι ίδιοι υγιείς ψυχικά και προβάλουν τα προβλήματά τους ο ένας στον άλλον. Αν για παράδειγμα είσαι ζηλιάρ@ και στο πρώτο ραντεβού κρυφοκοιτάξεις κινητό, ε τι άλλο θες; Προφανώς και θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Κι εσύ το ίδιο θα έκανες. Προσπάθησε να τα βρεις με την πάρτη σου και θα τα βρουν και οι άλλοι μαζί σου!

Θες να αλλάξεις τ@ άλλ@

Ωπ, τι έγινε; Ένιωσες λίγο ένοχ@ εδώ, έτσι δεν είναι; Σε μία σχέση πρέπει να νιώθετε και οι δύο 100% ο εαυτός σας. Εάν προσπαθείς να φέρεις τον άλλον στα μέτρα σου και να τον «διορθώσεις» σύμφωνα με τα δικά σου στάνταρ, τότε πολύ απλά δεν θες αυτόν, ψάχνεις κάποιον άλλον. Αν ο άλλος δε θέλει να αλλάξει από μόνος του, απλά θα τον καταπιέσεις μέχρι να σκάσει. Don’t get me wrong είναι υπέροχο να ενθαρρύνουμε κάποιον να γίνει καλύτερος, αλλά αν προσπαθείς να τον κάνεις κάτι που δεν είναι, ειδικά όταν δε θες να κάνεις και εσύ υποχωρήσεις, τότε η καταστροφή είναι μονόδρομος. 

Σνομπάρεις

Έχεις μία προκατάληψη και μία απέχθεια προς ό,τι κινείται γύρω σου ή που μπορεί να σε φλερτάρει! Πώς όμως ζητάς μία σχέση εάν δεν αφήνεις κανέναν/καμία να σε προσεγγίσει; Βάλε λίγο νερό στο κρασί σου, άφησε τον κόσμο να σε πλησιάσει, να είσαι πιο δεκτικ@ και ανοιχτ@. Μην ξινίζεις με το πρώτο περίεργο πράγμα που μπορεί να σου φανεί λίγο έξω από τα νερά σου. Επίσης, εάν έχεις γενικότερα μία αποστροφή προς όλους, καλό είναι να σκεφτείς ότι δεν είσαι ακόμα έτοιμ@ ψυχικά να μπεις σε μία σχέση και το πρόβλημα που πρέπει να λύσεις είναι άλλου. 

Δεν αγαπάς τον εαυτό σου

Πώς θα αγαπήσεις κάποιον άλλο, εάν δεν ξέρεις να αγαπάς πρώτα από όλα εσένα;! Να σε αποδεχτείς με τα ελαττώματα και τα προτερήματά σου, να σε σέβεσαι, να σε φροντίζεις και να ξέρεις τι πρέπει να διορθώσεις και πώς είναι να αγαπάς με ανιδιοτέλεια. Αυτή η αυτο-αποδοχή σε κάνει να εκπέμπεις ειλικρίνεια, κάτι που θα το κάνεις κατ’ επέκταση και στις σχέσεις σου, προσελκύοντας συντρόφους που θα σε εκτιμούν γι’ αυτό που πραγματικά είσαι.

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου καταλαβαίνεις την αξία σου και αποκτάς άλλη αυτοπεποίθηση. Αντί να ψάχνεις την επιβεβαίωση από τρίτους, πλέον είσαι πιο σίγουρος για εσένα και αυτό σου επιτρέπει να προσεγγίζεις τις σχέσεις σου από μια θέση σταθερή, άνετη και όντας 100% ο εαυτός σου. Έτσι θα ξέρεις και εσύ τι ζητάς από τον άλλον μέσα στη σχέση.

Αυτό λοιπόν που σε εμποδίζει να βρεις μία σοβαρή σχέση δεν είναι παρά μόνο ο ίδιος σου ο εαυτός! Αγάπησέ τον και θα δεις ότι όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν σχεδόν δια μαγείας εκεί που πρέπει!

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET