ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 λόγοι που ακόμη κι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι παραμένουν σε μία ανώφελη ερωτική σχέση!

Όταν είσαι απλός παρατηρητής μίας σχέσης, μπορείς να αντιληφθείς πράγματα που το ίδιο το ζευγάρι αδυνατεί να καταλάβει γιατί δεν τα βλέπει αντικειμενικά. Είναι άξιο απορίας, πώς δύο άνθρωποι που ξεκάθαρα ο ένας είναι μια κακή επιλογή για τον άλλο, εξακολουθούν να είναι μαζί για πολλά χρόνια. Εσύ μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί δεν τερματίζουν τη σχέση […]

Θεώνη Σταματοπούλου

7 Δεκεμβρίου, 2016

Όταν είσαι απλός παρατηρητής μίας σχέσης, μπορείς να αντιληφθείς πράγματα που το ίδιο το ζευγάρι αδυνατεί να καταλάβει γιατί δεν τα βλέπει αντικειμενικά. Είναι άξιο απορίας, πώς δύο άνθρωποι που ξεκάθαρα ο ένας είναι μια κακή επιλογή για τον άλλο, εξακολουθούν να είναι μαζί για πολλά χρόνια. Εσύ μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί δεν τερματίζουν τη σχέση τους, όμως η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ακόμη κι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι μένουν κολλημένοι σε μία ανώφελη σχέση:

1. Φοβούνται τη μοναξιά

Δεν αντιλέγω ότι η μοναξιά είναι ίσως ένα από τα χειρότερα συναισθήματα, όμως είναι προτιμότερο να μείνει κάποιος ελεύθερος παρά να βρίσκεται μέσα σε μία σχέση, στην οποία νιώθει μόνος/η. Ο φόβος του να κοιμάται κανείς μόνος/η τα βράδια και να μην έχει κάποιον/α δίπλα του για να τον/τη ζεσταίνει, είναι αρκετό για να τον/ την κρατήσει σε μία σχέση, που δεν τον/την ολοκληρώνει.

2. Δίνουν προτεραιότητα στη δύναμη της συνήθειας

Κακό πράγμα η συνήθεια. Από την στιγμή που κανείς επαναπαυτεί μέσα σε μία σχέση, είναι δύσκολο να ξεφύγει. Η παραμονή σε μία ανώφελη σχέση είναι το εισιτήριο για την καταστροφή.

3. Δεν έχουν μέτρο σύγκρισης

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να συμβιβάζονται με καταστάσεις, ακριβώς επειδή δεν έχουν βιώσει κάποια καλύτερη εμπειρία. Βρίσκονται σε άρνηση, καθώς δεν γνωρίζουν πως είναι η αίσθηση της πραγματικής αγάπης. Νομίζουν ότι είναι χαρούμενοι, όμως στην πραγματικότητα, παραμένουν κολλημένοι μέσα σε μία κακή γι’ αυτούς σχέση.

4. Νιώθουν πίεση από τον κοινωνικό περίγυρο

Ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, η πεποίθηση της κοινωνίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των πιο κοντινών ανθρώπων, είναι η εξής: «Είσαι πολλά χρόνια με το τάδε άτομο, επομένως πλέον δεν σε παίρνει να χωρίσεις, γιατί δύσκολα θα έχεις άλλες ευκαιρίες. Συμβιβάσου λοιπόν.»

5. Έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση

Αυτό εδώ είναι all time classic. Οι άνθρωποι συμβιβάζονται με μία σκατένια σχέση, καθώς θεωρούν ότι δεν αξίζουν κάτι καλύτερο. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν γνωρίσει αυτό το καλύτερο, για να συνειδητοποιήσουν τελικά σε πόσο κακή σχέση βρίσκονταν στο παρελθόν.

6. Βάζουν την ευτυχία του συντρόφου τους πάνω από τη δική τους

Δεν είναι καθόλου σπάνιο, να παραμένει κάποιος/α σε μία κακή για εκείνον/η σχέση, μόνο και μόνο για να μην πληγώσει τα αισθήματα του συντρόφου του/της. Είναι πρόθυμοι να μείνουν στη σχέση, προκειμένου ο σύντροφός τους να είναι χαρούμενος, ακόμα κι αν αυτοί είναι δυστυχισμένοι.

7. Έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι δεν είναι και τόσο άσχημα

Έχουν την τάση να κάνουν τα στραβά μάτια σε όλα τα αρνητικά στοιχεία της σχέσης τους και πείθουν τον εαυτό τους ότι εκείνα τα λίγα θετικά στοιχεία μέσα στη σχέση, είναι ικανά να την κάνουν να διατηρηθεί.

8. Φοβούνται να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα

Και μόνο η ιδέα του να αποχωριστούν αυτήν την καθημερινότητα, τους δημιουργεί τρόμο. Δεν καταλαβαίνουν όμως, πως ουσιαστικά ο αποχωρισμός δεν είναι τόσο τρομακτικός, όσο η παραμονή σε μία βλαβερή σχέση.

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET