fbpx

Καμία ελπίδα | 10+1 λόγοι που εκείνος ο καθηγητής θα σε κόβει ξανά και ξανά στο ίδιο μάθημα!


Η χειρότερη φάση που περνάει κάθε φοιτητής είναι ομολογουμένως, αυτή που αναμένει για τα αποτελέσματα της εξεταστικής. Και συγκεκριμένα τα αποτελέσματα εκείνου του μαθήματος που τον ταλανίζει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά εξάμηνα τώρα.

Σε μια τέτοια κατάσταση βρίσκεσαι κι εσύ (ντααα, για να μπήκες σ’ αυτό το άρθρο), όμως ξέρεις ότι σ’ αυτήν την εξεταστική πήγες προετοιμασμένος! Και τις προσευχές σου έκανες και τα σκονάκια σου ετοίμασες, μέχρι και στην Τήνο για ένα τάμα έφτασε η χάρη σου. Λογικό κι επόμενο, να σκέφτεσαι πως μετά από τόση προσπάθεια, δε γίνεται, ΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟ ‘ΧΕΙΣ.

Και εκεί είναι ρε φίλε που βλέπεις για ακόμη μια φορά το αναθεματισμένο το τεσσάρι! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Και πού να τα ρίξεις πια; Στην τύχη σου την ξεδοντιάρα, στο ότι δεν ήταν η μέρα σου, ή στον καθηγητή που προφανώς έχει μερίδιο ευθύνης;

#1 Δεν ήξερες, δε διάβαζες;

O πιο απλός και διαδεδομένος λόγος για να σε κόψει ένας καθηγητής στο ίδιο μάθημα είναι πως για ακόμη μια φορά δε διάβασες αρκετά καλά! Βρε παιδί μου, τόσες φορές έχεις κοπεί, δε βαρέθηκες πια; Δε λες, «ας πάει και το παλιάμπελο, θα στρώσω τον κώλο μου να διαβάσω»; Όχι αυτό που κατάλαβες, όχι μόνο τα sos. ΟΛΗ την ύλη. Είναι κανόνας άλλωστε πως όσο πιο sos ένα θέμα, τόσο πιο απίθανο να πέσει!

#2 Θα είναι εκτός ύλης, αλλά θα είναι σαν να είναι εντός

Από τη μία εσύ καθόσουν και ξημεροβραδιαζόσουν πάνω από τις sos σημειώσεις και το e-class επειδή σκεφτόσουν πως δεν πρόκειται να πέσει τίποτα από το βιβλίο, κι από την άλλη ο καθηγητής σου έβαλε όλα τα θέματα από το σύγγραμα. Τώρα είναι ή δεν είναι παπάρας ο τύπος;! Το πάθημα τουλάχιστον θα σου γίνει μάθημα. Από εδώ και πέρα ό,τι λέει πως είναι εκτός ύλης, εσύ θα ξέρεις πως είναι μέσα και μάλιστα καραsos!

#3 Η μέθοδος του ανεμιστήρα

Αποκλείεται να μην έχεις ακούσει τη μέθοδο που διορθώνουν οι καθηγητές τα γραπτά, τη λεγόμενη ανεμιστήρας! Σωστά διάβασες, ο καθηγητής σου λοιπόν ακολούθησε τα πολύ απλά βήματα: έβαλε έναν ανεμιστήρα στο γραφείο του, δίπλα τοποθέτησε τα γραπτά, και όσα τα έπαιρνε ο αέρας και έπεφταν στο πάτωμα, άξιζαν κάτω από 5. Κοίτα να δεις που μάλλον ήταν και το δικό σου γραπτό μέσα σ’ αυτά. Άντε τώρα να πείσεις τους δικούς σου τι παίχτηκε και δεν πέρασες…

#4 H κακή μέρα από τα γραπτά φαίνεται

Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να έχουν κάποιες κακές μέρες. Η μία από αυτές για τον καθηγητή σου ήταν όταν διόρθωνε τα γραπτά, γι’ αυτό και αποφάσισε πως δε θα την περάσει μόνος του. Είχε τις μαύρες του από ό,τι φαίνεται και ήθελε κάποιον να το μοιραστεί μαζί του, έτσι επέλεξε να είσαι εσύ αυτός. Φρόντισε λοιπόν να αποκτήσεις όχι μόνο μια κακή ημέρα, αλλά ένα ολόκληρο κακό καλοκαίρι! Την επόμενη φορά μαζί με το γραπτό σου, δώσε του και τίποτα αντικαταθλιπτικά, μπας και γλιτώσει λίγος κόσμος!

#5 Οι συμπάθειες δεν κρύβονται

Το λέει κι ο Κιάμος, εσύ θα το αμφισβητήσεις; Θέλει να σε ξαναδεί (ο καθηγητής σου, όχι ο Κιάμος) και γι’ αυτό σε κόβει ξανά και ξανά. Δεν μπορεί να φανταστεί ούτε έναν Σεπτέμβρη χωρίς την όμορφη παρουσία σου. Του φτιάχνεις τη διάθεση, πώς το λένε; Το γραπτό σου δε, ακόμη περισσότερο, αφού με το που αντικρίζει το όνομά σου μια κάποια ευτυχία τον κατακλύζει. 4 λοιπόν, με πολλή αγάπη!

#6 Φταίει ο (πρώτος) έρωτας για ό,τι σου συμβαίνει

Όλοι οι άνθρωποι έχουν απωθημένα, αλλά ο καθηγητής/η καθηγήτρια σου το έχει τερματίσει! Έχει πληγωθεί από έρωτα, αφού η πρώτη του/της αγάπη και παντοτινή τον/την πρόδωσε και ακόμα δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Και εδώ έρχεσαι εσύ, που μοιάζεις με τον/την πρώην και κάθε φορά που σε αντικρίζει, ένα δάκρυ κυλάει και ένα 3αράκι καραδοκεί. Με λίγα λόγια θέλει να πάρει την εκδίκηση του/της και την πληρώνεις εσύ. Όπως πληγώθηκε, θα πληγωθείς!

#7 Είναι μέλος της Α.Ε.Κ.Ο (aka Από Εμάς Κόπηκαν Όλοι)

Αν το έψαχνες περισσότερο, θα καταλάβαινες πως ο καθηγητής σου ανήκει σ’ αυτήν την περίεργη και διαβολική οργάνωση κομπλεξικών καθηγητών, την Α.Ε.Κ.Ο, που σκοπός της είναι να μην περάσει κανένας φοιτητής το μάθημα τους. Ο κόσμος να χαλάσει, και σωστά να τα έχεις γράψει, θα βρουν τη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας ώστε να πας για Σεπτέμβρη. Βρε κακούργηδες, λυπηθείτε μας, ένα πενταράκι ζητάμε! Είναι πολύ;

#8 Παιδικά τραύματα είναι αυτά

Και οι καθηγητές άνθρωποι είναι, πολλές φορές το ξεχνάμε αυτό. Έχουν υπάρξει και παιδιά και μαθητές και ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Κι αν νομίζεις πως στη δική του φοιτητική ζωή όλα κυλούσαν ρόδινα, κάνεις μεγάλο λάθος. Είχε κι αυτός τα προβληματάκια του με έναν συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος τον έκοβε συνεχώς στο ίδιο μάθημα, σε σημείο να του έχει δημιουργήσει ψυχολογικά. Μοναδική λύτρωση γι’ αυτόν, να περάσεις κι εσύ ό,τι πέρασε κι εκείνος! Να ψάχνεις πού είναι το λάθος σου στο διάβασμα και να μην το βρίσκεις, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τον ίδιο. Γλυκούλης.

#9 Ο καθηγητής έχει σαλπάρει για μέρη μακρινά

Εσύ περιμένεις πώς και πώς να βγει το καταραμένο το μάθημα να δεις αν το πέρασες επιτέλους και εκείνος έχει πάρει την οικογένεια του και διακοπάρει! Και επειδή, πάνω από όλα έχει συνείδηση, όσο βρίσκεται στο πλοίο μοιράζει στα παιδάκια του τα γραπτά να τα διορθώσουν για να μη βαριούνται τα καημένα, και αυτά όπως είναι λογικό, βάζουν τυχαίους αριθμούς! Μπράβο του για τον επαγγελματισμό του, όχι μπράβο του! 

#10 Θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο στο πτυχίο σου

Γιατί πολύ απλά μπορεί! Θέλει να έχει την τελευταία λέξη στο πτυχίο σου! Θέλει να σου μείνει αξέχαστος και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει αυτό είναι να μη σε αφήσει σε χλωρό κλαρί για το πτυχίο! Θέλει να δίνεις το ίδιο μάθημα συνεχώς, για να τον αναφέρεις σε ιστορίες που θα λες στα παιδιά σου. Kομπλεξάρες, τι περιμένεις!

#11 Eίδες αμφιθέατρο και μπήκες…

Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία εκείνη των φοιτητών που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο μάθημα, δεν ξέρουν την ύλη, το όνομα του καθηγητή, και γενικά τι τους γίνεται! Αν λοιπόν ανήκεις και εσύ σ’ αυτήν την κατηγορία, please μην αναρωτιέσαι, γιατί κόπηκες για άλλη μια φορά στο μάθημα. O δύσμοιρος προσπάθησε πολύ για να περάσεις και εσύ δε βοηθάς την τύχη σου! Σοβαρέψου, γιατί τα παιδιά σου πιο γρήγορα θα αποφοιτήσουν!

Aν ο καθηγητής σου ανήκει στις παραπάνω περιπτώσεις, ούτε η τύχη ούτε οι προσευχές σε σώζουν, οπότε πάρ’ το απόφαση. Παράτησε τα όλα και γίνε πριγκίπισσα! 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET