UNI LIFE & TIPS

5+1 λόγοι που ο Νοέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας για εμάς τους φοιτητές!

It's a NO(έμβριος) from us!

Εκεί που φορούσαμε τα κοντομάνικα, ήρθε ένα πολικό ψύχος που έριξε τη θερμοκρασία τόσο, όσο τη φοιτητική μου αξιοπρέπεια. Μαζί με το κρύο, ο αέρας έφερε και κάτι ερωτήματα του στυλ: Είμαι ακόμα στη σχολή; Τι σπουδάζω; Μωρέ μήπως να μην πάω αύριο στο μάθημα; 

Μετά σκέφτομαι ότι δε φταίμε οι φοιτητές για όλα αυτά, αλλά ο… μήνας. It’s not my fault Νοέμβρη που δεν ψήνομαι να πατήσω σχολή, it’s your fault! Μου δίνεται η ευκαιρία να χουχουλιάσω κάτω από το ζεστό πάπλωμα και πιστεύεις ότι θα προτιμήσω να βασανιστώ στα ΜΜΜ για 5-6 ώρες μάθημα;

Εισηγούμαι λοιπόν ο Νοέμβριος να σβηστεί από το ημερολόγιο κάθε φοιτητή (καλύτερα κιόλας, γιατί θα ήμαστε πιο κοντά στα Χριστούγεννα μετά το Halloween 😎), γιατί αποτελεί τον χειρότερο μήνα όλων! Και έχω σοβαρούς λόγους να το πιστεύω αυτό:

1 Πάπλωμα vs πρωινά μαθήματα, σημειώσατε 1-0

Ηλεκτρική κουβέρτα στο μαξ, ζεστές πιτζάμες και… ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΣΤΙΣ 7:ΟΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ. Μεγαλύτερη ξενέρα δε νομίζω να έχει υπάρξει ποτέ και εσύ που σκέφτηκες να βάλεις τα μαθήματα πουρνό πουρνό, ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ. Μα πώς ν’ αφήσεις τη ζεστασιά του κρεβατιού όταν ακόμα έξω δεν έχει ξημερώσει, κάνει ψοφόκρυο και σκέφτεσαι ότι έχεις μπροστά δίωρο Στατιστική;!

Petition οι διαλέξεις να ξεκινάνε μετά τις 12:00! Μέχρι τότε, αποχή από τα πρωινά μαθήματα #sorrynotsorry. 

2 Έχεις δει ποτέ White Walker να σπουδάζει σε ελληνικό πανεπιστήμιο;

Αν όχι, τσέκαρε πώς σκάω μύτη με τους συμφοιτητές μου 9 το πρωί:

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν άλλες προτεραιότητες από το να επενδύσουν στο πετρέλαιο (μη με ρωτήσεις ποιες, κανείς δεν ξέρει), οπότε… μάθημα σαν τα κρεμμύδια με 2 μπουφάν και ισοθερμικά it is! Μην απορεί κανείς γιατί είμαστε όλοι απομιμήσεις του Ρούντολφ με τις κόκκινες μύτες.

Αδέρφια μου, gear up γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί και κουράστηκα να βλέπω τα χνώτα μου μέσα στο αμφιθέατρο.

3 Ένα χαρτομάντηλο στο παιδί

Κρύο στη σχολή = άπειρες αρρώστιες. Δείξε μου έναν άνθρωπο που δεν έχει κρυώσει τουλάχιστον 1 φορά αυτές τις 30 καταραμένες μέρες του μήνα. Μετά είμαστε εμείς οι τεμπέληδες που προτιμάμε να κάτσουμε στο ζεστό κρεβατάκι μας. Όποιος το λέει, μάλλον δεν έχει βιώσει την πίεση του να συγκρατείς τον δέκατο βήχα στη σειρά για να μη φας bombastic side eye από το υπόλοιπο αμφιθέατρο.

Βήχουμε και φταρνιζόμαστε ΠΑΝΤΑ στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα μας κι αν φασώνεστε, να ξέρετε ότι μεταδίδονται πάνω από 80 εκατ. μικρόβια. Κάντε ό,τι θέλετε με αυτή την πληροφορία.

4 Τι έχουν πάθει οι καθηγητές με τις εργασίες;

Όλο το διδακτικό προσωπικό έχει αποφασίσει να μας ξεκάνει λίγες μέρες πριν αρχίσουν τα κάλαντα. Καθόλου κουλ να έχεις πρόοδο, εργασίες ΚΑΙ ενδιάμεση εξεταστική ταυτόχρονα. Έχουμε και μια ζωή να ζήσουμε ρε φίλε, ασχέτως αν θέλω να πάρω σύνταξη από τα 19. Ενημερωτικά επίσης, η μέρα έχει 24 ώρες και θα ήθελα να κοιμάμαι τουλάχιστον τις 12 από αυτές, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 💅🏻

Και επειδή εγώ είμαι σωστός συνάδελφος, θα υποστώ τον μεγάλο φόρτο εργασιών. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα σταματήσω να γκρινιάζω – είναι μέρος της διαδικασίας αλλά και της επιτυχίας. Άντε τώρα να ξεκινήσεις την εργασία που έχει διορία σύντομα (αυτό είναι συμβουλή και για εμένα).

5 ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Το 112 πρέπει να μου στείλει μήνυμα για να καταλάβω ότι έρχεται σφοδρότατη εξεταστική. Πείτε μου ότι δεν υπόσχομαι μόνο εγώ να ξεκινήσω νωρίτερα διάβασμα αλλά εν τέλει δεν το κάνω ποτέ. 🤡

Φέτος όμως αποφάσισα να καταστρώσω σχέδιο:

«Οφείλω» ως υπόδειγμα φοιτητή (γελάστε), να ψαχτώ με τους συμφοιτητές μου και να δω τι σημειώσεις μου λείπουν. Μετά να φτιάξω πρόγραμμα και να διαβάσω μαξ 10 σελίδες τη μέρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου λοιπόν, θα έχω πτυχίο τον Φλεβάρη του 2029!

Τι, όχι;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neopolis.gr (@neopolisgr)

Το +1 που μιλάει στην πσυχή: Η κούραση

Τα λαμπιόνια έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στις βιτρίνες, το δέντρο στο Σύνταγμα φωταγωγήθηκε, αλλά εσύ έχεις ακόμη μάθημα. Δεν είναι λίγο μιζέριαμπολ; ΑΡΚΕΤΑ. Ενημερωτικά, τα Χριστούγεννα είναι τόσο κοντά αλλά ταυτόχρονα τόοοοσο μακριά και ο ύπνος είναι ένα δώρο που σίγουρα θα ζητήσω φέτος από τον Άγιο Βασίλη!

Ασχέτως αν είμαστε στη σχολή με το ζόρι ένα μήνα, παραδέξου ότι τα έχεις φτύσει. Δεν πειράζει *πατ πατ* είμαστε εδώ για σένα.

Κουράγιο θα πω εγώ, τουλάχιστον είμαστε όλοι μαζί σαν τις άδικες κατάρες.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο 28/2: Κλιμακώνεται ο αγώνας κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET