fbpx

8 λόγοι να βγεις για ένα τελευταίο ποτάκι πριν αρχίσει η εξεταστική!


Ας υποθέσουμε ότι είσαι από αυτούς που κατά τη διάρκεια της εξεταστικής κλείνεσαι σπίτι σου και διαβάζεις. Σε βλέπω που έχεις αρχίσει να γελάς, αλλά μιλάμε υποθετικά τώρα. Έστω ότι το πήρες απόφαση να αφοσιωθείς στην εξεταστική. Επειδή λοιπόν η προσπάθεια να μαζέψεις τα… ασυμμάζευτα ενός ολόκληρου εξαμήνου μέσα σε μερικές εβδομάδες, είναι αρκετά επίπονη και ψυχοφθόρα, καλό θα ήταν να ξεδώσεις και να το ρίξεις έξω, προτού νιώσεις στο πετσί σου το μαρτύριο αυτό.

Ναι, δικαιούσαι κι εσύ, πριν να μπει αυτή η μαύρη περίοδος στη ζωή σου, να κάνεις ένα τελευταίο ξεφάντωμα. Να βγεις και να πιεις ένα-δυο ποτηράκια με την παρέα σου (άντε και παραπάνω, χαλάλι σου), ώστε να πάρεις δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια. Γιατί δυστυχώς, έπεται δύσκολη συνέχεια και άμα θες να τη βγάλεις καθαρή, η ανεβασμένη διάθεση κρίνεται απαραίτητη!

Γι’ αυτό πάρε τηλέφωνο κολλητούς και συμφοιτητές, κανόνισε έξοδο και πιείτε σ’ αυτά που σας περιμένουν:

*καλά, όχι ότι ήθελες και πολύ για να πειστείς, αλλά είπα να σου δώσω μερικούς λόγους παραπάνω*

#1 Tων θεμάτων που θα πέσουν

Τα οποία δε θα έχουν καμία σχέση με εκείνα που διάβασες. Είναι σιγουράκι αυτό. Γιατί υπάρχουν κι εκείνοι οι καθηγητές, που απ’ ότι φαίνεται το βρίσκουν πολύ διασκεδαστικό να σε μπερδεύουν με τα σος και να βάζουν στο τέλος πιο άκυρα κι από τα άκυρα θέματα. Κι εσύ σαν ένας γνήσιος κι αθώος φοιτητής, που τον εμπιστεύεται τυφλά (γιατί δεν έχει κι άλλη επιλογή), πέφτεις στην παγίδα. Πιες λοιπόν σε αυτό, δεν θα παέι χαμένο το ποτηράκι.

#2 Του ύπουλου καθηγητή

Ναι, αυτού που μόλις προανέφερα. Ο οποίος πέρα από την επιτυχημένη του προσπάθεια να σας αιφνιδιάσει όλους με τα θέματα του, θα το κάνει και με το βαθμό. Γιατί δεν του φτάνει η μιζέρια και η απογοήτευση των φοιτητών, καθώς αντικρίζουν τα θέματα της εξεταστικής. Θέλει να βλέπει τα ίδια βλέματα απόγνωσης στα πρόσωπά τους, καθώς ανακαλύπτουν πως κόπηκαν με 4! Ε λοιπόν ένα ποτηράκι για τον σαδισμό του πιστεύω είναι καλά.

#3 Των (επιπλέον) χρωστούμενων μαθημάτων

Νέα εξεταστική, νέα χρωστούμενα, σωστά; Μπορεί να φαίνεται λίγο απαισιόδοξο βέβαια αυτό και να θεωρείς ότι δε βοηθάει ιδιαίτερα την ψυχολογία σου να ξεκινάς διάβασμα έχοντας στο μυαλό σου τα μαθήματα που θα κοπείς, αλλά θες δε θες κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν κι αυτά. Αποδέξου το, πιες στην υγειά τους και ίσως αυτό τελικά να σε βοηθήσει να το πάρεις λίγο πιο χαλαρά και ποιος ξέρει; Μπορεί να μην μπουν στη λίστα των χρωστούμενων τελικά.

#4 Του πτυχίου, που όλο κι απομακρύνεται

Όσοι δίνουν σιγά-σιγά τα τελευταία τους μαθήματα θα καταλάβουν. Γιατί πλέον δεν έχει να κάνει με το πόσα χρωστάς, αλλά σε πόσα τελειώνεις. Εε εδώ είναι λίγο μεγαλύτερη η αγωνία κι ένα «χαμένο» μάθημα είναι όσο να το κάνεις μεγαλύτερη πληγή. Για αυτό και επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθεί μία ακόμα πιο δύσκολη εξεταστική (πόσο πια;;), πιες δυο ποτηράκια!

#5 Της Άγιας Φώτισης

Μήπως σε θυμηθεί κι εσένα και σου δώσει τις λύσεις τη στιγμή που τις χρειάζεσαι. Όχι όταν τελειώνεις και αποδέχεσαι τη μοίρα σου, η οποία είναι γύρω στο 2-3, αλλά όταν πιάνεις στυλό και χαρτί. Αργότερα τι να τις κάνεις; Και μην το γελάς! Έχε τα καλά μαζί της, γιατί μάλλον αυτή είναι η μοναδική σου ελπίδα. Στην υγειά της λοιπόν!

#6 Των δυνάμεων της φύσης

Τις οποίες θα έρθει η στιγμή που θα παρακαλάς να βάλουν το χεράκι τους, για να γλιτώσεις από τον εφιάλτη σου. Ένας σεισμός, ένα τσουνάμι, μια χιονοστιβάδα, κάτι ρε παιδιά ίσα που για να ακυρωθεί η εξέταση. Ή καλύτερα κάτι για να ακυρωθεί ολόκληρη η εξεταστική. Ή ακόμα καλύτερα, για να ακυρωθούν για πάντα οι εξεταστικές!

#7 Της επόμενης (εξεταστικής)

Που θα έχει αισθήματα, μπας και σε λυπηθεί και είναι λίγο πιο «φιλική» μαζί σου το επόμενο εξάμηνο. Το βλέπεις κι εσύ ότι τελικά όσα ποτήρια και να πιεις, στην εξεταστική αυτή μάλλον δεν θα κάνεις πολλά πράγματα ε; Σιγά, έχεις κι άλλες. Πιες σε εκείνες τώρα που είναι νωρίς, μπορεί να δουλεύει καλύτερα έτσι το κόλπο.

#8 Και τέλος στην υγειά του χαμένου χρόνου!

Που αντί να βγαίνεις να τα πίνεις κάθε βράδυ, όπως τώρα καλή ώρα, ξενύχταγες με βιβλία και σημειώσεις. Και τι κατάλαβες; Τίποτα. Οπότε διπλό το κακό. Την επόμενη φορά επίλεξε πιο σοφά τις προτεραιότητές σου ή απλώς ξεκίνα το διάβασμα από την αρχή του εξαμήνου και ούτε γάτα ούτε ζημιά .

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET