ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 σοβαροί λόγοι που δεν πρέπει να ξεχνάς τους φίλους σου, όσο είσαι σε σχέση!

Ώστε χτυπήθηκες από του έρωτα τα βέλη, ε; Το μόνο που κάνεις κάθε μέρα, όλη μέρα είναι να μιλάς, να ανταλλάσεις μηνύματα και να κάνεις σεξ με το έτερον ήμισυ. Ωραία όλα αυτά, δεν λέω, αλλά οι παρέες κι οι φίλοι σου πού πήγαν; Τους έκανες στην άκρη για ένα/μία γκόμενο/α; Είναι εξίσου σημαντικό να […]

Θεώνη Σταματοπούλου

23 Φεβρουαρίου, 2017

Ώστε χτυπήθηκες από του έρωτα τα βέλη, ε; Το μόνο που κάνεις κάθε μέρα, όλη μέρα είναι να μιλάς, να ανταλλάσεις μηνύματα και να κάνεις σεξ με το έτερον ήμισυ.

Ωραία όλα αυτά, δεν λέω, αλλά οι παρέες κι οι φίλοι σου πού πήγαν; Τους έκανες στην άκρη για ένα/μία γκόμενο/α; Είναι εξίσου σημαντικό να έχει κανείς οικογένεια, φίλους, ενδιαφέροντα, όνειρα και στόχους πέρα από τη σχέση του.

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν πρέπει να εγκαταλείπει κανείς τους φίλους του, όσο είναι σε σοβαρή σχέση:

1. Χρειάζεσαι ισορροπία σε όλα

Όπως προείπα, έχουμε ανάγκη τους πάντες στη ζωή μας. Το να επικεντρώνεσαι μόνο στη σχέση σου, μόνο κακό μπορεί να κάνει παρά καλό. Αν είστε 24/7 μαζί, κάποια στιγμή θα βαρεθείτε ο ένας τον άλλο και θα έχετε ανάγκη από χώρο. Θα φτάσεις να εκνευρίζεσαι ακόμη και με τα πιο απλά πράγματα που κάνει ο/η σύντροφός σου. Αν όμως, διαφοροποιείς την καθημερινότητά σου κι αλλάζεις παραστάσεις, βλέποντας εξίσου τους φίλους σου, δεν θα υπάρξει κορεσμός.

2. Η φιλία είναι σημαντικότερη από μία σχέση

Μπορεί να το έχεις ακούσει χίλιες φορές, αλλά πραγματικά οι σχέσεις είναι εφήμερες και περαστικές στην ηλικία που είμαστε, ενώ οι φιλίες έχουν διάρκεια ζωής. Οι δεσμοί που συνάπτεις με τους φίλους σου, δεν συγκρίνονται καν σε σπουδαιότητα με αυτούς της σχέσης σου. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν φιλίες ανθρώπων που κρατούν ακόμη κι από την παιδική ηλικία τους.

3. Μερικές φορές χρειάζεται να σου λείπει ο/η σύντροφός σου

Υπάρχει μία λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην υπερβολική οικειότητα κι άνεση που αποκτάς με τον/τη σύντροφό σου από το να φτάσει στο σημείο να σε θεωρεί δεδομένο/η. Μην το κάνεις αυτό, προς Θεού! Διατήρησε και λίγο suspence στη σχέση σου. Μην του/της τα προσφέρεις όλα στο πιάτο. Κάνε τον/την να του/της λείψεις και λίγο, καλό θα σας κάνει.

4. Οι φίλοι είναι οι καλύτεροι ψυχοθεραπευτές

Οι φίλοι αξίζουν τη χάρη στο όνομά τους, μόνο και μόνο για τα ατελείωτα κουτσομπολιά και τις συνεδρίες που έχετε μοιραστεί μαζί τόσο στις όμορφες όσο και στις δύσκολες στιγμές σας.

5. Οι φίλοι θα είναι δίπλα σου, ακόμη κι αν η σχέση σου τελειώσει

Τελευταίο κι εξίσου σημαντικό, δεν κρατούν όλες οι σχέσεις για πάντα. Έλεος δηλαδή. Οι σχέσεις τερματίζονται, ενώ οι φιλίες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να διαρκέσουν περισσότερο στον χρόνο. Οι φίλοι σου θα εξακολουθούν να σε στηρίζουν, να σε αγαπούν και σε αποδέχονται γι’ αυτό που είσαι, χωρίς περιστροφές και προϋποθέσεις.

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET