ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

5 καλοί λόγοι να φτιάξεις βαλίτσες και να φύγεις όπως είσαι, για διακοπές!

Το καλοκαίρι έφτασε και όπου να ‘ναι τελειώνει και η εξεταστική, πράγμα που θα πει πως είναι πια καιρός για διακοπές. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα καλύτερο από ένα ταξιδάκι. Αυτό μπορεί να είναι ένα διήμερο στη Χαλκιδική, μια βδομάδα σε κάποιο νησί, μια εκδρομή στο εξωτερικό ή ό,τι άλλο σου κάνει κέφι. Μοναδικές προϋποθέσεις: η καλή […]

Default avatar

Guest Author

29 Ιουνίου, 2016

Το καλοκαίρι έφτασε και όπου να ‘ναι τελειώνει και η εξεταστική, πράγμα που θα πει πως είναι πια καιρός για διακοπές. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα καλύτερο από ένα ταξιδάκι. Αυτό μπορεί να είναι ένα διήμερο στη Χαλκιδική, μια βδομάδα σε κάποιο νησί, μια εκδρομή στο εξωτερικό ή ό,τι άλλο σου κάνει κέφι. Μοναδικές προϋποθέσεις: η καλή παρέα και στις εποχές που ζούμε, η οικονομική δυνατότητα.

Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πεις όχι σε μια καλοκαιρινή εξόρμηση. Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετοί για να πεις ναι!

1. Προβλήματα… ποια προβλήματα;

Συμφωνώ πως το φοιτητηλίκι είναι ίσως από τις πιο χαλαρές περιόδους της ζωής μας, ωστόσο έχει κι αυτή τα τις δυσκολίες της. Βεβαίως και το καλύτερο είναι να αντιμετωπίζεις τα προβλήματά σου, μα ακόμη κι οι πιο υπομονετικοί άνθρωποι χρειάζονται κάποια στιγμή ένα διάλειμμα για να ξεφύγουν από όσα τους αγχώνουν. Μια εκδρομή λοιπόν με τους κολλητούς είναι το καλύτερο αγχολυτικό, αφού ό,τι και να βασανίζει το μυαλό σου μένει πίσω, καθώς διπλοκλειδώνεις φεύγοντας.

2. Θυμάσαι τότε που…

Αν κάθε φορά ξεκινάς μια κουβέντα με αυτή τη φράση, είναι πολύ πιθανόν ότι εσύ και η παρέα σου έχετε μοιραστεί πολλές ωραίες στιγμές. Είναι επίσης πιθανό πως οι αναμνήσεις αυτές προέρχονται από κάποιο ταξίδι, είναι όμως βέβαιο πως θα αποκτήσετε ακόμη περισσότερες αν οργανώσετε ακόμη ένα φέτος. Και θα είναι αυτές οι κοινές σας εμπειρίες που θα σας κρατούν δεμένους ύστερα από χρόνια.

3. Νέες γνωριμίες

Ξεκινάτε πέντε άτομα για τον προορισμό σας και στην πορεία γίνεστε έξι, επτά, ίσως και παραπάνω. Η παρέα μεγαλώνει σιγά σιγά, καθώς γνωρίζετε κι άλλους ανθρώπους. Μπορεί να προκύψει μια νέα φιλία, μια σχέση ή μια καλοκαιρινή περιπέτεια, μπορεί και τίποτα απ’ όλα αυτά, όπως και να ‘χει δεν έχεις να χάσεις κάτι.

4. Ξεφεύγεις από τα γνωστά

Στην πόλη σου έχεις τα στέκια σου, τα μέρη που σ’ αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο και να χαλαρώνεις. Όμως υπάρχουν και στιγμές που κοιτάς έξω από το παράθυρο του σπιτιού σου και φαντάζεσαι τον εαυτό σου μακριά από τα συνηθισμένα, σε τόπους που δεν έχεις ακόμη γνωρίσει ή που επισκέφθηκες κάποτε και θέλεις να επιστρέψεις μία ακόμη φορά.

5. Ρίχνεις κλεφτές ματιές στον… κόσμο

Αυτό το τελευταίο ισχύει κυρίως για τις εκδρομές στο εξωτερικό. Η αίσθηση του να βρίσκεσαι σε μια άλλη χώρα, με ανθρώπους που μιλούν κάποια ξένη γλώσσα και γενικά έχουν διαφορετική κουλτούρα από τη δική σου, είναι εκπληκτική. Θυμάμαι τον εαυτό μου στην πρόσφατη επίσκεψή μου στη Ρώμη, ήμουν συνεχώς ενθουσιασμένος! Αν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο, το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Αυτή είναι λοιπόν η μαγεία των ταξιδιών.

Κλείνοντας θέλω να μιλήσω για σένα που προτιμάς να αράζεις στο σαλόνι σου με τους κολλητούς σου. Μπορείς να είσαι σπιτόγατος όλο το χρόνο, αλλά το καλοκαίρι κάνε την υπέρβαση και αποχωρίσου το. Έστω και για μερικές μέρες, μπορεί να μην το νιώθεις, αλλά κι εσύ χρειάζεσαι που και που να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα.

Εμπρός, κάνε βαλίτσες κι έφυγες!  

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 17 Γεωπονικές Σχολές – Στους δρόμους οι φοιτητές!

Τιβί

Το ‘Maestro’ είναι η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά, παραδέχεται ο Παπακαλιάτης!

Τιβί

Τα Jumbo λάνσαραν την πασχαλινή τους διαφήμιση και κρίντζαρε το είναι μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET