EVENTS

5+1 σημαντικοί λόγοι για να επισκεφτείς το ‘Career Fair’ του WoT το Σάββατο 27 Ιανουαρίου!

Μόνο κερδισμένη κι empowered μπορείς να βγεις από τη συνάντηση με τις γυναίκες του WoT! 💪

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

26 Ιανουαρίου, 2024

Το Women on Top επιστρέφει και φέτος να θίξει εργασιακά θέματα, αλλά από τη λιγότερο συζητημένη πλευρά τους. Η συμπερίληψη και η ισότητα γίνονται πρωταγωνιστές στο διήμερο 26 & 27 Ιανουαρίου, σε αντίθεση με τη θέση που έχουν στην ελληνική εργασιακή πραγματικότητα.

Διάβασε κι αυτό

Το μεγάλο διήμερο event του WoT επιστρέφει για να φέρει ισότητα και συμπερίληψη στον εργασιακό τομέα!

Με τίτλο Career Fair, η 2η μέρα του WoT event επικεντρώνεται στη γυναικεία παρουσία στις επιχειρήσεις, επιδιώκοντας την ενίσχυσή της όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις. Μέσα από συμβουλές, συζητήσεις, εργαστήρια, ακόμα και συνεντεύξεις, οι γυναίκες που θα παρευρεθούν στο event θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες και τους φόβους τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να προετοιμαστούν για το ξεκίνημα ή για τη δυναμική συνέχεια της καριέρας τους.

Κι αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που αυτό το Σάββατο (27/1), η έξοδός σου πρέπει να είναι στο Μηχανουργείο, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Για τους υπόλοιπους συνέχισε να διαβάζεις, και αφού πειστείς, πείσε και τις φίλες σου η Σαββατιάτικη βόλτα σας να είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες: πιο empowering και ενημερωτική από κάθε άλλη! 

Τα Career Clinics θα σου δώσουν θάρρος σχετικά με την εύρεση εργασίας!

Ειδικά αν ετοιμάζεσαι να κάνεις τα πρώτα βήματα στην καριέρα σου, είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεσαι φόβο κι άγχος για ό,τι σε περιμένει. Είναι μια πόρτα που ξεκλειδώνεις για πρώτη φορά και δεν ξέρεις πού σε οδηγεί. Τα Career Clinics θα φροντίσουν να σε «ξεψαρώσουν» μετατρέποντας ό,τι σου είναι άγνωστο σε γνώριμο, μέσα από διαδικασίες όπως οι εικονικές συνεντεύξεις για δουλειά, ο έλεγχος του βιογραφικού και οι συμβουλές πάνω σε αυτό, καθώς και το career coaching. Μιλώντας με τις μέντορες του Women on Top, θα λάβεις την απαραίτητη καθοδήγηση και συμβουλές, ώστε το βήμα αυτό να μη μοιάζει βουνό, αλλά με ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, όπου θα έχεις την ευκαιρία να ξεδιπλώσεις τις ικανότητές σου και να εξελιχθείς. Plus, θα τραβήξεις επαγγελματικά headshots!  

Ό,τι απορία έχεις, Στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού θα την ακούσουν και θα την απαντήσουν

Όταν πρόκειται για πιο εξειδικευμένες απορίες, τότε τα κοντινά σου πρόσωπα δεν μπορούν πάντα να σε βοηθήσουν και να σε καθοδηγήσουν. Χρειάζεσαι έναν εξίσου πιο εξειδικευμένο συνομιλιτή/αποδέκτη. Στο WoT Career Fair λοιπόν, στελέχη ανθρώπινου δυναμικού που θα παρευρεθούν εκεί, θα σε συμβουλέψουν και θα σε προετοιμάσουν για θέματα που όλες θέλουμε να γνωρίζουμε προτού βρεθούμε εκτεθειμένες σε αυτά. Είναι λογικό να έχεις ερωτήσεις για ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή σου όπως η εργασία, ωστόσο δεν είναι το ίδιο εύκολο να βρεις απαντήσεις σε αυτές. Στις 27 Ιανουαρίου έχεις την ευκαιρία να λύσεις προβληματισμούς, σε ένα περιβάλλον που δε θα σε κρίνει, αντιθέτως, θα σε ενθαρρύνει να εκφράσεις ανησυχίες κι ερωτήματα.

Θα έρθεις σε επαφή με τις εταιρείες που σε ενδιαφέρουν μέσα από σύντομες συνεντεύξεις στα Interview Stations

Το WoT Career Fair δε θα σε εξοικειώσει μόνο με την έννοια της εργασίας μέσα από ομιλίες και εικονικές δράσεις, αλλά θα σε φέρει κοντά και με πραγματικές εταιρείες. Μια επαφή που ενδεχομένως οδηγήσει σε συνεργασία, καθώς μπορείς να προσεγγίσεις οποιαδήποτε παρευρισκόμενη εταιρεία σε ενδιαφέρει και να προχωρήσεις ακόμα και σε μια σύντομη συνέντευξη στα ειδικά Interview Stations που θα έχουν στηθεί.

Η συμπερίληψη στην εργασία βγαίνει από το χαλάκι

Τα δύο κυριότερα μέσα που έχουμε δει να ασχολούνται με τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα στα εργασιακά περιβάλλοντα είναι η τηλεόραση και το διαδίκτυο, με έμφαση στο δεύτερο. Είναι αλλιώς όμως να πατάς «καρδούλα» σε ένα post στο Instagram κι αλλιώς να συμμετέχεις ως ακροάτρια σε έναν διάλογο που διαδραματίζεται μπροστά σου για ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Έχοντας ως βασική θεματική ακριβώς αυτά τα ζητήματα, στο Career Fair του WoT θα ακούσεις ουσιαστικά λόγια που θα σε εμπνεύσουν να σχηματίσεις κι εσύ μια πιο ολοκληρωμένη άποψη γύρω από αυτά και να λάβεις θέση.

Οι προκαταλήψεις και τα έμφυλα στερεότυπα στον τομέα της Πληροφορικής & των Νέων Τεχνολογιών αποδομούνται μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήριο

Με την Trainer και συνιδρύτρια του WoT, Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, θα πραγματοποιηθεί ένα workshop που θα καταπιαστεί με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον τομέα της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και γενικότερα στους ανδροκρατούμενους κλάδους. Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν οι συνέπειες αυτών και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε οι γυναίκες να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά!

Θα ενημερωθείς για τα βασικά εργασιακά σου δικαιώματα μέσα από ένα πολύ χρήσιμο κι ενδιαφέρον εργαστήριο

Πάνω στο άγχος μας να είμαστε αποδοτικοί στην εργασία μας και αντάξιοι των προσδοκιών, ξεχνάμε τι αξίζουμε και δικαιούμαστε σε αυτή. Ωστόσο, είτε ξεκινάς τώρα την καριέρα σου, είτε θέλεις να επανενταχθείς στην αγορά εργασίας, ή αναζητάς το δρόμο σου σε αυτή, η γνώση των εργασιακών σου δικαιωμάτων είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική! Στο workshop του Career Fair θα μάθεις όλα όσα πρέπει να έχεις υπόψιν ως εργαζόμενο άτομο, θα λύσεις απορίες και θα αποκτήσεις εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίζεις τις παραβάσεις (ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με έμφυλες διακρίσεις) και θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για να διεκδικείς αυτά που αξίζεις στην εργασία σου.

Το WoT Career Fair σε αφορά και σε περιμένει το Σάββατο 27/1! Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η προεγγραφή απαραίτητη. Μπες ΕΔΩ για να δεις το αναλυτικό πρόγραμμα και να πάρεις το εισιτήριό σου.

Μείνε συντονισμέν@ με τις ενημερώσεις που θα γίνονται στο Facebook Event καθώς και στο event του LinkedIn.

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Η Apple TV+ χαρίζει 2 μήνες δωρεάν, με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ του Messi!

BINGE WATCHING

Χάρι Πότερ: Βγήκε ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας σειράς, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα!

Μουσική

Eurovision: Στις 7 Μαρτίου θα ακούσουμε για πρώτη φορά το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι!

Τιβί

13 «ενήλικα» αστεία στον Μπομπ Σφουγγαράκη που καταλάβαμε όταν ήταν πια αργά! 

BINGE WATCHING

‘The Gentlemen’: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Guy Ritchie έχει βία, κλάση και badass Theo James!

EVENTS

Eject Festival: Οι Måneskin έρχονται Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, τσιρίξτε ελεύθερα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET