ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ταξιδέψεις, ΤΩΡΑ!

Ένα ταξίδι ή γενικά τα ταξίδια είναι ίσως η πιο κερδοφόρα επένδυση που θα μπορούσες ποτέ να κάνεις. Ναι, μπορεί να κοστίζει αρκετά, αλλά τα οφέλη που σου προσφέρει είναι τεράστια. Αναφέρομαι, φυσικά σε οφέλη που μπορεί να μην εξαργυρώνονται με χρήματα, έχουν όμως και τη μεγαλύτερη αξία. Αν ωστόσο, διατηρείς ακόμα κάποιες αμφιβολίες σχετικά […]

Default avatar

Guest Author

16 Μαΐου, 2016

Ένα ταξίδι ή γενικά τα ταξίδια είναι ίσως η πιο κερδοφόρα επένδυση που θα μπορούσες ποτέ να κάνεις. Ναι, μπορεί να κοστίζει αρκετά, αλλά τα οφέλη που σου προσφέρει είναι τεράστια. Αναφέρομαι, φυσικά σε οφέλη που μπορεί να μην εξαργυρώνονται με χρήματα, έχουν όμως και τη μεγαλύτερη αξία.

Αν ωστόσο, διατηρείς ακόμα κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το γιατί πρέπει να ταξιδεύουμε συχνά, διάβασε τους 5 παρακάτω λόγους που θα σε πείσουν σίγουρα:

1. H ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ που νιώθεις…

Από την στιγμή που θα φύγεις από το σπίτι σου και θα αρχίσεις να ταξιδεύεις, να είσαι σίγουρος/η πως θα αρχίσεις να εγκαταλείπεις σιγά σιγά και το comfort zone σου. Ειδικά για εσένα που μένεις με τους δικούς σου, το να βρεθείς μόνος/η σου σε μία άλλη χώρα/πόλη θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Πέρα από τη θετική του πλευρά, ένα ταξίδι συνεπάγεται καθυστερήσεις, μικροπροβλήματα και «αναποδιές», τα οποία στην προκειμένη περίπτωση θα κληθείς να αντιμετωπίσεις μόνος/η σου.

2. Το να είσαι ταξιδιώτης είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να γίνεις στη ζωή σου.

Ένας από τους λόγους, για τους οποίους αξίζει να ταξιδεύεις είναι η γνωριμία με νέους πολιτισμούς και κουλτούρες. Η επαφή με τα ήθη, τα έθιμα, τους ανθρώπους και τις συνήθειες ενός άλλου τόπου, ίσως σταθούν ικανά να σε αλλάξουν (προς το θετικό) και να σε κάνουν να αναθεωρήσεις για όσα που πίστευες έως τώρα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις ότι ναι μεν είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε όλοι ίδιοι… Κι αυτές είναι σκέψεις που μόνο ένας ταξιδιώτης μπορεί να κάνει!

3. Η εμπειρία αξίζει.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις αναμνήσεις που έχει δημιουργήσει στα ταξίδια, τις εμπειρίες που έζησε, τους ανθρώπους που γνώρισε, αλλά και εκείνα τα μέρη που μέχρι τότε είχε δει μόνο στην τηλεόραση. Είναι διαφορετικό, να βλέπεις το Κολοσσιαίο στις ταινίες και τελείως διαφορετικό να το βλέπεις από κοντά. Παράλληλα, ίσως δεν θα ξεχάσεις ποτέ εκείνη τη φορά που παραλίγο να καταλήξεις να κάνεις μπάνιο στα κρύα νερά του Σηκουάνα, αλλά και τότε που έφαγες για πρώτη (και σίγουρα τελευταία) φορά στη ζωή σου, πάπια.

4. Once a traveler, always a traveler.

Είναι να μην κάνεις την αρχή, μιας και η συνέχεια είναι αναμενόμενη, καθώς το να ερωτευτείς με την ιδέα των ταξιδιών είναι πολύ εύκολο. Ένα ταξίδι είναι αρκετό λοιπόν, για να ακολουθήσουν και άλλα πολλά… Να ‘ναι καλά η Ryanair.

5. Αυτό το ξεχωριστό αίσθημα ελευθερίας…

Μακριά από το σπίτι μας κι εκεί όπου οποιοδήποτε αίσθημα πίεσης και οποιοδήποτε «πρέπει» δεν μας αγγίζει, ανακαλύπτουμε τον αληθινό μας εαυτό. Είμαστε αυτοί που πραγματικά θέλουμε, χωρίς να νιώθουμε φόβο να το δείξουμε. Παράλληλα, βιώνουμε την απόλυτη ελευθερία ζώντας την κάθε μέρα όπως έρχεται, χωρίς να νιώθουμε την ανάγκη να υπακούσουμε στις συμβάσεις της ρουτίνας και κάνοντας παρέα με ανθρώπους, που ίσως στο γενικότερο πλαίσιο της καθημερινότητας δεν θα μπαίναμε καν στη διαδικασία να τους γνωρίσουμε.

Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι διαλέξεις τον επόμενο προορισμό και να κλείσεις εισιτήρια…

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Πρεμιέρα με «Νέα Ελληνική Γλώσσα» για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

EVENTS

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά!

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

BINGE WATCHING

Binge watch στην τριλογία του ‘The Bachelor’ μπορείτε να κάνετε από σήμερα στο Netflix!

EVENTS

Η KINITRO έρχεται με το Labyrinth of Trainings για να δημιουργήσει έναν κόσμο ισότητας χωρίς περιορισμούς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET