ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το LinkedΙn έφτιαξε λίστα με τα 10 πιο περιζήτητα επαγγέλματα που δε χρειάζονται πτυχίο!

Όταν όλα φαίνονται... μαύρα, κάποιες θέσεις εργασίας συνεχίζουν να ανθίζουν.

Neopolis Team

12 Οκτωβρίου, 2020

Εκεί που τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ καλύτερα το 2020 και η αγορά εργασίας να ορθοποδήσει σιγά-σιγά, μαζί και η γενιά μας που τα έχει δει όλα, ήρθε η πανδημία και γκρέμισε κάθε ελπίδα. Σαν κάστρο στην άμμο ένα πράγμα…

Η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά εργασίας σήμερα μόνο αισιόδοξη δεν είναι, αφού οι περισσότερες εταιρείες προχωρούν σε απολύσεις, ενώ αρκετές άλλες «πάγωσαν» τα σχέδια για νέες προσλήψεις.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός των ωρών εργασίας που χάθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αντιστοιχεί σε 400 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην αναζήτηση θέσεων εργασίας ο ανταγωνισμός στα προσόντα των αιτούντων για την κάλυψη τους θα είναι τεράστιος. Στo Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, η αγορά εργασίας είναι αυτή τη στιγμή τρεις φορές πιο ανταγωνιστική, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Κάθε νόμισμα όμως έχει δύο όψεις και όσο …μαύρα και να δείχνουν τα δεδομένα στον επαγγελματικό τομέα, υπάρχουν και 10 επαγγέλματα που ανθίζουν και διαθέτουν τις περισσότερες ανοιχτές θέσεις. Το LinkedΙn, παρουσίασε τη λίστα με τις δουλειές που καταγράφουν ανάπτυξη τα τελευταία 4 χρόνια και καταπώς φαίνεται, ο κορωνοϊός δεν τα επηρέασε καθόλου.

Το καλύτερο δε, είναι πως οι εν λόγω θέσεις καλύπτονται και από ανθρώπους που δεν κατέχουν Πανεπιστημιακή εκπαίδευση ή κάποιο άλλο πτυχίο. Οι μοναδικές τους γνώσεις προκύπτουν από online μαθήματα και σεμινάρια, που πλέον οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Όπως εξηγεί και ο Josh Graff, U.K. country manager του LinkedIn, η ομορφιά αυτών των θέσεων εργασίας είναι ότι δεν χρειάζονται απαραίτητα την παραδοσιακή εκπαίδευση, καθώς οι δεξιότητες αναπτύσσονται και μέσω του ίντερνετ.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα 10 περιζήτητα επαγγέλματα;

  • Software Developer
  • Αντιπρόσωπος πωλήσεων
  • Project Manager
  • Διαχειριστής Συστημάτων Πληροφορικής
  • Ειδικός εξυπηρέτησης πελατών
  • Digital Marketer
  • Υπεύθυνος Yποστήριξης Συστημάτων Πληροφορικής
  • Αναλυτής δεδομένων
  • Οικονομικός αναλυτής
  • Γραφίστας

Photo by Annie Spratt on Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET