Μουσική

Light προς haters: «Αυτό είναι το ραπ, μπορείτε να πάτε να ακούσετε εκκλησιαστικά ή Γαρμπή»

Λογικά ο 2Pac καμαρώνει από εκεί ψηλά.

Neopolis Team

15 Ιουνίου, 2022

Έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα γύρω από την τραπ τα τελευταία χρόνια. Ούτε καν ξέρουμε από πού ξεκίνησε όλο αυτό. Με το ‘Mama’;

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι στη μουσική σκηνή της χώρας τρεντάρουν κυρίως οι τράπερς (παράγουμε πολύ περισσότερους απ’ ό,τι μπορούμε να καταναλώσουμε, αλλά ας είναι) και αυτό σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο για τα τραγούδια που παίζουν παντού. Οκ, κόβουμε τους γρίφους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε δεύτερος στίχος που ακούμε είναι ή «πουτ@νες», ή «γκάνια», ή «ναρκωτικά», ή κάτι παρεμφερές.

Αντικειμενικά δεν το λες και το σωστότερο inlfluencing, πράγμα που ανησυχεί πολλοί τους γονείς μικρών παιδιών. Παραλίγο να τους χαρακτηρίσουμε υπερβολικούς, αλλά τυχαία πέσαμε πάνω σε αυτό το βιντεάκι και ανησυχήσαμε κι εμείς μαζί τους.

@paranoiaofficialtiktok #funny #paraniatiktok #fy #fyp #paranoia #mpesfypgamw #marktomaj ♬ πρωτότυπος ήχος – Paranoia

Ο Light λοιπόν, που πρέπει να έχει βαρεθεί να ακούει για το πόσο κακή επιρροή αποτελεί για τις μικρές ηλικίες που τον ακούνε, απαντάει στα όσα του χρεώνουν λέγοντας πως δεν αποτελεί αυτός πρότυπο, αλλά ο γονιός κάνει κακό parenting όταν επιτρέπει στο παιδί του να τον ακούει. Sounds like αυτογνωσία to us, αλλά είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι αν σήμερα κάποιος μαζέψει τα 12χρονα-15χρονα που ακούνε τραπ, στο επόμενο live δε θα γεμίσουν ούτε οι τουαλέτες.

Ο ίδιος βρέθηκε συγκεκριμένα σε εκδήλωση της Capital Music για τα 10 χρόνια της, κι αναφέρθηκε για το πρόσφατο περιστατικό με τον Tranno, λέγοντας:

Άμα θέλετε να ακούτε ραπ, αυτό είναι το ραπ. Αυτό είναι το ραπ ρε παιδιά, μπορείτε να πάτε να ακούσετε εκκλησιαστικά. Μπορείτε να πάτε να ακούσετε ΜαντόναΠέγκυ ΖήναΓαρμπή. Δεν μπορείτε να πάτε να ακούτε αυτούς τους στοίχους και έπειτα όταν ο καλλιτέχνης λειτουργεί με έναν τρόπο ανάλογο της μουσικής του, να σοκάρεσαι και να πέφτεις από τα σύννεφα και να λες δεν το περίμενα. Τι ακούς; Τι λέει αυτός ο man στα τραγούδια του.

Για το εν λόγω περιστατικό μίλησε και ο ίδιος ο Trannos, δηλώνοντας:

«Μια χαρά είμαι, συνεχίζω τη ζωή μου όπως πρέπει και όπως ήμουν. Όλα τέλεια, δεν ασχολούμαι. Έχει γίνει δικαστήριο, έχω φάει την ποινή μου, μια χαρά όλα. 10 μήνες για 3 χρόνια… Δεν ξέρω καν, πού να ξέρω. Ο δικηγόρος ξέρει.»

«Με τι να στενοχωρηθώ; Γιατί να στενοχωρηθώ, αφού δεν πυροβόλησα κανέναν; Απλά βρήκαν ένα πιστόλι πάνω μου. Τι να μετανιώσω; Δεν ήταν δικό μου το πιστόλι. Το όπλο ήταν πάνω μου για ένα video clip».

FUN ZONE

EVENTS

Σymposio Festival: 1η Οκτωβρίου το μεγάλο comeback στη Βαρβάκειο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET