ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκ@τόψυχος πυροβόλησε το σκυλάκι-μασκότ σχολείου που φρόντιζαν οι μαθητές!

Άλλη μία μέρα στην Ελλάδα του πολιτισμού...

Neopolis Team

11 Ιανουαρίου, 2023

Ο τρόπος που φέρεται ένας άνθρωπος στα ζώα, είναι από τα πιο δυνατά κριτήρια για να καταλάβεις τον χαρακτήρα του. Το συμπέρασμα που βγάζουμε για τον χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας λοιπόν, είναι ότι έχει πολλή αρρώστια μέσα της ακόμα.

Άλλοι σέρνουν ζώα στους δρόμους με το αυτοκίνητό τους, άλλοι τα πετούν σε σακούλες στα σκουπίδια, άλλοι μοιράζουν φόλες σε γειτονιές κι άλλοι τα πυροβολούν γιατί απλά ενοχλούνται από την παρουσία τους. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2023, με την πρωτιά στις κακοποιήσεις.

Όσο «συνηθισμένοι» κι αν είμαστε σε αυτές τις ειδήσεις εντωμεταξύ, θα προκαλεί πάντα εντύπωση η σκληρότητα με την οποία φέρονται αυτά τα άτομα. Στην προκειμένη περίπτωση, ο 78χρονος πήρε ένα όπλο (τι πιο λογικό από το να έχει στην κατοχή του όπλο ένας ασταθής άνθρωπος) και πυροβόλησε ένα σκυλάκι-μασκότ δημοτικού σχολείου, μπροστά στα μάτια των μαθητών που το φρόντιζαν και το αγαπούσαν.

Όπως διαβάζουμε στο aelostv.com, το σκηνικό εκτυλίχθηκε στα Κεραμειά της Λέσβου την περασμένη Κυριακή. Ο Μπίνγκο, όπως ονομαζόταν το ήσυχο αδεσποτάκι, έχασε τη ζωή του γιατί άλλος ένα συμπολίτης με σοβαρά προβλήματα είχε τη δυνατότητα να του την αφαιρέσει. Μάλιστα, η δασκάλα του σχολείου προχώρησε σε καταγγελία και ο ηλικιωμένος, ενώ συνελήφθη, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του. Δεν είμαστε απαισιόδοξοι όταν πιστεύουμε ότι δε θα τιμωρηθεί, ή πως η τιμωρία του θα είναι ένα χάδι, είμαστε απλά ρεαλιστές. Το ζήσαμε πρόσφατα άλλωστε με τον καθηγητή του ΑΠΘ που ποδοπάτησε μέχρι θανάτου γατάκι.

Επίσης, ήδη τα πρώτα σημάδια έχουν αρχίσει να μας επιβεβαιώνουν, με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης να εκδίδει ανακοίνωση για το περιστατικό, όπου μιλά για προσπάθειες συγκάλυψης.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι στις 8 Ιανουαρίου 2023, τρεις ανήλικοι μαθητές στην περιοχή των Κεραμειών Λέσβου άκουσαν έναν πυροβολισμό και κατόπιν είδαν έναν συγχωριανό τους να μεταφέρει το σώμα ενός αδέσποτου σκυλιού που φρόντιζαν στο σχολείο τους προς άγνωστη κατεύθυνση (ένα σκυλάκο μάλιστα που από τέλη Νοεμβρίου προσπαθουμε να του βρούμε ένα σπίτι….).

Την επόμενη ημέρα, 9 Ιανουαρίου, οι μαθητές ενημέρωσαν τη δασκάλα τους, η οποία, όπως αρμόζει σε υπεύθυνο Άνθρωπο, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία. Όταν όμως οι μικροί μαθητές κλήθηκαν από την αστυνομία, κατέθεσαν ότι… δεν είδαν απολύτως τίποτα! Σημειώνουμε, ότι το ζώο δεν έχει θεαθεί έκτοτε, ζωντανό ή νεκρό.

Δεδομένου ότι του θέματος έχει πλέον επιληφθεί η Ελληνική Αστυνομία, εμείς περιοριζόμαστε να σημειώσουμε ότι δύο είναι προφανώς τα σενάρια:

(α) είτε έχουμε να κάνουμε με τρεις μυθομανείς μικρούς (άρα αύριο ίσως καταγγείλουν κάποιον άλλον αθώο συμπολίτη μας για ένα ανύπαρκτο «έγκλημα»…)
(β) είτε έχουμε να κάνουμε με τρεις οικογένειες οι οποίες εκπαιδεύουν τα παιδιά τους να κρύβουν την αλήθεια, να λένε ψέματα στην αστυνομία και να καλύπτουν ένα δολοφόνο και (άρα αύριο θα καλύψουν κάποιον άλλο εγκληματία….)

Το πρώτο απαιτεί την παρέμβαση παιδοψυχολόγου, το δεύτερο παρέμβαση Εισαγγελέα. Και για να ξεκαθαριστεί ποιο από τα δύο συμβαίνει, αύριο η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα απευθυνθεί στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.»

Ευχόμαστε οι φόβοι μας να διαψευστούν στο τέλος και ο υπαίτιος για το χαμό μιας αθώας ψυχής, να τιμωρηθεί όπως αξίζει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλό από μια κοινωνία όπου τα μέλη της αφαιρούν ζωές και η πολιτεία αδιαφορεί!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET