ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έτσι θα περιοριστεί το λειτουργικό κόστος των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Λύσεις επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στις λύσεις αυτές εντάσσονται η ένταξη των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης στο καθεστώς μειωμένου τιμολογίου των μεγάλων πελατών της ΔΕΗ ενώ παράλληλα διερευνώνται οι δυνατότητες απλοποίησης των διαδικασιών υλοποίησης του Τακτικού Προϋπολογισμού του ΠΔΕ και της αξιοποίησής των Ταμειακών Διαθεσίμων, […]

Neopolis Team

31 Οκτωβρίου, 2015

Λύσεις επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στις λύσεις αυτές εντάσσονται η ένταξη των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης στο καθεστώς μειωμένου τιμολογίου των μεγάλων πελατών της ΔΕΗ ενώ παράλληλα διερευνώνται οι δυνατότητες απλοποίησης των διαδικασιών υλοποίησης του Τακτικού Προϋπολογισμού του ΠΔΕ και της αξιοποίησής των Ταμειακών Διαθεσίμων, με στόχο την έγκαιρη απορρόφηση κονδυλίων αλλά και τη δυνατότητα εξόφλησης υποχρεώσεων και δαπανών προηγούμενων οικονομικών ετών των Ιδρυμάτων.

Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ των άλλων σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η Σία Αναγνωστοπούλου απαντώντας σε ερώτηση του κ. Καράογλου για τη χρηματοδότηση του ΑΠΘ κάνει επίσης γνωστό ότι για το οικονομικό έτος 2015 η επιχορήγηση προς το ανωτέρων Ίδρυμα για δαπάνες λειτουργίας καθορίστηκε στο ποσό των 11.800.000 ευρώ και για δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού του ΠΔ 407/80 στο ποσό των 390.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το ποσό των 11.250.000 ευρώ για δαπάνες λειτουργίας και το ποσό των 292.500 ευρώ για δαπάνες μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού του ΠΔ 407/80 έχουν εξοφληθεί από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ). Επίσης έχουν αποσταλεί από την Δνση Παρακολούθησης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών Εποπτευόμενων Φορέων της Γενικής Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΕΘ στην ΥΔΕ τα δικαιολογητικά για τη 2η δόση χρηματοδότησης προς το ΑΠΘ ύψους 2.250.000 ευρώ για δαπάνες λειτουργίας και 58.500 ευρώ για δαπάνες μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού του ΠΔ407/80.

Η υπουργός σημειώνει ότι η κατανομή της επιχορήγησης σε επιμέρους δραστηριότητες και τμήματά του ανήκει στις αρμοδιότητες των οργάνων διοίκησης του Ιδρύματος.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η εικόνα του σκυλάκου που προστατεύει τον νεκρό φίλο του, μας έκανε κομμάτια!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κεραμέως: Έρχεται πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες bullying στα σχολεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET