ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

7 αμφιβολίες που πρέπει να σταματήσει να έχει κάθε γυναίκα!

Οι αμφιβολίες σε πολλούς τομείς της ζωής μπορεί να γίνουν αρκετά εξουθενωτικές. Όσο τις σκέφτεσαι, τόσο περισσότερη ενέργεια ξοδεύεις για να τις διώξεις, μιας και δεν φεύγουν ποτέ από το μυαλό σου και σε κάνουν να υπεραναλύεις τα πάντα. Από την άλλη, υπάρχουν κι αυτές που είναι λανθασμένες και σε συνδυασμό με τις συνθήκες που […]

Ειρήνη Λι

15 Νοεμβρίου, 2015

Οι αμφιβολίες σε πολλούς τομείς της ζωής μπορεί να γίνουν αρκετά εξουθενωτικές. Όσο τις σκέφτεσαι, τόσο περισσότερη ενέργεια ξοδεύεις για να τις διώξεις, μιας και δεν φεύγουν ποτέ από το μυαλό σου και σε κάνουν να υπεραναλύεις τα πάντα. Από την άλλη, υπάρχουν κι αυτές που είναι λανθασμένες και σε συνδυασμό με τις συνθήκες που επικρατούν και τα πρέπει της κοινωνίας, σε οδηγούν σε λάθος αποφάσεις. Είναι οι αμφιβολίες που επιτέλους πρέπει να ξεπεράσουμε, να μην κάνουμε δεύτερες και τρίτες σκέψεις, αλλά να ακούμε τον εαυτό μας και το ένστικτο μας τι έχουν να μας πουν κι έπειτα να προβούμε σε κάποια ενέργεια. Κάποιες από αυτές τις αμφιβολίες είναι και οι παρακάτω:

«Μήπως να χάσω βάρος;»

Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μήπως κι ίσως σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνιση σου και στην περίπτωση μας, με το βάρος σου. Το βάρος δεν μετριέται με υποθέσεις. Αρχικά, πρέπει να αναρωτηθείς ποιος είναι ο λόγος που σε κάνει να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο. Εάν η ίδια πιστεύεις ότι πρέπει να χάσεις κάποια κιλά κι αισθάνεσαι άβολα με το σώμα σου, τότε ναι, να το κάνεις. Εάν όμως το έχεις συνέχεια στο μυαλό σου, επειδή έτσι σε κάνουν να νιώθεις οι άνθρωποι γύρω σου, τότε καλύτερα να σκεφτείς πως αισθάνεσαι πραγματικά εσύ και να μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε κάνει να αμφιβάλλεις για το βάρος σου. Από την στιγμή που εσύ είσαι εντάξει με αυτό, δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι μπροστά στον καθρέφτη κοιτώντας το σώμα σου.

«Μήπως να το αγοράσω;»

Όταν έχουμε αμφιβολίες για μια αγορά που σκοπεύουμε να κάνουμε, το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για κάτι που δεν μας λείπει. Το χρειάζεσαι; Μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό; Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις προς το παρόν το συγκεκριμένο αντικείμενο στο κατάστημα κι αν τις επόμενες μέρες δεν σταματήσεις να το σκέφτεσαι κι ας γνωρίζεις ότι πρόκειται για μια άσκοπη αγορά, τότε ας το αγοράσεις. Το να παιδεύεις το μυαλό σου για το αν πρέπει να το πάρεις ή όχι, μόνο και μόνο επειδή σου κόλλησε να αγοράσεις κάτι, μάλλον θα σε οδηγήσει σε λάθος επιλογή.

«Μήπως να του στείλω πρώτη;»

Όταν δύο άνθρωποι επιθυμούν ο ένας τον άλλον, έχει σημασία ποιος θα στείλει πρώτος μήνυμα; Εάν στείλεις εσύ πρώτη κι εκείνος ξενερώσει, τότε καλύτερα για εσένα που συνέβη νωρίς. Είναι ωραίο το παιχνίδι μεταξύ των δύο φύλων, δεν αντιλέγω, όμως χωρίς να φοβάσαι πως με μια λάθος κίνηση, θα σου εμφανιστεί το …Game Over! Και συνήθως όταν μπλέκεις μ’ έναν τύπο που του αρέσει να παίζει παιχνίδια όλη την ώρα, η κατάληξη δεν είναι και η καλύτερη. Ή που θα τρελαθείς για να μην χάσεις σε «καμία παρτίδα» (πράγμα αδύνατο) ή που θα τελειώσει κάπως άδοξα, γιατί θα βαρεθεί να παίζει μαζί σου.

«Μήπως να κάνω σεξ μαζί του;»

Το σεξ είναι ένας τομέας που δεν πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες και (προφανώς) για να αναρωτιέσαι αν πρέπει ή όχι να κάνεις κάτι μαζί του, δεν είναι ένα άτομο που ανταποκρίνεται στα γούστα σου ή δεν νιώθεις κάτι ιδιαίτερο για το συγκεκριμένο. Το σεξ δεν μπορεί να προέρχεται έπειτα από υποθέσεις, πρέπει και μη, πόσο μάλλον να το κάνεις με αμφιβολίες. Εάν δεν αισθάνεσαι εσύ άνετα ή έτοιμη γι’ αυτό, δεν μπορείς να πιέζεις τον εαυτό σου, επειδή πιστεύεις ότι οι συνθήκες είναι εκείνες που σ’ αναγκάζουν π.χ. έχεις βγει 2-3 ραντεβού μαζί του ή είναι κάποιος γνωστός σου που του αρέσεις και δεν θες να τον πληγώσεις ή επειδή οι φίλες σου έχουν αγόρι κι εσύ όχι, όποτε μην χάσουμε την ευκαιρία, τώρα που προέκυψε.

«Μήπως η σχέση μου δεν είναι ιδανική;»

Μία από τις πιο συνηθισμένες αμφιβολίες όλων των εποχών. Δεν ξέρω από πότε χρονολογείται και ποιος ο λόγος ύπαρξης της, όμως οι γυναίκες συνηθίζουν να συγκρίνουν την σχέση τους με αυτή των άλλων γυναικών και πολλές φορές μάλιστα με τις σχέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα, μπορεί η σχέση τους να έχει προδιαγραφές να γίνει ιδανική και ο σύντροφος τους να καλύπτει αρκετά κριτήρια, όμως μετά από τέτοιες συγκρίσεις αρχίζουν οι αμφιβολίες εάν τελικά δεν είναι ο κατάλληλος. Μοιάζει λες και η ζωή τους δεν θα είναι ποτέ πλήρης και ολοκληρωμένη μέχρις ότου να καταφέρουν να πετύχουν μια …«ψεύτικη» σχέση που θα την θαυμάζουν όλοι. Έτσι, αντί να ακούν τον εαυτό τους, προτιμούν να ακούν τους γύρω τους για το πως είναι μια ιδανική σχέση και προσπαθούν να χτίσουν τη δική τους γύρω από αυτές τις απόψεις.

«Μήπως να μιλήσω;»

Ακόμα ένας από τους μεγαλύτερους δισταγμούς που μπορεί να έχει μια γυναίκα. Μπορεί όντως να έχουν υπάρξει πολλές φορές που έχεις δυσκολευτεί να αποφασίσεις εάν πρέπει να πάρεις θέση ή όχι σ’ ένα ζήτημα, όμως για κάτι τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει και η γνωστή σε όλες μας …διαίσθηση. Η διαίσθηση είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστή επιλογή, όχι να σκέφτεσαι αν πρέπει να μιλήσεις, τελικά να χάνεις την ευκαιρία και μετά να μετανιώνεις. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν είναι να τοποθετήσεις τον εαυτό σου εκτός συζήτησης, σαν να είσαι ένα τρίτος παρατηρητής και θες να βοηθήσεις τους συμμετέχοντες. Δεν νομίζω πως όταν πρόκειται να βοηθήσεις κάποιον να έχεις αμφιβολίες για το τι πρέπει να κάνεις…

«Μήπως να ζητήσω συγγνώμη;»

Αυτό είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να σταματήσουμε. Όταν κατά βάθος ξέρεις πως έκανε κάτι λάθος ή φέρθηκες άδικα κι άσχημα σε κάποιον, τότε ναι εκεί δεν χωρούν αμφιβολίες, οφείλεις να ζητήσεις συγγνώμη. Από την άλλη όμως, μην απολογείσαι κάθε φορά που εκφράζεις την γνώμη σου ή όταν λες μια αλήθεια, την οποία κάποιος άλλος δεν θέλει να ακούσει. Είναι η αλήθεια! Στάσου στο ύψος σου, άφησε τις αμφιβολίες στην άκρη και μάθε να στηρίζεις τις απόψεις σου …έτσι για την αλλαγή!

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET