ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα λάθη που πρέπει να κάνεις τώρα στα 20 για να ευγνωμονείς τον εαυτό σου αργότερα στα 30!

Βρισκόμαστε σε μια ηλικία όπου τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Καθημερινά λαμβάνουν χώρα καινούριες καταστάσεις, με συνέπεια να συμβαίνουν διάφορες αλλαγές, τις οποίες και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Όμως όπως και να το κάνεις, είναι δύσκολο να είμαστε πάντα κατάλληλα προετοιμασμένοι  και έτσι κάνουμε κι εμείς αρκετά λάθη. Κάποια μπορεί να είναι μικρά κάποια άλλα μεγαλύτερα, η ουσία όμως είναι […]

Default avatar

Guest Author

13 Απριλίου, 2017

Βρισκόμαστε σε μια ηλικία όπου τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Καθημερινά λαμβάνουν χώρα καινούριες καταστάσεις, με συνέπεια να συμβαίνουν διάφορες αλλαγές, τις οποίες και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Όμως όπως και να το κάνεις, είναι δύσκολο να είμαστε πάντα κατάλληλα προετοιμασμένοι  και έτσι κάνουμε κι εμείς αρκετά λάθη. Κάποια μπορεί να είναι μικρά κάποια άλλα μεγαλύτερα, η ουσία όμως είναι ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε αυτά τα λάθη να μας πτοούν. Αντιθέτως, θα πρέπει να προχωράμε μπροστά μαθαίνοντας από αυτά.

Επιπλέον κάνοντας αυτά τα λάθη τώρα, καταφέρνουμε να γλιτώσουμε τον εαυτό μας από το να την πατήσει μελλοντικά. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα λάθη που αν κάνουμε τώρα, θα ευγνωμονούμε τον εαυτό μας στα 30 μας:

#1 Να κάνεις αποτυχημένες σχέσεις

Ουσιαστικά κάνοντας αποτυχημένες σχέσεις, καταφέρνεις να καταλάβεις τι ζητάς τελικά από τον άλλον, ενώ παράλληλα συνειδητοποιείς τι λάθος έκανες και εσύ μέσα στη σχέση. Έτσι μελλοντικά θα είσαι πιο κατασταλλαγμένος σχετικά με το τι ψάχνεις, αλλά και πιο υποψιασμένος ώστε να καταλαβαίνεις γρήγορα πότε κάτι δεν πάει και πολύ καλά.

#2 Να κάνεις μια άθλια δουλειά

Κι αυτό μέσα στη ζωή είναι. Σ’ αυτήν την ηλικία είναι σίγουρο ότι θα είσαι σε μια δουλειά όπου θα βρίζεις το αφεντικό σου και θα βλαστημάς την ώρα και την στιγμή που σε προσέλαβαν. Όμως κι αυτό εν τέλει είναι ένα πολύ καλό μάθημα κι ίσως ένα σημάδι για το ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τον επαγγελματικό προσανατολισμό που έχεις στο μυαλό σου.

#3 Να σκορπάς αμέριμνα τα λεφτά σου

Όσο να πεις οι βόλτες, οι καφέδες, τα ποτά κι έξοδοι χρειάζονται λεφτά. Κι εσύ φυσικά είσαι διατεθειμένος να τα σκορπίσεις απλόχερα προκειμένου να περάσεις καλά. Βέβαια την επόμενη μέρα το μετανιώνεις οικτρά γιατί συνειδητοποιείς ότι είσαι ταπί και ψύχραιμος. Όμως μην απογοητεύεσαι, γιατί τα καλύτερα έρχονται στα 30 σου, όπου με καλύτερη πλέον διαχείριση χρημάτων, θα κάνεις τέλεια ταξίδια και θα γυρίσεις ολόκληρο τον κόσμο. Οπότε υπομονή!

#4 Να κοιμάσαι τα Σαββατοκύριακα μέχρι το μεσημέρι

Τι κι αν έχεις χάσει σχεδόν τη μισή μέρα στο κρεβάτι, ο ύπνος είναι πολύτιμος και αυτό το αντιλαμβάνεσαι μελλοντικά, όταν θα θέλεις να κοιμάσαι περισσότερο, αλλά δεν θα προλαβαίνεις. Οπότε κοιμήσου τώρα που μπορείς.

#5 Να αφοσιωθείς πολύ στις σπουδές σου για χτίσεις καλύτερα την καριέρα σου

Αυτό μπορεί να έχει σαν συνέπεια να μη βλέπεις πάρα πολύ την οικογένεια και τους φίλους σου, όμως μελλοντικά αυτός ο κόπος που έχεις κάνει είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθεί και με το παραπάνω.

Βέβαια μην φτάσεις στο σημείο να είσαι κλεισμένος/η μέσα σε ένα δωμάτιο 24/7 και να μην βλέπεις κανένα από τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Εντάξει είπαμε, να υπάρχει κι ένα μέτρο.

#6 Να διαλέξεις το μονοπάτι που ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι πρέπει να πάρεις, αντί να ψάξεις ποιο είναι το ΣΩΣΤΟ για εσένα

Συνήθως στα 20 ακούς πάρα πολλές συμβουλές, κυρίως από την οικογένεια σου, λέγοντάς σου τι πιστεύουν εκείνοι ότι είναι καλό για εσένα. Έτσι υποσυνείδητα μπορεί και εσύ να ενστερνιστείς αυτή την άποψη, ανεξάρτητα αν σου αρέσει ή όχι.

Το θέμα είναι να βρεις μόνος σου τι γουστάρεις να κάνεις, γιατί μόνο τότε θα μπορέσεις να το κάνεις καλά. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι δεδομένο ότι θα μιζεριάσεις και πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου θα υπάρχει η σκέψη «Τι θα είχε συμβεί άραγε αν….». Οπότε κάνε αυτό που σου αρέσει και μην ακούς κανέναν!


Η ζωή σίγουρα δεν είναι τέλεια κι οι περισσότερο από εμάς είναι αναμενόμενο να κάνουμε λάθη κάθε λίγο και λιγάκι. Ωστόσο, μόνο εμείς μπορούμε να σηκώσουμε τον εαυτό μας και να τον βάλουμε ξανά πίσω στη θέση του.

Μην στέκεσαι στα λάθη που δεν μπορείς να διορθώσεις. Αντιθέτως, δούλεψε πάνω σε αυτά που μπορείς!

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και οι απαντήσεις τους για φέτος!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Πρεμιέρα με «Νέα Ελληνική Γλώσσα» για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

EVENTS

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά!

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

BINGE WATCHING

Binge watch στην τριλογία του ‘The Bachelor’ μπορείτε να κάνετε από σήμερα στο Netflix!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET