ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κυκλοφόρησαν οι αφίσες των φοιτητικών εκλογών 2019 και σίγουρα μας… εμπνέουν #δεν!

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι φοιτητικές παρατάξεις, καθώς απομένει κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 10 Απριλίου οι φοιτητές καλούνται να βρεθούν μπροστά στις κάλπες για να δώσουν την τίμια ψήφο τους στην παράταξη της επιλογής τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως έχουμε ξαναπεί, αποτελεί και φέτος […]

Neopolis Team

29 Μαρτίου, 2019

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι φοιτητικές παρατάξεις, καθώς απομένει κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 10 Απριλίου οι φοιτητές καλούνται να βρεθούν μπροστά στις κάλπες για να δώσουν την τίμια ψήφο τους στην παράταξη της επιλογής τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως έχουμε ξαναπεί, αποτελεί και φέτος η προσέλευση των φοιτητών στις εκλογές, καθώς για τις φοιτητικές παρατάξεις ισχύει μάλλον το …«κάθε πέρυσι και καλύτερα».

Οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν ήδη προβεί σε ανακοινώσεις, με τις σχετικές αφίσες τους:

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Όπως συμβαίνει και με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, έτσι και η Παιδεία υφίσταται την κατάρρευση που έχει επιφέρει η οπισθοδρομική πολιτική της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Τέσσερα χρόνια μετά την κατάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι αιτίες αυτής της κατάρρευσης έχουν ονοματεπώνυμο: του Αλέξη Τσίπρα, των υπουργών και των δορυφόρων του, οι οποίοι εξαιτίας των ιδεοληψιών τους παρεμποδίζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η πατρίδα μας αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου είναι γνωστά: Είναι η ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση περιθωριακών ομάδων μέσα στις σχολές, σε βάρος της ακαδημαϊκής κανονικότητας και των αναγκών των φοιτητών. Είναι η άρνηση της δυνατότητας ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, που θα βελτιώσουν την εικόνα των δημοσίων μέσω του ανταγωνισμού και θα καταστήσουν τη χώρα μας πόλο έλξης φοιτητών από το εξωτερικό. Είναι η απουσία αξιολόγησης και η αδυναμία επενδύσεων στην έρευνα. Είναι η έλλειψη μακροπρόθεσμου και αξιόπιστου πλάνου για την αποκατάσταση της οικονομίας, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για τη σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά, με αποτέλεσμα τη διαρκή διόγκωση τουbraindrain.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.

BLOCO ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Για εμάς οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν την ύψιστη πολιτική διαδικασία των φοιτητικών συλλόγων. Ο συσχετισμός που αποκρυσταλλώνεται από τη διαδικασία των εκλογών διαμορφώνει τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι από την επαύριο της εκλογικής διαδικασίας. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι ζωτικής σημασίας οι φοιτητικές εκλογές να πολιτικοποιηθούν, να γίνουν ξανά κτήμα των φοιτητικών συλλόγων και οι φοιτητές να αντιληφθούν οτι η ψήφος τους επηρεάζει τις εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό των συλλόγων και των τμημάτων όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ένα κρίσιμο βήμα για να πολιτικοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές είναι να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία μέσω της οποίας αποφασίζονται. Για εμάς είναι κρίσιμο να διαμορφωθούν σε χρόνο ενεστώτα οι όροι για την ανασυγκρότηση του τριτοβάθμιου οργάνου των φοιτητών, η ΕΦΕΕ, η επαναλειτουργία του οποίου θα διασφαλίσει την δημοκρατική λειτουργία και έκφραση των φοιτητικών συλλόγων μακριά από παραγοντισμούς και αλισβερίσια ανάμεσα στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ έχει να εκλεχθεί από το 1996. Ωστόσο, οι ίδιες οι δυνάμεις που αρνούνται απερίφραστα την ανάγκη επανασύστασης του από την άλλη πλευρά συζητούν, αποφασίζουν, σφραγίζουν και υπογράφουν ως απερχόμενο κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ (!).

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Πανσπουδαστικη ΚΣ

Πλατύ κάλεσμα στους φοιτητές να πολλαπλασιάσουν τη δύναμή τους, ψηφίζοντας ΚΚΕ παντού, δυναμώνοντας την ΠΚΣ και τους Συλλόγους, απευθύνει η ΚΝΕ μπροστά στις φοιτητικές εκλογές. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
#kane_ti_diafora
Με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Ολοι εμείς οι φοιτητές που…

  • Σπουδάζουμε και προσπαθούμε να πάρουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε για να καταφέρουμε να δουλέψουμε στο αντικείμενό μας.
  • Παλέψαμε ως μαθητές για «ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» και σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών – για δουλειά στο αντικείμενό μας με σύγχρονα δικαιώματα.
  • Εξοργιζόμαστε με τις εικόνες φρίκης από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από τους πνιγμένους πρόσφυγες.
  • Δεν ανεχόμαστε τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους.
  • Ζούμε τις συνέπειες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις ζωές μας.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φαρμακευτική ΑΠΘ: Σε τραγική κατάσταση το τμήμα – Κινδυνεύει λόγω υποστελέχωσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι μιλάει συστηματικά με τους φοιτητές για τα μέτρα που παίρνει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η διαδικασία εξετάσεων αναγνώρισης τίτλου για πτυχιούχους Ιατρικής και Οδοντιατρικής από παν/μια του εξωτερικού!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών κέρδισαν την 1η θέση σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET