ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Στη μεγαλύτερη φοιτητούπολη της χώρας, ο Δήμος ετοιμάζει ξενώνα για άπορους φοιτητές!

Η ευχάριστη είδηση της ημέρας, μας έρχεται από τη Πάτρα. Ο Δήμος Πατρέων συγκεκριμένα, προχωρά σε μία κίνηση αλληλεγγύης για τους άπορους φοιτητές, αφού πρόκειται να αξιοποιήσει ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης για να τους στεγάσει. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών, Παναγιώτη Μελά, οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του νεοκλασικού θα […]

Neopolis Team

1 Νοεμβρίου, 2017

Η ευχάριστη είδηση της ημέρας, μας έρχεται από τη Πάτρα. Ο Δήμος Πατρέων συγκεκριμένα, προχωρά σε μία κίνηση αλληλεγγύης για τους άπορους φοιτητές, αφού πρόκειται να αξιοποιήσει ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης για να τους στεγάσει.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών, Παναγιώτη Μελά, οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του νεοκλασικού θα ξεκινήσουν σύντομα. Εξήγησε επίσης ότι η κίνηση αυτή γίνεται με σκοπό την υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών, που με βάση τις ήδη δυσμενείς συνθήκες, μεγάλο ποσοστό από αυτούς αναγκάζονται να παρατήσουν τις σπουδές τους αφού οι οικογένειές τους δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά έξοδα.

Το νεοκλασικό βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Παπαφλέσσα και αποτελεί δωρεά στο Δήμο από τη Μαρία Σώκαρη, η οποία μέσω της διαθήκης της άφησε το υπόγειο και το ισόγειο του κτιρίου για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Ωστόσο η δημοτική Αρχή κατάφερε να αγοράσει και τον πρώτο όροφο για 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα η αξία του προσδιοριζόταν στα 135 χιλιάδες ευρώ.

Η χρηματοδότηση των εργασιών θα εξασφαλιστεί από δύο πηγές. Την εκταμίευση ποσού που έχει δεσμευθεί από τον δωρητή για το σκοπό της στέγασης των φοιτητών καθώς και από την εκταμίευση του δανείου από το ΤΑΣ, αφού το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτο.

 

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET