ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στα κρατητήρια πέρασε το ΣΚ της φοιτήτρια, ο εργοδότης της την κατηγόρησε για κλοπή!

Ανάμεσα στους τόσους και τόσους ανασφάλιστους φοιτητές, που πέφτουν στην ανάγκη και δουλεύουν υπό αυτές τις συνθήκες, βρέθηκε και μία μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Το παράδοξο ωστόσο στην υπόθεσή της, είναι ότι η ίδια κατέληξε να περάσει το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο. Η όλη ιστορία, σύμφωνα με τη «Νέα Κρήτη», ξεκίνησε με […]

Neopolis Team

25 Ιουνίου, 2019

Ανάμεσα στους τόσους και τόσους ανασφάλιστους φοιτητές, που πέφτουν στην ανάγκη και δουλεύουν υπό αυτές τις συνθήκες, βρέθηκε και μία μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Το παράδοξο ωστόσο στην υπόθεσή της, είναι ότι η ίδια κατέληξε να περάσει το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο.

Η όλη ιστορία, σύμφωνα με τη «Νέα Κρήτη», ξεκίνησε με έλεγχο που έκανε στην επιχείρηση όπου δούλευε το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο του ΕΦΚΑ, κατά τον οποίο βρήκε την κοπέλα να είναι εργαζόμενη επί τρεις εβδομάδες στο μεσιτικό γραφείο, ανασφάλιστη και απλήρωτη. Στη συνέχεια και μετά από αυτό το γεγονός, ο εργοδότης της την κατήγγειλε στην Αστυνομία για υπεξαίρεση χρημάτων.

Η στιγμή που ήρθε κι αυτή η κατηγορία, είναι που προκαλεί ενδιαφέρον.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Δημόκριτος Σαλούστρος, μιλώντας για το συμβάν, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το πάθημα της εργαζόμενης φοιτήτριας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Σαν να μην έφτανε ότι δούλευε χωρίς χρήματα και χωρίς ένσημα, βρέθηκε και στη φυλακή, επειδή απλά είπε την αλήθεια στην Επιθεώρηση Εργασίας!

Μήνυση και αντι-μήνυση…

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου έγινε η σύλληψη της κοπέλας από την Αστυνομία, λόγω του αυτοφώρου που είχε σχέση με τη μήνυση από τον εργοδότη της, ενώ η ίδια στη συνέχεια προχώρησε σε αντι-μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της, με συνέπεια αυτή τη φορά ο εργοδότης της να εξαφανιστεί, για να αποφύγει ο ίδιος τη σύλληψή του λόγω αυτοφώρου, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη», ο Δημόκριτος Σαλούστρος.

«Ο άνθρωπος αυτός απασχολούσε επί τρεις εβδομάδες την εργαζόμενη, χωρίς πρόσληψη, χωρίς μισθό, παρά την επίμονη προσπάθειά της να προσληφθεί και να μπουν ένσημα. Μέχρι που την Παρασκευή το απόγευμα ήρθε έλεγχος από τον αρμόδιο φορέα που διενεργεί ελέγχους για την ανασφάλιστη εργασία και οι ελεγκτές βρήκαν την κοπέλα μέσα στην επιχείρηση. Απάντησε στις ερωτήσεις η κοπέλα και στη συνέχεια η ίδια ενημέρωσε σχετικά τον εργοδότη. Ο εργοδότης πήγε στην επιχείρηση με φωνές και επιθετική στάση και έριξε το φταίξιμο στην εργαζόμενη για την καταγραφή της απ’ το ΙΚΑ. Αυτή απάντησε ότι δε θα είχε συμβεί τίποτα αν ήταν ασφαλισμένη και του είπε ξανά ότι πρέπει να ασφαλιστεί και να πληρωθεί. Εκείνος αρνήθηκε για μία ακόμα φορά κι εκείνη του άφησε το κλειδί της επιχείρησης και έφυγε»…

Η σύλληψη της εργαζόμενης

«Την επομένη το πρωί (Σάββατο), πήγε η Αστυνομία από το σπίτι της και της ζήτησε να κατέβει κάτω. Η Αστυνομία τη συνέλαβε, καθώς υπήρχε μήνυση του εργοδότη στο όνομά της με την πρόφαση ότι υπήρξε κατάχρηση χρημάτων. Και μάλιστα οδηγήθηκε με πρόχειρα ρούχα στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου όλο το Σάββατο το πέρασε εκεί, ενώ έμεινε και το βράδυ, προσπαθώντας να αποδείξει το αυτονόητο: ότι δεν είναι ελέφαντας, δηλαδή. Πρακτικά και ανασφάλιστη και απλήρωτη και στη φυλακή εκδικητικά, γιατί «τόλμησε» να πει στον έλεγχο του ΙΚΑ την αλήθεια»!

«Η ιστορία αυτή δείχνει ότι οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί. Δε φτάνει που ήταν απλήρωτη και ανασφάλιστη η κοπέλα αυτή, βρέθηκε και στη φυλακή επειδή είπε την αλήθεια!»

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «η κοπέλα έχει περάσει σε αντι-μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση και, απ’ ό,τι ξέρουμε, ο εργοδότης απέφυγε το αυτόφωρο μέχρι και αργά το βράδυ του Σαββάτου»…

Τέλος, η κοπέλα ζήτησε από την Αστυνομία να ελέγξει όλες τις κάμερες ασφαλείας του μεσιτικού γραφείου, για να διαπιστωθεί ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με χρήματα από πελάτες, και ξεκαθαρίζει ότι η ίδια επικοινωνούσε με κόσμο αλλά χωρίς να έχει καμία εμπορική συναλλαγή με τους πελάτες. Είχε απλά πιάσει δουλειά για να μπορέσει να σταθεί οικονομικά στα πόδια της και να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της…

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET