ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η εικόνα του σκυλάκου που προστατεύει τον νεκρό φίλο του, μας έκανε κομμάτια!

Οι πιο πιστοί φίλοι... 😢

Neopolis Team

24 Ιανουαρίου, 2023

Έχουμε ακούσει πολλές φορές, ειδικά στις επαρχίες, ότι τα ζώα δεν είναι για σπίτι. Ότι είναι βασανιστικό να κλείνεις μια γάτα ή έναν σκύλο μέσα αντί να τα αφήνεις να κάνουν τη βόλτα τους έξω. Πως είναι κόντρα στη φύση να τα στειρώνεις και να μην τους επιτρέπεις να γεννούν κουτάβια και γατάκια με το κιλό κάθε χρόνο.

Το ανησυχητικό είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν πιο λογική την εικόνα με σκοτωμένα ζώα στους δρόμους, νεογέννητα γατάκια ασφυκτικά δεμένα σε σακούλες και πεταμένα σε κάδους, κουτάβια πάνω από το νεκρό κουφάρι της μητέρας τους που ο οδηγός που πάτησε ούτε καν σκέφτηκε να κάνει στην άκρη. Κάτι σαν το πρόσφατο περιστατικό στο Ηράκλειο Κρήτης, που μας σκίζει την καρδιά.

Έχουμε ήδη πάρα πολλές αποδείξεις ότι τα ζώα – και τα σκυλιά στην προκειμένη – αισθάνονται βαθιά και θρηνούν την απώλεια ενός αγαπημένου τους φίλου, είτε αυτός είναι άνθρωπος, είτε γάτα, είτε σκύλος. Κάθε φορά όμως που έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτή την πλευρά τους, σε πιάνει η ίδια αμείωτη ανάγκη να πλαντάξεις στο κλάμα.

Η Κρήτη, πέρα από πολλά περιστατικά κακοποίησης ζώων, έχει επίσης πολλά αδέσποτα, παρατημένα ζώα στους δρόμους, που καταλήγουν σχεδόν στην ίδια μοίρα. Μπροστά στη θέα τους λοιπόν, υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: αυτοί που θα τα προσπεράσουν γιατί η ζωή τους – κι αντίστοιχα ο θάνατός τους – δεν έχει την ίδια αξία με την ανθρώπινη, κι αυτοί που θα σταματήσουν να ελέγξουν αν το ζώο είναι καλά αντί να περάσουν από πάνω τους σαν να είναι απλά μια πέτρα πάνω στην άσφαλτο.

Αυτό υποθέτουμε ότι έγινε και στην Κρήτη, σε ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Σε αυτό φαίνεται ένα σκυλάκι νεκρό στη μέση του δρόμου και ένα άλλο να τριγυρίζει από πάνω του, αρνούμενο να αφήσει τον φίλο του ακόμα κι αν κινδυνεύει από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ένα από αυτά σταμάτησε, με την οδηγό να καταγράφει τη συγκινητική στιγμή και να υπενθυμίζει – ελπίζουμε – σε όσους οδηγούν, ότι αυτές οι ψυχές μετράνε και όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι πρέπει να τις λαμβάνουμε υπόψιν μας. Εκπλήσσομαι καθημερινά με το πόσοι δεν κόβουν καν ταχύτητα όταν βλέπουν ζώο σε μικρή απόσταση, γιατί απλά εικάζουν ότι θα φύγει. Και πόσοι, αφού χτυπήσουν ένα ζώο, θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους σαν να μη συνέβη τίποτα…

Η φιλόζωη γυναίκα που κατέγραψε την σπαρακτική εικόνα ανέφερε στο βίντεό της ότι ο ζωντανός σκύλος δεν άφηνε στιγμή τον νεκρό φίλο του και πως δεν μπορούσε να βοηθήσει με κάποιον τρόπο, καθώς όποτε πλησίαζε, εκείνος γινόταν επιθετικός.

Το ατύχημα συνέβη σε παράλληλο δρόμο της εθνικής, κοντά στο ΙΚΑ στο ρεύμα προς Ηράκλειο από Μοίρες. Η κοπέλα που τράβηξε το βίντεο επικοινώνησε στη συνέχεια με φιλοζωικές ομάδες, με εθελοντές να καταφτάνουν στο σημείο και να αναλαμβάνουν την κατάσταση.

Με το γεγονός ασχολήθηκε η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Καλουδιώτη, η οποία ενημέρωση το Δημοτικό Συμβούλιο που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, και η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη που έχει στην αρμοδιότητά της τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου ζήτησε από τους κυνοκόμους να μεριμνήσουν άμεσα.

Κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι όμως πρέπει να βρουν έναν τρόπο να αποτρέψουν τέτοια περιστατικά κι όχι απλά να τρέχουν κατόπιν εορτής. Τα αδέσποτα δεν είναι φυσιολογική εικόνα για μια χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET