ΕΛΛΑΔΑ

Λαγονήσι: Κάηκε το καταφύγιο ζώων Fazoo Farm και μαζί πολλά από τα ζωάκια του!

Οι πρώτοι μαύροι απολογισμοί ξεκίνησαν να γράφονται...

Neopolis Team

17 Ιουλίου, 2023

Photo: Protothema.gr

Εδώ και λίγες ημέρες, απ’ όταν ξεκίνησε ο καύσωνας, μία σκέψη μας άγχωνε μονίμως και μόλις έγινε πραγματικότητα. Σήμερα το τοπίο στην Αττική, πέρα από πολλή ζέστη, είχε και πολύ αέρα – «ιδανικές» συνθήκες για μια πυρκαγιά. Η είδηση των φωτιών έφτασε στα αυτιά μας από νωρίς και παρότι ελπίζαμε η κατάσταση να ελεγχθεί και να μην επαναληφθεί ο εφιάλτης των προηγούμενων χρόνων, αυτό δυστυχώς δε συνέβη.

Πολλά σπίτια απειλούνται, άλλα έχουν καεί, ενώ το σημαντικότερο, έχουν ήδη χαθεί ψυχές. Τα ζώα είναι τα πρώτα και πιο εύκολα θύματα μιας πυρκαγιάς και, δυστυχώς, ούτε φέτος καταφέραμε να τα προστατέψουμε.

Ένα τέτοιο τραγικό παράδειγμα αποτελεί το καταφύγιο ζώων Fazoo Farm στο Λαγονήσι το οποίο καήκε μαζί με δεκάδες ζωάκια, που δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν εγκαίρως και με ασφάλεια. Σε δημοσιεύματα των social media γίνεται λόγος για διάσωση 7 σκύλων και 1 γάτας, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί κάτι.

Την ίδια ώρα, φορείς συντονίζονται και φέτος για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα μπορούν, με το Dogs’ Voice να έχει δημιουργήσει ξανά ειδικό χώρο στο ΛΑΤΟ Γαλατσίου για να υποδεχτεί πυρόπληκτα ζώα, το ίδιο και το καταφύγιο A Little Shelter. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί ανάγκες που αναφέρονται στα stories των δύο λογαριασμών (@dogsvoice και @a_little_shelter), τόσο υλικές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, τονίζεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών ζώων να προστατεύσουν τις ζωές τους και να τους δώσουν την ευκαιρία να σωθούν, αντί να τα παρατήσουν δεμένα κι ανήμπορα σε κάποια αυλή, να περιμένουν τον μαρτυρικό τους θάνατο.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET