ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Φυλάκιση έως 2 έτη στους «επαναστάτες» καρναβαλιστές – Κάποιοι δεν πτοούνται!

Κετελαπόνγκο στην μπουζού!

Neopolis Team

29 Φεβρουαρίου, 2020

Δεν αστειεύονται εκεί στο Υπουργείο Υγείας όταν λένε ότι τα καρναβάλια όλης της χώρας πρέπει να ακυρωθούν και το αποδεικνύει περίτρανα η ποινή που αποφασίστηκε να αντιμετωπίσουν όσοι παραβλέψουν τις οδηγίες. Κρίμα για τα παιδιά και τις προσδοκίες τους που γκρεμίστηκαν για τα όσα θα ζούσαν στις εκδηλώσεις αυτού του ΣΚ, μόνο αυτό θα πω. Σίγουρα υπάρχουν και εκείνοι που περίμεναν να πάνε καλά οι δουλειές αυτήν την περίοδο και επίσης είναι κατανοητή η δυσανασχέτησή τους.

Από την άλλη όμως, εφόσον έχουν παρθεί σημαντικά μέτρα πρόληψης παγκοσμίως, δε γίνεται να υψώνουμε ανάστημα μόνο εμείς εδώ και να το παίζουμε επαναστάτες. Όσο αντίθετοι κι αν είναι ορισμένοι με αυτήν την απόφαση, το γεγονός ότι αποτελεί αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης του ιού δεν αλλάζει. Και για τον έναν που θα το περάσει ελαφρά (κοινώς, χέστηκε κιόλας αν θα κολλήσει ή όχι), υπάρχει και ο άλλος που κινδυνεύει λίγο παραπάνω.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν την επικινδυνότητα τέτοιων… μαζώξεων, οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία όσοι παραβλέψουν την απόφαση που επιβάλλει τη ματαίωση των καρναβαλιών όλης της χώρας, θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνων.

Κάποιοι φλερτάρουν ήδη με την ιδέα αυτή, με ορισμένα από τα γκρουπάκια της Πάτρας να ανακοινώνουν την κανονική συμμετοχή τους στο καρναβάλι, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάρουν δικά τους ηχεία για μουσική. Μάλιστα ο εκπρόσωπος ενός εκ των γκρουπ αυτών βρέθηκε στο Δημαρχείο να κάνει γνωστή την απόφαση του αυτή.

Ο δήμαρχος ωστόσο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα τηρήσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση, επισήμανε: «Εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε».

Πρόσθεσε ακόμη πως: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στο Δήμο και των πληρωμάτων. Δε θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε ένα χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό Καρναβάλι». 

Αυτό το τελευταίο πολύ θα θέλαμε να δούμε πώς θα πάει, αν γίνει. 

Στα ίδια πλαίσια κινείται και η Ξάνθη, με τον δήμο να αποδέχεται την απόφαση ματαίωσης, αλλά τους κατοίκους και τους επισκέπτες να αρνούνται να αφήσουν τον κορονοϊό να μπει εμπόδιο στο γλέντι που περίμεναν τόσο καιρό.

Σε αντίθετη κατεύθυνση ωστόσο, κινείται η δήμαρχος της Κέρκυρας, η οποία πάει κόντρα στην ακύρωση των καρναβαλιών, επιτρέποντας σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις να διεξαχθούν κανονικά.

Συμπέρασμα; Με ή χωρίς τη συναίνεση των δήμων, οι εκδηλώσεις γίνονται κανονικά.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET