ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Απολύμανση κάθε βράδυ στα ΜΜΜ – Τα μέτρα προστασίας για επιβάτες και εργαζόμενους!

Και γενικά, όποιος δε νιώθει καλά, ας κάτσει σπιτάκι του.

Neopolis Team

9 Μαρτίου, 2020

Αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να ακυρώνονται οι ορκωμοσίες στα Πανεπιστήμια λόγω συνωστισμού ενώ τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά, να ξέρετε ότι σκεφτόμαστε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Από την άλλη, στην Αθήνα που προς το παρόν δεν έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα, είναι απορίας άξιο το πώς θα κινηθούν τα πράγματα, ειδικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν ξαφνικά ξυπνήσουμε μια μέρα και μάθουμε ότι ο αριθμός ανέβηκε. Καλή βδομαδούλα είπαμε;

Ό,τι και να λέμε, στα ΜΜΜ που καθημερινά δέχονται πολλούς επιβάτες, πρέπει τα μέτρα να είναι πιο δραστικά.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, υπάρχουν διαφημίσεις σε σταθμούς του Μετρό για την ενημέρωση όλων μας, προκειμένου να μην ξεχνάμε τα μέτρα προστασίας και της προσωπικής υγιεινής. Τώρα αν κάποιος τους δίνει σημασία, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Μάλιστα, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε να πραγματοποιείται κάθε βράδυ απολύμανση στους συρμούς και τα οχήματα με έμφαση τις μπάρες και τις χειρολαβές, τα οποία ακουμπάμε όλοι συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών. Μία σκέψη που περνάει απ’ το μυαλό μας ωστόσο, είναι η εξής: αυτό δε θα έπρεπε να γίνεται και πριν τον κορονοϊό; Όχι;

Όσον αφορά την προστασία των εργαζομένων, ο ΟΑΣΑ προχωρά στην άμεση προμήθεια αντισηπτικών τα οποία θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και γενικά σε όλους τους χώρους που βρίσκονται οι εργαζόμενοι.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε συνέντευξή του δήλωσε πως «εάν κάποιος νιώθει ότι έχει συμπτώματα μιας ίωσης, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσει ούτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως δε θα πήγαινε και σε ένα χώρο με συνωστισμό», και ανάθεμα αν το τηρεί κανείς αυτό.

Σε απόλυτη συνάρτηση πάντως με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και σε συνέχεια της ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση 8 Οδηγιών και 19 Ερωτήσεων – Απαντήσεων για τη νόσο.

Αναλυτικά τα μέτρα προστασίας:

  1. Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
  2. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  3. Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  4. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
  5. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  6. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  7. Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  8. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET