fbpx

Κορονοϊός: Με λουκέτο στο Μετρό προειδοποιούν οι εργαζόμενοι αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας!


Λίγες ώρες μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αθήνα, η ψυχραιμία για ακόμη μια φορά πήγε περίπατο, μιας και τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αρχίσει να βγαίνουν ήδη sold out. Επίσης σε περίπτωση που ακόμα να μάθετε τα νέα, όλα τα καρναβάλια της Ελλάδας ακυρώθηκαν και επίσημα από τον Βασίλη Κικίλια, με τους Πατρινούς βέβαια να το παίζουν επαναστάτες, δηλώνοντας πως ό,τι και να γίνει θα βγουν κανονικά στους δρόμους. Συγχαρητήρια!

Το μεγαλύτερο θέμα που έχει προκύψει ωστόσο, είναι η λειτουργία των Μέσων Μεταφοράς που καθημερινά τα χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι. Οι εργαζόμενοι του Μετρό ήδη έχουν ζητήσει σχέδιο από την κυβέρνηση, ενώ και ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ μιλώντας στο Dikaiologitika News εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια όλων, καθώς μένουν απροστάτευτοι σε ενδεχόμενη έξαρση της μετάδοσης του ιού.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως αν η κυβέρνηση δεν πάρει δραστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων έως τη Δευτέρα, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, με πιθανό σενάριο ακόμα και να μπει λουκέτο στο Μετρό.

Ζητούμε αντισηπτικά και μάσκες για τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας για εργαζόμενους αλλά και για επισκέπτες.

Το σωματείο εργαζομένων στην επίσημη ανακοίνωσή του τόνισε πως οι αρμόδιοι πρέπει να ακούσουν τις φωνές της λογικής και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με σοβαρότητα.

Έτσι κι αλλιώς, στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι και ο προσωρινός ή ο καθολικός περιορισμός της κυκλοφορίας των μέσων μεταφοράς, όπως των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες διάδοσης της νόσου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Έχουμε διαχρονικά ως πρώτο μας μέλημα την υγιεινή και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των συναδέλφων που κυκλοφορούν κι εργάζονται στις εγκαταστάσεις του αστικού σιδηροδρομικού δικτύου. Υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφορικά με την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, μας γεννάτε αυτομάτως μια εύλογη ανησυχία.

Στο φορέα που εργαζόμαστε μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα υλικά για την προφύλαξη της υγείας μας, αλλά ούτε μας έχουν έρθει σαφείς οδηγίες και διαδικασίες για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων».

Σαν απάντηση στα παραπάνω αιτήματα, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε σε πρώτη φάση να δείχνει σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής που πρέπει να τηρούν όλοι. Επίσης, αποφασίστηκε και η απολύμανση, σε ημερήσια βάση, συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών. Ακόμη, θα γίνει η προσθήκη αντισηπτικών (για τη χρήση των εργαζομένων) σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους όπου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Αναμένουμε και τις ανάλογες κινήσεις σε λεωφορεία και ηλεκτρικό, τις οποίες άμα θέλουν, τις κρατάνε και αφότου καταλαγιάσει το θέμα με τον κορονοϊό. Δεν τις λες και κακή ιδέα!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET