ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kodeproject | Η υπηρεσία που πρέπει να τσεκάρει κάθε φοιτητής σήμερα!

Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη εφαρμογή της φράσης: «Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε» που επαναλαμβάνουν παππούδες και γιαγιάδες σε κάθε ευκαιρία, από την ικανότητα να γράφεις κώδικα και γενικότερα να αντιλαμβάνεσαι τι είναι και πώς λειτουργεί ο προγραμματισμός. Άλλωστε, σ’ έναν κόσμο όπου βρίσκεται μονίμως σε αλληλεπίδραση με μηχανές και υπολογιστικά συστήματα, αν […]

Νότης Κουτσούκος

15 Φεβρουαρίου, 2015

Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη εφαρμογή της φράσης: «Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε» που επαναλαμβάνουν παππούδες και γιαγιάδες σε κάθε ευκαιρία, από την ικανότητα να γράφεις κώδικα και γενικότερα να αντιλαμβάνεσαι τι είναι και πώς λειτουργεί ο προγραμματισμός.

Άλλωστε, σ’ έναν κόσμο όπου βρίσκεται μονίμως σε αλληλεπίδραση με μηχανές και υπολογιστικά συστήματα, αν αδυνατείς να τους μιλήσεις θα φτάσεις σε σημείο να νιώθεις ξένος στο ίδιο σου το περιβάλλον. Συνεπώς, δε θα αργήσει η μέρα που οι γλώσσες προγραμματισμού θα αποτελέσουν βασικότατο μάθημα στην Πρωτοβάθμια κιόλας Εκπαίδευση (και) της χώρας μας.

Μέχρι τότε όμως, τι κάνουμε; Αποστρέφουμε το βλέμμα μας κι αδιαφορούμε για τις χιλιάδες γραμμές κώδικα που εμφανίζονται (άμεσα ή έμμεσα) μπροστά μας, ακόμα και τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο από το smartphone ή από το laptop σου. Ή μήπως μαθαίνουμε πώς πραγματικά φτιάχνονται τα websites, πώς σχεδιάζονται τα applications και πώς προγραμματίζονται τα games;

Αν σε εξιτάρει περισσότερο η δεύτερη επιλογή, ο Κωτσόβολος με μια εξαιρετική και πρωτοποριακή κίνηση, αποφάσισε να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε κι αντιλαμβανόμαστε τον σύγχρονο κόσμο.

Kodeproject λοιπόν κι έγινες …expert!

Θεωρώ πως το Kodeproject είναι μια υπηρεσία που αν μη τι άλλο, αξίζει την προσοχή κάθε 20χρονου φοιτητή στις μέρες μας. Και δεν το γράφω απλά για να το γράψω. Το δηλώνω ως φοιτητής θετικών επιστημών που δοκίμασε την πλατφόρμα κι έμεινε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος από τις προσφερόμενες γνώσεις, πληροφορίες κι εν τέλει από το αποτέλεσμα με την λήξη των sessions.

  • 3 On-line μαθήματα (διαδραστικά video) με 75 κεφάλαια σε 8 ενότητες
  • 4 έμπειροι καθηγητές
  • 35′ – 45′ το κάθε κεφάλαιο

Αν χρειάζεστε κάτι περισσότερο για να πειστείτε, λέω να σας παραθέσω τα λόγια του Σοφοκλή Εφραιμίδη, ενός εκ των καθηγητών της ενέργειας:

Ο προγραμματισμός για την ανάπτυξη εφαρμογών είναι μια έντονη πνευματική διεργασία που βρίσκεται στην τομή επιστήμης και τέχνης.

Και μην ξεχνάτε κάτι ακόμη. Σε μία εποχή που ολοι έχουν κι από ένα (τουλάχιστον) πτυχίο κι όλοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες, η ικανότητα προγραμματισμού αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός βιογραφικού με πραγματικό ενδιαφέρον για τις εταιρείες κάθε κλάδου.

Εσύ τι φάση; Θα το ρισκάρεις να μείνεις πίσω;

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET