ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα» | Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι καθηγητές των Πανεπιστημίων!

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι καθηγητές των Πανεπιστημίων, ζητώντας με ανακοίνωσή τους αύξηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ κι άμεσες προκυρήξεις νέων θέσεων μελών ΔΕΠ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, θα συζητήσει μέτρα και κινητοποιήσεις που θα προτείνει στα μέλη της για την τραγική κατάσταση που επικρατεί. […]

Neopolis Team

4 Δεκεμβρίου, 2017

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι καθηγητές των Πανεπιστημίων, ζητώντας με ανακοίνωσή τους αύξηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ κι άμεσες προκυρήξεις νέων θέσεων μελών ΔΕΠ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, θα συζητήσει μέτρα και κινητοποιήσεις που θα προτείνει στα μέλη της για την τραγική κατάσταση που επικρατεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι πλέον και σαφές και εμφανές: η κρατική χρηματοδότηση δεν επαρκεί για την κάλυψη των βασικών λειτουργιών των πανεπιστημίων, παρόλες τις προσπάθειες εξοικονόμησης πόρων με δραστικό περιορισμό δαπανών. Η δημόσια εκπαίδευση χρηματοδοτείται κυρίως από τις κρατήσεις των ερευνητικών προγραμμάτων που εξασφαλίζουν οι διδάσκοντες κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγχρόνως, το νέο μισθολόγιο που εφαρμόζεται, επιφέρει μείωση των μισθών των πανεπιστημιακών η οποία για τη μεγάλη πλειοψηφία των Καθηγητών, λόγω της αναδρομικής ισχύος του νόμου από 1ης Ιανουαρίου 2017, θα φτάνει για το 2018 τα 350 ευρώ τον μήνα! Αυτό σημαίνει ότι οι καθαρές αποδοχές των Καθηγητών Πανεπιστημίου με πολλά έτη υπηρεσίας μετά βίας θα ξεπερνούν τα 1600 ευρώ το μήνα!

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει τη δημόσια χρηματοδότηση αν θέλει να αποτρέψει την κατάρρευση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Πολλά πανεπιστημιακά τμήματα ήδη έχουν ελλιπή προγράμματα καθώς γνωστικά αντικείμενα εξαφανίζονται λόγω μη ανανέωσης του προσωπικού, αφού από το 2011 δεν επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις μετά τη συνταξιοδότηση των συναδέλφων. Ο υπουργός και η κυβέρνηση υπόσχονται ελεύθερη πρόσβαση στο πανεπιστήμιο αλλά σε λίγο το μόνο που θα υπάρχει θα είναι τα κτίρια.

Υπόσχονται και νέα πανεπιστημιακά τμήματα και δεν λένε τίποτα γι’ αυτά που καταρρέουν ούτε για το πώς θα στελεχωθούν τα καινούρια, την ίδια στιγμή που το σύνολο σχεδόν των νέων επιστημόνων, που εκπαιδεύτηκαν με χρήματα του Ελληνικού λαού, μεταναστεύει γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.. Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις: θέλουμε γενναία οικονομική ενίσχυση και νέες προκηρύξεις, τώρα.

Ζητάμε:

  • γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων
  • αύξηση των μισθών μας στα επίπεδα προ του 2012
  • πλήρωση όλων των θέσεων των συναδέλφων που αφυπηρετούν

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ θα συνεδριάσει άμεσα ώστε να συζητήσει μέτρα και κινητοποιήσεις που θα προτείνει στα μέλη της για την τραγική αυτή κατάσταση.

Ο Πρόεδρος

Στάθης Ευσταθόπουλος

Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Ο Γραμματέας

Χαράλαμπος Φείδας

Καθηγητής Α.Π.Θ

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET