ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: 20χρονη φοιτήτρια κατήγγειλε 83χρονο για σεξουαλική παρενόχληση!

Κι απ' ό,τι φάνηκε, δεν ήταν η πρώτη φορά που κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο...

Neopolis Team

15 Δεκεμβρίου, 2022

Η βόλτα μιας νεαρής κοπέλας μπορεί να εξελιχθεί άσχημα για πολλούς λόγους. Λόγους που οι άντρες δε χρειάζεται να αγχώνονται. Δεν είναι συνήθεια των γυναικών το catcalling ή όποια άλλη μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης. Είναι «προνόμιο» των αντρών που έχουν ποτιστεί με τους πατριαρχικούς κανόνες και νομίζουν πως έχουν το ελεύθερο να σχολιάζουν, να φέρνουν σε δύσκολη θέση, μέχρι και να κακοποιούν μία γυναίκα που βρέθηκε στο διάβα τους.

Και όπως έχει δείξει πολλές φορές η ιστορία, οι ανάρμοστες συμπεριφορές δεν έχουν ηλικία. Θέλω να πω, έχουμε περάσει όλες μπροστά από καφενείο όπου πίνουν το καφεδάκι τους ηλικιωμένοι, σωστά; Όχι και η πιο ευχάριστη εμπειρία...

Εκεί, λοιπόν, που όταν ακούς για σεξουαλικές παρενοχλήσεις/κακοποιήσεις, αυθόρμητα το μυαλό σου πάει σε συγκεκριμένες ηλικίες, το περιστατικό στην Κέρκυρα με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια και δράστη έναν 83χρονο άντρα, μας υπενθυμίζει ότι ο κίνδυνος υπάρχει παντού. Ακόμα και στα πρόσωπα ηλικιωμένων.

Το εν λόγω συμβάν έλαβε χώρα τη Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Κέρκυρας, Αγίου Σπυρίδωνα. Η 20χρονη φοιτήτρια ακολουθήθηκε το πρωί από τον 83χρονο, ο οποίος τη στρίμωξε στην είσοδο του σπιτιού του και της έκανε ασελγείς χειρονομίες και απρεπείς προτάσεις.

Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει από τον άντρα και κατευθύνθηκε προς την Ασφάλεια, όπου κατήγγειλε το περιστατικό και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του δράστη. Χάρη στην περιγραφή που έδωσε η 20χρονη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον ηλικιωμένο και να τον συλλάβουν.

Την επόμενη μέρα, την Τρίτη, ο άντρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας που του άσκησε δίωξη με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, του όρισε δικάσιμο για τον Οκτώβριο του 2023 και τον άφησε ελεύθερο. Όπως έγινε γνωστό ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που κατηγορείται για το παρόμοιο αδίκημα, και μάλλον, από τη στιγμή που αφέθηκε, δε θα είναι ούτε η τελευταία. 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET