ΕΛΛΑΔΑ

Και μετά το πτυχίο, τι; Οι περισσότεροι Έλληνες γίνονται… δημόσιοι υπάλληλοι ή αστυνομικοί!

Ή πιο απλά, με βάση τη σημερινή κατάσταση προτιμούν μόνιμες θέσεις. Ο Γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, υπογράμμισε τους κινδύνους που παραμονεύουν στη βιομηχανική παραγωγή, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από σχετική μελέτη. Αναφορικά με την ομιλία του, υπάρχει μεν παρουσίαση αναστροφής πτωτικής τάσης στη βιομηχανική παραγωγή, ωστόσο […]

Neopolis Team

10 Δεκεμβρίου, 2018

Ή πιο απλά, με βάση τη σημερινή κατάσταση προτιμούν μόνιμες θέσεις.

Ο Γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, υπογράμμισε τους κινδύνους που παραμονεύουν στη βιομηχανική παραγωγή, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από σχετική μελέτη.

Αναφορικά με την ομιλία του, υπάρχει μεν παρουσίαση αναστροφής πτωτικής τάσης στη βιομηχανική παραγωγή, ωστόσο οι απασχολούμενοι έχουν μειωθεί κατά 162.300 την τελευταία οκταετία, ενώ οι πτυχιούχοι απασχολούνται λιγότερο σε παραγωγικές δραστηριότητες και περισσότερο στο Δημόσιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Βέττας, το μερίδιο της μεταποίησης στο ΑΕΠ είναι 8,7%, τρίτο ποσοστό χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά το γεγονός ότι από το 2015 και μετά βελτιώνεται. Οι εξαγωγές αυξάνονται, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος αύξησης του εμπορικού ελλείμματος αν συγκρατηθούν, εξαιτίας επιβράδυνσης της ζήτησης, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνδυασμός με την αύξηση των εισαγωγών που συνοδεύει την ανάπτυξη.

H απασχόληση στη βιομηχανία σημειώνει αύξηση 13% την τελευταία τριετία, συνολικά όμως το διάστημα 2009 έως 2017 οι απασχολούμενοι έχουν μειωθεί δραματικά.

Παράλληλα παρατηρείται το φαινόμενο με τους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως στο Δημόσιο, τα σώματα ασφαλείας και γενικότερα σε όλους τους άλλους τομείς εκτός από αυτόν της παραγωγικής δραστηριότητας.

Τέλος, ο επικεφαλής οινομολόγος και διευθυντής οικονομικών αναλύσεων της ΤτΕ, Δημήτρης Μαλλιαρόπουλος, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, προκειμένου η χώρα μας να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου, το οποίο συρρικνώθηκε σημαντικά ως αποτέλεσματα του brain drain της κρίσης.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

TECH NEWS

My Week: Το Insta ετοιμάζει νέο χαρακτηριστικό με stories που θα κρατάνε μία εβδομάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET