fbpx

15 απλές και καθημερινές λεπτομέρειες που δείχνουν πολλά για την προσωπικότητά σου!


Πολλές φορές, ανακαλύπτουμε εντελώς τυχαία και μέσα απο διάφορες καταστάσεις, πτυχές της προσωπικότητας μας που δεν φανταζόμασταν καν ότι υπήρχαν και «κρύβονταν» επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια!

Σε περίπτωση λοιπόν, που δεν είσαι ο «τύπος των ζωδίων», μπορείς να διαβάσεις τη λίστα που έφτιαξα και να αντλήσεις πολλά δεδομένα για τον εαυτό και τον χαρακτήρα σου. Μερικά δεδομένα εκ των οποίων, πραγματικά θα σε εκπλήξουν…

1. Το αγάπημενο σου χρώμα

Η επιλογή ενός χρώματος στη ζωή και την καθημερινότητά μας, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Για αυτό άλλωστε, οι μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες του πλανήτη, έχουν αναγάγει την όλη διαδικασία σε επιστήμη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες αυτοί που προτιμούν το μαύρο και γενικότερα τα σκούρα χρώματα, χαρακτηρίζονται από μεγάλη δόση αυτοπεποίθησης. Όσοι επιλέγουν το κόκκινο και τις αποχρώσεις του, εκφράζουν μια ιδιαίτερη επιθετικότητα ενώ οι λάτρεις του πράσινου και των πιο ανοιχτών κι απαλών χρωμάτων είναι ήρεμοι, συνετοί και πάντοτε σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

2. Τα μυστικά σου

Η προσπάθεια που κάνεις για να τα αποκρύψεις πράγματα και καταστάσεις απο τον κοινωνικό σου κύκλο, είναι κι αυτή που καθορίζει τον χαρακτήρα και την φύση σου, όσο κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι. Όσο πιο πολλά τέτοια έχεις, τόσο πιο κλειστός κι απόμακρος τύπος είσαι. Ταυτόχρονα, ανάλογα με το πόσο εύκολα αποκαλύπτεις μυστικά που σου έχουν αποκαλύψει τρίτα πρόσωπα, φαίνεται και η εγκράτεια που διαθέτεις ως άνθρωπος.

3. Οι θυσίες που κάνεις

Ανεξάρτητα απο το πόσο μεγάλες ή μικρές είναι αυτές, το ότι μπαίνεις στην διαδικασία να θυσιάσεις κάποια από τα «θέλω» σου σημαίνει ότι οι άνθρωποι και τα πράγματα που σε παρακινούν σε αυτό λαμβάνουν υψηλή θέση στην πυραμίδα που θα μπορούσε να ονομαστεί η ζωή και η προσωπικότητα σου.

4. Οι μέθοδοι που αυτο-καταπραΰνεσαι

O τρόπος που αυτο-γιατρεύεσαι, που καμουφλάρεις δηλαδή τα συναισθήματα σου ή που ξεπερνάς δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σου, επίσης αποκαλύπτει πολλά για σένα. Το ποτό, το σεξ, η άσκηση ή ο απλός …ύπνος, αποτελούν τις συνηθέστερες μορφές αυτοΐασης, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν και πολλά πράγματα για το δέσιμο που έχεις με αυτές τις συνήθειες της καθημερινότητάς σου. Συνεπώς, ένας άνθρωπος που σε κάθε εμπόδιο που του παρουσιάζεται, κλείνεται στο γυμναστήριο, είναι γεμάτος ενέργεια και ζωντάνια κι ενίοτε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως ναρκισσιστής. Σε αντίθεση για παράδειγμα, με εκείνον που με την παραμικρή δυσκολία, επιλέγει να κλειδωθεί στο δωμάτιό του και να …κοιμηθεί!

5. Ο τρόπος που παρουσιάζεις τον εαυτό σου

Είσαι ντροπαλός ή υπερβολικά περήφανος για τις επιλογές σου και θες ή δεν θες να το δείξεις προς τα έξω; Ο τρόπος που παρουσιαζόμαστε στους άλλους είναι πολύ διαφρετικός απο την αντίληψη που τρέφουμε οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Συνεπώς, δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε έναν άνθρωπο να δείχνει γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του, ενώ στην πραγματικότητα βασανίζεται από σωρεία ανασφαλειών και ψυχολογικών προβλημάτων. Αντίθετα, πολλοί άνθρωποι με πραγμαικά υψηλή αυτοεκτίμηση, δείχνουν προς τα έξω αμήχανοι, ντροπαλοί και ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το οτιδήποτε.

6. Ο τρόπος που χειρίζεσαι τους καβγάδες

Είσαι ανασφαλής και φωνάζεις σύνεχεια ή προτιμάς έναν πιο ήρεμο τρόπο διαχείρισης των πραγμάτων και των διαφωνιών; Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους καβγάδες έχει νευραλγική σημασία για την αποκάλυψη της προσωπικόητάς σου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που λέμε πως ο καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται. Κάτι αντίστοιχο, ισχύει και για τον συνειδητοποιημένο και λογικό χαρακτήρα.

7. Ο λόγος που θες να είσαι σημαντικός για τους άλλους

Κάποιοι άνθρωποι, θέλουν να ξεχωρίζουν για την αγάπη και την φροντίδα που προσφέρουν στον περίγυρώ τους. Συνήθως, σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι τύποι εκείνοι των ανθρώπων, που αποσκοπούν σε μία ήρεμη, οικογενειακή ζωή στο μέλλον τους. Αντίθετα, όταν ακούς 20χρονους που κάνουν τα πάντα για να ξεχωρίσουν για τις επιδόσεις τους στο σχολείο, το Πανεπιστήμιο αλλά και στις πρώτες τους δουλειές, αντιλαμβάνεσαι πως μάλλον πρόκειται για καριερίστες και περισσότερο εγωιστές. Όχι πως αυτό, είναι απαραίτητα και κατακριτέο.

8. Ο τρόπος που φέρεσαι όταν είσαι μόνος σου

Μόνο όταν είσαι μόνος σου, είσαι ο πραγματικός (100%) εαυτός σου. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, είναι οι άνθρωποι που όταν μένουν μόνοι τους και δεν πρόκειται να συναντήσουν κανέναν τις επόμενες 4-5 μέρες, δεν κάνουν …μπάνιο. Ναι, μην το γελάτε. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Και προφανώς, τα σημάδια είναι ανησυχητικά για την προσωπική τους (κι όχι μόνο) υγιεινή. Αντίστοιχα και με άλλες πτυχές της καθημερινότητας.

9. Πώς συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για σένα

Ένα ακόμη στοιχείο, που αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σου. Το αν για παράδειγμα, είσαι διαχυτικός κι εκφράζεις τα συναισθήματα σου από την πρώτη κιόλας φορά που συναντάς κάποιον, σε κατατάσσει αυτομάτως στους ανοιχτούς ανθρώπους, εκείνουν που εύκολα εμπιστεύονται κι εκτιμούν την άποψη των άλλων. Επίσης, η συχνότητα με την οποία λες «ευχαριστώ» και προσπαθείς να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου σε κάποιον, αποκαλύπτει πολλά για το πόσο σημαντικό θεωρείς τον περίγυρω στην προσωπική σου επιτυχία και γενικότερα διαβίωση.

10. Πώς φέρεσαι στους αστέγους

Λένε πως αν θέλεις να γνωρίσεις πραγματικά έναν άνθρωπο, παρατήρησε το πώς συμπεριφέρεται στους πιο αδύναμους από εκείνον. Έχοντας αυτό στο μυαλό σου, αναρρωτήσου την αντίδρασή σου την επόμενη φορά που θα περπατάς στον δρόμο και θα δεις έναν άνθρωπο άγνωστο, να ζητιανεύει για ένα μπουκαλάκι νερό…

11. Πως αντιλαμβάνεσαι την αποτύχια

Άνθρωπο που έχει «πέσει» άπειρες φορές στη ζωή του και είναι ακόμη όρθιος, μην τον φοβάσαι. Αντιθέτως, τύποι που τρέμουν στην ιδέα της αποτυχίας, έχουν δεύτερες σκέψεις για το οτιδήποτε και παίρνουν τα ρίσκα με το σταγονόμετρο, είναι και οι πιο επικίνδυνοι να κατρακυλήσουν. Είναι αποδεδειγμένο…

12. Το είδος διασκέδασης που προτιμάς

Θες να βλέπεις διαρκώς τηλεόραση; Είσαι σπιτόγατος ή μήπως επιθυμείς διαρκώς να περιτριγυρίζεσαι απο κόσμο και να βγαίνεις μανιωδώς; Το είδος διασκέδασης σου φανερώνει πολλές από τις πτυχές της προσωπικότητάς σου. Όσο απόλυτο κι αν ακουστεί, άνθρωπος που θέλει να ξενυχτάει 3-4 φορές την εβδομάδα, καταναλώνει αρκετό αλκοόλ και γενικότερα περνάει καλά μόνο τη νύχτα, είναι αυτομάτως πιο επιρρεπής σε …παράνομες ή έστω αθέμιτες πράξεις. Μην πάει το μυαλό σας στην υπερβολή. Ας αρκεστούμε σε πράξεις όπως η …απιστία.

13. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σου

Αν θέλεις να συνειδητοποιήσεις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς σου, αρκεί να κάνεις την πλέον απλή ερώτηση στον ίδιο σου τον εαυτό: «Πώς φαντάζομαι τον εαυτό μου σε 20 χρόνια από σήμερα;». Αναλόγως την απάντησή σου, μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα για σένα και τα όνειρά σου. Ακόμη κι εκείνα, που δυσκολεύεσαι να παραδεχτείς στον ίδιο σου τον εαυτό.

14. Οι 5 πλέον καθημερινές σου συνήθειες

Τρως-δουλεύεις-κοιμάσαι-βλέπεις τηλεόραση-βγαίνεις με φίλους. Είναι αυτή η καθημερινή σου ρουτίνα ή μήπως το 24ωρό σου χαρακτηρίζεται από άλλου είδους συνήθειες; Ο τρόπος πάντως που διαχειρίζεσαι την καθημερινότητα αποτελεί ίσως την πεμπτουσία της προσωπικότητας σου. Στην τελική, αν το φιλοσοφήσεις λίγο, είμαστε …ό,τι κάνουμε!

15. Τα πράγματα/οι πράξεις που σε κάνουν να γελάς

Ανέλυσέ μου το χιούμορ σου, να σου πω ποιος είσαι. Τόσο απλό, τόσο περιεκτικό. Προτιμάς τα έξυπνα και ψαγμένα αστεία; Έχεις μια ροπή στον θεωρητικό κλάδο ενώ ταυτόχρονα είσαι πιο ντελικάτος σαν άνθρωπος. Γελάς με πρόστυχα και σεξουαλικά υποννοούμενα; Τείνεις περισσότερο προς τις θετικές επιστήμες. Ή μήπως επιλέγεις το «λαϊκό» και πλέον καθημερινό χιούμορ; Σ’ αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσαμε να σε χαρακτηρίσουμε πρακτικό τύπο. Ξέρεις, της καθημερινότητας. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Αυτό. Από την άλλη, σημαντικά συμπεράσματα βγάζεις για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα ενός ανθρώπου κι από το πόσο εύκολα αυτοσαρκάζεται και σατυρίζει τον εαυτό του. Μείζον ζήτημα κι αυτό.

Το σύνολο όλων των παραπάνω, καθορίζουν ποιος είσαι στην πραγματικότητα. Προφανώς βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάς και να υποτιμάς τον αστάθμητο παράγοντα της εκάστοτε στιγμής, φάσης αλλά και πρίσματος με την οποία κάνεις την παραπάνω ανάλυση. Έναν μπούσουλα όμως, τον έχεις πλέον…

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET