ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

5+1 καθημερινά λάθη που καταστρέφουν τον μεταβολισμό σου!

Οι περισσότεροι από εμάς θα λάτρευαν να διαθέτουν έναν γρήγορο μεταβολισμό που να τα «αλέθει» όλα στο λεπτό. Αυτό ωστόσο, δεν είναι εφικτό. Παρόλο που ο καθένας μας, όταν γεννιέται έχει απίστευτα γρήγορους μεταβολικούς ρυθμούς, καθώς μεγαλώνει παύει να ισχύει το ίδιο, γεγονός που οφείλεται στις συνήθειες που ακολουθεί το άτομο καθημερινά. Δυστυχώς, δεν μπορείς […]

Θεώνη Σταματοπούλου

17 Φεβρουαρίου, 2016

Οι περισσότεροι από εμάς θα λάτρευαν να διαθέτουν έναν γρήγορο μεταβολισμό που να τα «αλέθει» όλα στο λεπτό. Αυτό ωστόσο, δεν είναι εφικτό.

Παρόλο που ο καθένας μας, όταν γεννιέται έχει απίστευτα γρήγορους μεταβολικούς ρυθμούς, καθώς μεγαλώνει παύει να ισχύει το ίδιο, γεγονός που οφείλεται στις συνήθειες που ακολουθεί το άτομο καθημερινά.

Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις τον μεταβολισμό σου να κινείται με ανυπέρβλητους ρυθμούς, αλλά μπορείς να αποφύγεις κρίσιμα λάθη στις συνήθειες σου, με αποτέλεσμα να ανανεώσεις τους ρυθμούς που μεταβολίζεις.

Καίμε τις περισσότερες θερμίδες που καθημερινά καταναλώνουμε με βασικές λειτουργίες του σώματος όπως η αναπνοή, η κυκλοφορία του αίματος και η διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος. Η σωστή διατροφή και η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό σου στο έπακρο.

Εάν λοιπόν επιθυμείς να αυξήσεις τους μεταβολικούς ρυθμούς σου, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω 6 λάθη:

1. Κάθεσαι όλη μέρα.

working-laptop-coffee-from-above-wood-floor-750x500

Το να κάθεσαι όλη μέρα προκαλεί παύση της λειτουργίας του μεταβολισμού σου, καθώς η κυκλοφορία του αίματος μειώνεται και η ζάχαρη στο αίμα χρησιμοποιείται λιγότερο. Καίμε θερμίδες με το να κάνουμε δουλειές του σπιτιού και με οτιδήποτε άλλο δεν περιλαμβάνει ύπνο, φαγητό και μη άσκηση.

2. Δεν κοιμάσαι αρκετά.

Sleeping

Η έλλειψη ύπνου ωθεί τον μεταβολισμό να κινείται με χαμηλότερους ρυθμούς για να διατηρεί την απαραίτητη ενέργεια. Το να μην κοιμάσαι αρκετά αυξάνει επίσης τα επίπεδα κορτιζόνης, η οποία μειώνει τις ορμόνες που είναι αναγκαίες για τον μεταβολισμό της τροφής.

3. Δεν πίνεις νερό.

tumblr_nrxohhly1Q1u6kp66o1_500

Το να μένεις ενυδατωμένος/η είναι εξίσου ζωτικής σημασίας με το να τρέφεσαι! Πίνοντας νερό μπορείς να αυξήσεις έως και κατά 30% τον μεταβολικό σου ρυθμό, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τη λειτουργία του άμεσα, αμέσως 10 λεπτά μετά την κατάποση!

4. Τρως σε λανθασμένες ώρες της ημέρας.

tumblr_mhbi6kWyte1r1nfwjo1_500

Τα σώματά μας είναι έτσι δομημένα ώστε να συγχρονίζονται με τους ρυθμούς του ύπνου, γι’ αυτό και είναι πιο δύσκολο για το σώμα να μεταβολίσει τις βραδινές ώρες. Έρευνα έχει καταδείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πιο αργά μέσα στη μέρα, καίνε λιγότερε θερμίδες από τους ανθρώπους που τρώνε την ίδια, ακόμη και περισσότερη ποσότητα φαγητού, πολύ νωρίτερα.

5. Απέχεις από τη γυμναστική.

tumblr_static_tumblr_static_ahn4btfmptcso8ws8kww4os88_640

Ακόμη κι αν τρέχεις συνεχώς μέσα στη μέρα και δουλεύεις συνεχώς, αν δεν ωθείς τον εαυτό σου να εργάζεται σκληρότερα, δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η απασχόληση με μεγάλη ένταση μέσα στην ημέρα, είναι πιο ευεργετική για την καύση θερμίδων και λίπους και βελτιώνει τους μεταβολικούς ρυθμούς.

6. Η μη σωστή θερμοκρασία σώματος

e0862790-b19c-0133-98b4-0a6c20e5e327

Μπορεί να μη φαίνεται πως υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ του μεταβολισμού με τη θερμοκρασία σώματος, όμως συνδέονται! Οι πιο κρύες και χαμηλές θερμοκρασίες ωθούν τον μεταβολισμό σου να χαμηλώσει τους ρυθμούς του για να διατηρήσει την ενέργεια και τη ζέστη στο εσωτερικό σου. Επομένως, είναι θεμιτό να αποφεύγεις τις χαμηλές θερμοκρασίες.

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

NIVEA SUN UV Derma Skin Clear SPF50+: Αντηλιακή προστασία για επιδερμίδες με τάση για ατέλειες!

ΣΤΥΛ

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι ’24!

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Glow Expert 4D: Η νέα σειρά του bioten με καινοτομία που παρέχει 4 δράσεις σε 1 επιλογή!

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals γιορτάζουν τρία classic sneakers με την καμπάνια «1000 BACK»!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

‘Sunshine guilt’: Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει ενοχές όταν έξω έχει ήλιο, αλλά θες να σαπίσεις σπίτι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET