ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Καθηγήτρια Φιλοσοφικής ανεβάζει τον βαθμό στους φοιτητές που βγαίνουν ραντεβού (χωρίς σεξ)!

Μια καθηγήτρια Φιλοσοφίας έχει υιοθετήσει μια εξαιρετικά ασυνήθιστη μέθοδο διδασκαλίας για το μάθημα της. Η Κέρι Κρόνιν έχει πια το παρατσούλι ‘Καθηγήτρια των Ραντεβού’ και όχι άδικα. Η Κέρι είναι καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Boston College και τα τελευταία 12 χρόνια οι φοιτητές της παίρνουν έξτρα βαθμούς, αρκεί να βγουν ραντεβού. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι […]

Neopolis Team

24 Απριλίου, 2018

Μια καθηγήτρια Φιλοσοφίας έχει υιοθετήσει μια εξαιρετικά ασυνήθιστη μέθοδο διδασκαλίας για το μάθημα της. Η Κέρι Κρόνιν έχει πια το παρατσούλι ‘Καθηγήτρια των Ραντεβού’ και όχι άδικα.

Η Κέρι είναι καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Boston College και τα τελευταία 12 χρόνια οι φοιτητές της παίρνουν έξτρα βαθμούς, αρκεί να βγουν ραντεβού. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο απλά, αφού το ραντεβού δεν περιλαμβάνει αλκοόλ και σεξ.

Αυτό δηλαδή που θέλει να πετύχει η καθηγήτρια είναι η νέα γενιά να μάθει να συμπεριφέρεται στα ‘πραγματικά ραντεβού’, δηλαδή εκείνα όπου κυριαρχεί ο αλληλοσεβασμός και σηματοδοτούν την αρχή μιας καλής σχέσης, και όχι εκείνα που καταλήγουν στο σεξ.

«Στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια κυριαρχεί η νοοτροπία της “γνωριμίας για το σεξ”. Για να είσαι “in” πρέπει να συμμετέχεις. Ειδάλλως χρειάζεσαι μια πολύ καλή “δικαιολογία” για να μην το κάνεις», λέει η Κέριν.

Δεν έχει μείνει μόνο στο κομμάτι της διδασκαλίας, ωστόσο. Η Αμερικανίδα καθηγήτρια έχει ανεβάσει βίντεο της και στο youtube μιλώντας για τα ραντεβού την εποχή που διανύουμε. Θεωρεί ότι υπάρχουνν δύο λόγοι που οι φοιτητές δεν βάζουν ως προτεραιότητα να ξεκινήσουν μια σχέση και είναι οι εξής:

  • Το θεωρούν κάτι απόμακρο, που δεν τους αφορά σ’ αυτή τη φάση της ζωής τους, αφού ο μέσος όρος ηλικίας του πρώτου γάμου για τις γυναίκες στις ΗΠΑ είναι στα 27,4 χρόνια και για τους άνδρες στα 29,5.
  • Ο δεύτερος λόγος είναι το υψηλό κόστος της ανώτατης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ – το 2016 ο μέσος απόφοιτος είχε λάβει φοιτητικό δάνειο άνω των 37.000 δολαρίων- άρα η βασική προτεραιότητα των φοιτητών δεν είναι να ερωτευτούν, αλλά να βρουν μια σταθερή δουλειά.

«Ακόμη κι οι γονείς τους τους λένε: “κοίτα μην μπλεχτείς τώρα σε καμια σχέση. Πρώτα να ξεκινήσεις την καριέρα σου και μετά θα αρχίσεις να τα σκέφτεσαι αυτά», επισημαίνει η Κρόνιν.

Πως πήραν οι φοιτητές το πείραμα με το μη υποχρεωτικό μάθημα;

Η Κόριν υποστηρίζει πως στην αρχή υπήρχε ενθουσιασμό στην πρώτη ομάδα. Σε κάθε μάθημα οι φοιτητές μιλούσαν συνέχεια για τα ραντεβού της. Παρ΄όλα αυτά από τους 15, μόνο ένας βγήκε πραγματικό ραντεβού.

Στην δεύτερη εφάρμοσε ένα σύστημα πριμοδότησης με βαθμούς. Όρισε δηλαδή κατευθυντήριες γράμμές για τα ραντεβού, όπως:

  • Πρέπει να ζητήσεις προσωπικά από το άτομο που σε ενδιαφέρει να βγείτε ραντεβού.
  • Το ραντεβού πρέπει να γίνει το πολύ τρεις μέρες αργότερα.
  • Πρέπει να σε ελκύει το πρόσωπο. Μη ζητήσεις από κάποιο φιλικό σου άτομο να βγείτε ραντεβού.
  • Αποφάσισε τι θα κάνετε στη διάρκεια του ραντεβού.
  • Ο καθένας πληρώνει το μερίδιό του.
  • Δεν θα υπάρξει σωματική επαφή, πέρα από έναν εναγκαλισμό στο τέλος.
  • Όχι ομαδικά ραντεβού.
  • Γράψε μια δισέλιδη έκθεση για το πώς πήγε το ραντεβού. Τι σκέφτηκες; Τι συζητήσατε;

Θα σκεφτείς τώρα, και θα είναι λογικό, τι σχέση έχει η Φιλοσοφία με τα ραντεβού;

Η καθηγήτρια έχει μια απάντηση και γι’αυτό. Υποστηρίζει πως οι συζητήσεις για τα ραντεβού αποτελούν μέρος των μεγάλων ζητημάτων που πραγματεύονται οι κύκλοι μαθημάτων της, όπως:

«Πώς πρέπει να ζήσω τη ζωή μου; Τι είδους σχέσεις θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ στο άτομο που θέλω να γίνω; Αν δεν μάθουν οι σπουδαστές να βγαίνουν ραντεβού, τώρα που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο και περιστοιχίζονται από χιλιάδες συνομηλίκους τους στην ίδια φάση ζωής, πώς θα το κάνουν μετά την αποφοίτηση;», διερωτάται.

Η Κέρι πάντως έχει δεχθεί σκληρή κριτική από υπερσυντηρητικούς θρησκόληπτους, μέχρι φανατικές φεμινίστριες και φοιτητές που θα προτιμούσαν να βρουν μια δουλειά, παρά να βγουν ραντεβού.

«Δεν καλούνται όλοι να φτιάξουν μια ρομαντική σχέση, ούτε να καταλήξουν σε γάμο. Αλλά όλοι καλούνται να αναπτύξουν διαπροσωπικές σχέσεις – αυτό σημαίνει να είσαι άνθρωπος»…, απαντά η ίδια.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET