ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες Εξετάσεις | Δείτε τι δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας για τις κατατακτήριες εξετάσεις – Η προβλεπόμενη διαδικασία διασφαλίζει το αδιάβλητο Η ως άνω προβλεπόμενη διαδικασία των κατατακτηρίων εξετάσεων, των οποίων μάλιστα διασφαλίζεται ο αδιάβλητος τρόπος διεξαγωγής, βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τη συνταγματικά προβλεπόμενη αρχή της ισότητας, το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και τις προστατευτικές της παιδείας διατάξεις αφού […]

Neopolis Team

30 Νοεμβρίου, 2015

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας για τις κατατακτήριες εξετάσεις – Η προβλεπόμενη διαδικασία διασφαλίζει το αδιάβλητο

Η ως άνω προβλεπόμενη διαδικασία των κατατακτηρίων εξετάσεων, των οποίων μάλιστα διασφαλίζεται ο αδιάβλητος τρόπος διεξαγωγής, βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τη συνταγματικά προβλεπόμενη αρχή της ισότητας, το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και τις προστατευτικές της παιδείας διατάξεις αφού εξασφαλίζει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προσώπων κεκτημένων τα αναγκαία εφόδια μέσω συστήματος εισαγωγής που στηρίζεται σε γενικά, αντικειμενικά και πρόσφορα κριτήρια. Η αξιολόγηση, συνεπώς, των υποψηφίων βάσει κριτηρίων αμιγώς ακαδημαϊκών και πρόσφορων για τη διακρίβωση ικανοτήτων και δεξιοτήτων συναφών προς το γνωστικό αντικείμενο της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής διασφαλίζει τη μη αυθαίρετη εξομοίωση πτυχιούχων διαφορετικών σχολών, με διαφορετικά αντικείμενα και διαδικασίες αξιολόγησης, και επιτρέπει με τους πλέον αντικειμενικούς και ακαδημαϊκά ενδεδειγμένους όρους τη δυνατότητα πρόσβασης κάθε πολίτη στη δια βίου εκπαίδευση.

Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ των άλλων  από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας  σε έγγραφό της που διαβίβασε στη Βουλή ως απάντηση σε έγγραφο και σε ηλεκτρονική επιστολή πολίτη με θέμα «Αίτημα για έκδοση μεταβατικής διάταξης που θα θεσπίζει αναστολή ισχύος του άρθρου 57 του Ν.4186/2013, ειδικά για τους αριστούχους πτυχιούχους, που ήταν επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων τα έτη 2010-2014» την οποία κατέθεσε ως αναφορά ο Βουλευτής κ. Νικολόπουλος.

Σημειώνουμε ως neopolis.gr ότι έχει ολοκληρωθεί για φέτος η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, ενώ ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτηρίων ορίζεται από το άρθρο 3 του ΦΕΚ 3185/2013Β, σύμφωνα με το οποίο οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Το πρόγραμμα εξετάσεων ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής του Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!