ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Καταργούνται οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό!

Σε κατάργηση των σχολικών εκδρομών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, αφού πολλοί μαθητές δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις. Βέβαια, δεν καταργήθηκαν οι μετακινήσεις μαθητών στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από […]

Neopolis Team

4 Ιανουαρίου, 2018

Σε κατάργηση των σχολικών εκδρομών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, αφού πολλοί μαθητές δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις. Βέβαια, δεν καταργήθηκαν οι μετακινήσεις μαθητών στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων».

Οι πρώτες αντιδράσεις για αυτή την απόφαση δεν άργησαν να έρθουν, με ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων να αντικρούουν το επιχείρημα του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι κι εκείνοι με την σειρά τους πλήττονται αφού στήριζαν πολλά προγράμματα τους σε αυτά τα ταξίδια.

Από ‘δω και στο εξής λοιπόν το υπουργείο επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα» και στην Άννα Μπουσδούκου, ο υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αρχικά απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για την κατάργηση των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό, λέγοντας πως «για το ζήτημα αυτό θα απαντήσει ο υπουργός Παιδείας».

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος ανέφερε πως οι εκδρομές των μαθητών στο εξωτερικό γίνονταν κυρίως για να ξενυχτούν τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να δώσει πραγματικά εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αυτό το εγχείρημα.

«Θέλουμε να αλλάξουμε το πλάνο, έτσι ώστε να έχουν αυτές οι εκδρομές και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκδρομές στο εσωτερικό οφείλω να πω ότι είναι πιο εκπαιδευτικές από ό,τι αυτές στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο συνάδελφός του, Κώστας Ζουράρις, ο οποίος έκανε μία δήλωση από τα …παλιά. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Οι μαθητές να πηγαίνουν στα μπορντέλα άλλη ώρα. Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958 πήραν διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου… Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», για να προσθέσει ότι το σωστό είναι τα παιδιά «να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν».

Αφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο «να διευθετηθούν» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- και οι εκδρομές εντός Ελλάδος, ζητώντας οι εκπαιδευτικές εκδρομές να γίνουν μάθημα: «Δεν χαζολογούμε βλέποντας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ένα άγαλμα χωρίς να ξέρουμε τι βλεπουμε. Είναι μάθημα η εκπαιδευτική εκδρομή. Πρέπει να μπαίνουν σε ένα μουσείο με την ίδια περίπου προετοιμασία που κάνουν για τα μαθηματικά».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και οι απαντήσεις τους για φέτος!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Πρεμιέρα με «Νέα Ελληνική Γλώσσα» για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET