Μία καντίνα στη Θεσσαλονίκη σερβίρει burger με… μπιφτέκι σοκολάτας και μας σκαλώνει άσχημα!


Και τι δε θα δίναμε να είχαμε τώρα μπροστά μας ένα burger με χειροποιήτο μπιφτέκι σοκολάτας, σερβιρισμένο με κρέμα βανίλια. Θα εξαφανιζόταν στο λεπτό. Σου τρέχουν κι εσένα τα σαλάκια, πες την αλήθεια…

Μπορεί στην Αθήνα να μην έχουμε αυτήν τη γευστική πολυτέλεια, στη Θεσσαλονίκη όμως, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι εστί καλό φαγητό, μπορούν να την ευχαριστηθούν με μια απλή επίσκεψη σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους, την Παύλου Μελά. Διότι εκεί, βρίσκεται μια καντίνα (μ’ όλη τη σημασία της λέξης) που «φωνάζει» με τη μυρωδιά που σκορπίζει να την πλησιάσεις. Άπαξ όμως και βρεθείς μπροστά της, δε θα ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις.

Ο λόγος για το «Jerry’s Foodtruck», του Τάσου Γκουζκούνη και Γιάννη Χρηστίδη (αδερφός της Σίσσυς Χρηστίδου). Δύο καλοί φίλοι που αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους καντίνα πριν από ένα χρόνο, εμπνευσμένη από έναν μακρινό θείο τους που είχε κάνει κάτι αντίστοιχο στις ΗΠΑ. Το όνομα του ήταν Γεράσιμος, γι’ αυτό και προέκυψε το Jerry’s Foodtruck.

Λαχταριστά ντόνατς, σοκολατένια τσουρέκια, αφράτα κρουασάν, χοτ ντογκ με ζύμη ντόνατ, είναι μερικές μόνο από τις λιχουδιές που θα βρεις στο παραδεισένιο αυτό μενού!

Οι ιδιοκτήτες όμως, βάζουν όλη τους τη δημιουργικότητα στις πρωτότυπες προτάσεις που δεν γίνεται να σε αφήσουν ασυγκίνητο, όπως για παράδειμα το ChocoBurger, το πρώτο γλυκό μπέργκερ στη χώρα! Χειροποίητο ντόνατ, μ’ ένα επίσης χειροποίητο μπιφτέκι σολοκάτας αποτελούμενο από κακάο, μπισκότα και γάλα, σερβιρισμένο με κρέμα βανίλια ή μαρμελάδα φράουλα.

Η αντίδραση μας.

«Σε αυτόν τον κωδικό εμπνευστής είναι ο Τάσος. Βγάλαμε πρώτα το strawburger, που είναι μπέργκερ με φράουλες και το μπανάνα μπέργκερ που πήγαν πολύ καλά το καλοκαίρι και θέλανε το κόνσπετ γλυκό μπέργκερ. Πάνω σε αυτό ο Τάσος έχει κάνει μία συνταγή για το σοκολατένιο μπέργκερ. Το μπιφτέκι είναι από μπισκότο, κακάο και σοκολάτα, γίνεται μία μάζα όπως ο κιμάς και στη συνέχεια το πλάθουμε σαν μπιφτέκι. Το συνδυάζουμε με κρέμα βανίλιας και φράουλα, και φαίνεται σαν μαγιονέζα – κέτσαπ. Έχουμε εδώ τρελούς που δημιουργούν ό,τι μπορείς να φανταστείς. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν όρια. Ενώ είναι γλυκό το μπιφτέκι βάζουν από πάνω και μπουένο και σοκολάτα και φερέρο και τρούφες χρωματιστές και μπισκότα κλπ», εξηγεί ο Γιάννης Χριστίδης

Τα πάντα ετοιμάζονται τη στιγμή που θα γίνει η παραγγελία, δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο, γι’αυτό μπορεί να υπάρχει μια μικρή αναμονή, αλλά σε αποζημιώνει στα πρώτα δευτερόλεπτα της μπουκιάς. «Συνδυάζουμε γλυκές γεύσεις και πρώτης ποιότητας, δεν έχουμε κάτι να μπαγιατεύει, το παίρνεις φρέσκο».

«Η Θεσσαλονίκη έχει άπειρες επιλογές από φαγητό, προσπαθούμε να μην βάζουμε κάτι που μπορείς να το βρεις αλλού. Δηλαδή pancakes δεν βάλαμε, βάφλες δεν βάλαμε, κρέπες δεν κάναμε. Το 85% από αυτά που δημιουργούμε τα βρίσκεις μόνο σε εμάς. Ακόμα και το χοτ ντογκ είναι λουκάνικο μέσα σε ζύμη ντόνατ».

Πρόσφατα πάντως κυκλοφόρησαν και το «Chocotoastnut». «Δύο ντόνατς μαζί τα οποία κόβονται μπαίνει πραλίνα στη μέση πατιούνται στην τοστιέρα και μετά τα βάζουμε το ένα από το άλλο και προσθέτουμε άχνη».

Όσο για τις τιμές: «Μπορείς να πάρεις με 1 ευρώ το ντόναντ σου. Έχει και τα κομπλέ πακέτα με 5 ευρώ. Ο μέσος όρος κυμαίνεται από 2-3 ευρώ. Τα μπέργκερ κυμαίνονται 3-3,5 ευρώ και το chocotoastnut έχει 3 ευρώ αλλά δεν αντέχεις να φας δύο».

Όλο λέμε να πάμε Θεσσαλονίκη και όλο το αναβάλλουμε. Όχι πια!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET